Наш район різниться від інших районів Кіровоградщини та, певне, й усієї України, своїм неповторним місцем розташування, мальовничою природою, що вабить чарівними краєвидами широких степів обабіч повноводного Інгульця. Але облаштованість і упорядкованість наших населених пунктів досягається важкою працею комунальних служб.

Сьогодні усіх нас погода тішить погожими днями, тож усе частіше хочеться вийти на подвір’я, на вулиці рідного села або селища, аби пройтися, подихати свіжим повітрям.

В Україні вшанували День пам’яті жертв політичних репресій

Минулої неділі Україна відзначила День пам’яті жертв політичних репресій – день, що мав би кожному з нас стати нагадуванням непростої історії становлення демократії в нашій країні. Причому історії не лише віддаленої в роках, як це, зазвичай, ми звикли малювати в своїй уяві, а й історії, практично, вчорашньої або й сьогоднішньої. Адже допоки у нас не буде створено засад справжньої правової держави, допоки правочинні рішення залежатимуть від владних або фінансових чинників персоналій, що стають суб’єктами судових (точніше – псевдосудових) процесів, а найголовніше – допоки в свідомості кожного з нас не буде сформовано чітких критеріїв, що є прийнятним, а що за жодних обставин неприпустимим в умовах тієї ж таки правової держави – завжди «в засідці» чекатимуть свого часу прокурори на кшталт кузьміних чи пшонок та судді на зразок вовків чи кірєєвих, ладних за першої ж нагоди з готовністю обслуговувати будь-який режим, або навіть самим стати частиною цього режиму, підібгавши під чиїсь меркантильні забаганки священні поняття Права і Законності.

учасники флеш-мобуСеред учнівської молоді Петрівщини чимало патріотично налаштованих юнаків і дівчат. Про це свідчать різноманітні конкурси та інші заходи, в яких не бракує проявів патріотизму і любові до рідної України. Причому, слід відзначити, що ще кілька місяців тому такого не спостерігалося, відтак є всі підстави вважати, що спалах патріотичних настроїв серед молоді, безумовно, пов’язаний із зовнішньою агресією проти нашої держави. Тож мають рацію політичні аналітики, які кажуть, що саме Путіну слід дякувати за те, що громадяни України консолідувалися, населення перетворюється на справжню політичну українську націю. Втім, не лише молоді, а й людям старшого віку притаманне почуття патріотизму. У цьому я переконався під час останнього засідання клубу ветеранів педагогічної праці «Свічадо» (про це йтиметься у звіті про названий захід, який читайте на другій сторінці).

директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О.Стулій проводить захід.У рамках відзначення Дня сім’ї районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів круглий стіл на тему «Моя щаслива родина», в якому взяли участь прийомні родини Л.М. та М.В.Новаків з дітьми Владиславом та Юлією, Н.П. і А.В.Копиріних з дітьми Олександром, Дарією, Павлом та Іллею, Т.П. і О.М.Ужвів з дітьми Оленою та Людмилою, С.М. і С.М.Тишиків з дітьми Данилом та Юлією та Л.В.Лазько з дитиною Олександром. Захід пройшов у приміщенні громадської організації «Молода Петрівщина».

У ході заходу діти та батьки брали участь в конкурсах та іграх, виконуючи домашнє завдання, діти презентували малюнки на тему «Чого ми навчилися у родині», а кожна родина - випічку, яку виготовили батьки разом з дітьми. Діти читали вірші, співали пісень, а батьки взяли участь у грі «Ситуація», під час якої, застосовуючи свій досвід виховання, пропонували шляхи вирішення різноманітних ситуацій, у які можуть потрапити діти.

директор школи В.Гаврилова вітає учасників засідання клубуЧергове засідання клубу педагогів-ветеранів «Свічадо» нещодавно пройшло на базі Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Гостей тепло зустріли працівники і учні школи, привітавши їх хлібом-сіллю та влаштувавши коридор шани, яким ветерани педагогічної ниви під оплески пройшли до актової зали.

З вітальним словом до гостей звернулася директор школи Валентина Гаврилова. Вона розповіла, що педагогічний колектив втілює в життя концепцію «Школа творчості», запропонувала переглянути відеопрезентацію «Від зустрічі до зустрічі», подарувала присутнім буклети і газети, присвячені засіданню клубу. Валентина Олексіївна запевнила ветеранів, що нинішнє покоління педагогів не дасть згаснути свічі любові до дітей, буде гідним продовжувачем справи старших товаришів, виховуючи плеяду молодих громадян, патріотів України.

Кілька тижнів тому відбулися чергові збори ветеранів Петрівського кар’єру, на яких ми обговорили ряд злободенних і актуальних питань. Звичайно, торкнулися і політичної ситуації в країні, адже без політики сьогодні, певне, не обходиться жодний громадський захід. Зокрема, обговорили і звернення депутатів районної ради, направлені Верховній Раді України та Виконуючому обов’язки Президента України О.Турчинову із закликом докласти зусиль для стабілізації обстановки в країні, що були не задовго перед цим опубліковані в районній газеті. За підсумками обговорення збори прийняли постанову. Ось лише деякі тези з неї. Передусім, ветерани дуже задоволені і підтримують наміри влади вилучити з власності колишнього Президента України Януковича маєток в Межигір’ї . Цей об’єкт має бути повернуто державі, аби надалі він міг служити народові України. Водночас, ми вважаємо, що на цьому зупинятися неприпустимо. Так само мають бути націоналізовані і повернуті у власність держави маєтки, підприємства, інші об’єкти нерухомості, які були здобуті шляхом корупційних дій, рейдерських захоплень, незаконних маніпуляцій з бюджетними та іншими коштами. Звичайно, якби така процедура очищення розпочалася з високопосадовців, депутатів Верховної Ради та членів уряду як колишніх, так і нинішніх – влада отримала б ще більшу підтримку і довіру трудового люду.

Мати з діткамиКожен знає, що на сьогоднішній день ситуація в країні бажає кращого. З’явилося багато проблем із виплатою заробітної плати, отриманням та виплатою кредитів і ще багато іншого, над чим ми раніше навіть не задумувалися. Але є у нас в районі ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», де генеральний директор Олександр Григорович Поворознюк - Керівник з великої літери. Він завжди з людьми і для людей: своєчасна виплата зарплати, видача продуктових пайків за доступними цінами, видача орендної плати за земельний пай грошима - будь-ласка. І хоч зараз дуже тяжко отримати в банках грошові кошти - Олександр Григорович знаходить спосіб, щоб допомогти людям, які дуже потребують допомоги. Особисто я не є працівником господарства, я лише власник земельного паю, але коли мені дуже були потрібні кошти для термінової операції на серці братові, я звернулася до Григоровича за допомогою. І хоч на той момент в касі господарства не було необхідної суми, проте Олександр Григорович дав мені свої власні кошти, за що я йому дуже вдячна, адже самій нереально було знайти таку велику суму грошей в такий стислий термін. З тих пір, відколи в нашому господарстві з’явився такий господар, люди почали отримувати підвищену заробітну плату, премії, цінні подарунки, а також подарункові набори на Новий рік та поминальні дні.

В Петрівському районному відділі після капітального ремонту відкрили ізолятор тимчасового тримання для осіб, взятих під варту.

Ізолятор Петрівського відділу міліції призупинив своє функціонування в квітні 2013 року з причини невідповідності умов для утримання осіб, встановлених міжнародним та національним законодавством. 

Тож за клопотанням керівництва райвідділу міліції було виділено матеріальну та фінансову допомогу в проведенні реконструкції ІТТ, яка надавалась приватними організаціями, зокрема Олександром Григоровичем Поворознюком - генеральним директором ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», Андрієм Миколайовичем Давидовським – директором ПСП «Зарічне» та Віктором Івановичем Больботом – головою СФГ «Роксолана». Це дало змогу в найкоротший термін підвести до ІТТ водопостачальні та каналізаційні мережі, були закуплені та встановлені в кожній камері санвузли та умивальники. Для створення утриманим належних санітарних умов був зроблений ремонт на кухні, яку обладнали кухонною стінкою, електроплиткою, холодильником, пральною машиною, електрочайником, наявні також миючі засоби. Закуплена достатня кількість постільних речей та іншого необхідного інвентарю. Слід відмітити, що в камерах утримані мають достатнє природне і штучне освітлення, облаштовані окремі спальні місця. Відповідно до встановлених вимог для спецконтингенту на території спецустанови розміщено і прогулянковий дворик. Окрім цього, відтепер за особами, взятими під варту, буде слідкувати пильне око відеокамер, адже новий ІТТ обладнаний сучасною системою відеоспостереження. За час ремонту старе приміщення перетворили в таке, що повністю відповідає встановленим державою вимогам утримання спецконтингенту і максимально наближене до міжнародних стандартів.

Більшість неповнолітніх, влаштовуючись на роботу, не знають про те, що вони користуються спеціальним комплексом прав, і деякі роботодавці цим користуються.

Трудове законодавство України встановлює певні особливості правового регулювання праці неповнолітніх. Це обумовлено тим, що вони користуються додатковими пільгами у зв’язку з фізіологічними, психологічними та віковими особливостями.

Вам ще не виповнилось 18 років, а ви працюєте або хочете працювати? Ці поради будуть вам корисними при працевлаштуванні.

Упродовж 23-х років існування України, як незалежної держави, вона не мала спокою. Відразу після проголошення Верховною Радою України акту про незалежність, з Москви почали лунати голоси, що на Всеукраїнському референдумі народ не повинен підтримувати це рішення, бо не уявляють існування України окремо від Росії (хоча саме Росія однією з перших з-поміж союзних республік і раніше України проголосила, що вона суверенна держава). Після референдуму, на якому більше 80% громадян висловилися за незалежність, почали лунати слова невизнання нашої держави і погрози на її адресу. Генерал Руцкой, який був тоді другою людиною в керівництві Російської Федерації, навіть висловив готовність сісти за штурвал бомбардувальника, аби летіти на Київ.

Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації оголошує конкурс на заміщення вакантної посади державного службовця: спеціаліста І категорії відділу прийому громадян.

У конкурсі на заміщення вакантної посади спеціаліста І категорії відділу прийому громадян управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації можуть брати участь особи, які мають вищу бухгалтерсько-економічну освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, бакалавра, без вимог до стажу роботи, володіють комп’ютерною технікою на рівні користувача та вільно володіють державною мовою.

Г.Москалець вітає переможців - учасників хору «Палітра» Петрівського НВКУкраїна протягом багатьох століть була і залишається невичерпним джерелом поезії. Милозвучність пісень та їх унікальна гармонійність із музикою та співом захоплюють весь світ. З розвитком сучасної музики виникає величезна кількість напрямків та течій, які починають об’єднуватися у молодіжні субкультури, нерідко пропагується ідеологія загальнолюдської культури, що, певною мірою, проявляється у стиранні етнокультурного різноманіття народів, їх колориту та неповторності. Тому проблема збереження національної ідентичності є на сучасному етапі однією з найактуальніших для України. Наші звичаї, фольклор, святкування, традиції оповиті тисячолітньою романтикою, виявом високої культури, які становлять нашу честь, славу, праісторію.

Шановні жителі району! Наближається купальний сезон, тож Петрівський РВ Управління ДСНС України у Кіровоградській області звертається до вас із закликом бути обережними на воді:

- не залишайте малолітніх дітей без догляду;

- роз’яснюйте дітям елементарні правила поведінки під час відпочинку на воді;

- не йдіть у воду в нетверезому стані;

Прокуратурою району проводиться відбір абітурієнтів для направлення на навчання у вищі юридичні навчальні заклади:

- Національну академію прокуратури України (з базовою вищою юридичною освітою, освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра);

- Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого;

- Національний університет «Одеська юридична академія».

Бажаючим отримати вищу юридичну освіту та майбутню професію прокурора чи слідчого, слід звертатись за довідками по тел. 9-71-61 або безпосередньо до прокуратури Петрівського району за адресою: смт Петрове, вул. Дружби, 1. Відбір абітурієнтів проводиться до 09.06.2014 року.

Віктор Апостолов, прокурор Петрівського району, радник юстиці

  • Правильне харчування дуже важливе для розвитку мозку у дитини. Мозок дітей, які померли від недоїдання протягом першого року життя, має набагато менше клітин і на розмір менший, ніж мозок здорової дитини.
  • ДНК – це основний «будівельний блок» життя, що представляє із себе довгі молекули, які містять чотири хімічних компоненти: аденін (А), гуанін (G), тимін (Т) і цитозин (С).
  • Геном людини в половині ДНК одного ядра містить близько 31 мільярди пар для підстав: А, G, T і C.