директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О.Стулій проводить захід.У рамках відзначення Дня сім’ї районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів круглий стіл на тему «Моя щаслива родина», в якому взяли участь прийомні родини Л.М. та М.В.Новаків з дітьми Владиславом та Юлією, Н.П. і А.В.Копиріних з дітьми Олександром, Дарією, Павлом та Іллею, Т.П. і О.М.Ужвів з дітьми Оленою та Людмилою, С.М. і С.М.Тишиків з дітьми Данилом та Юлією та Л.В.Лазько з дитиною Олександром. Захід пройшов у приміщенні громадської організації «Молода Петрівщина».

У ході заходу діти та батьки брали участь в конкурсах та іграх, виконуючи домашнє завдання, діти презентували малюнки на тему «Чого ми навчилися у родині», а кожна родина - випічку, яку виготовили батьки разом з дітьми. Діти читали вірші, співали пісень, а батьки взяли участь у грі «Ситуація», під час якої, застосовуючи свій досвід виховання, пропонували шляхи вирішення різноманітних ситуацій, у які можуть потрапити діти.

С.М.Тишик з дітьми Юлією та ДаниломСлід сказати, що діти випромінювали непідробну радість від спілкування, розповідали про те, що знайшли у родинах справжнє тепло і любов. Свідченням цього є власні вірші Людмили Фірсової, яка вже два роки живе в сім”ї Ужвів. І хоча поезія дівчинки ще не надто досконала, але написана від щирого серця, сповнена любові і вдячності до людей, які стали їй батьками.

Я пришла на этот свет -
Много ль, мало было лет…
Помню – раньше не жила я,
Просто так дни считая.
Я тепла не знала, ласки,
Слушала одни лишь сказки
Про любовь и про заботу,
Про учёбу и работу.
Я не знала ничего,
Кроме несчастья своего.
Вдруг как в сказку я попала –
Маму я свою узнала!
На вопросы есть ответы,
Есть любовь и есть советы.
Как учиться и как жить -
Маму я могу спросить.
Где, откуда всё берётся
И зачем нам отдаётся,
Как на всех нас разделить,
Чтобы не с обидой жить?
Кто из нас моет посуду,
Дружно  не крича: «Не буду!»…
Научили нас любить,
Будем мы счастливо жить.

Спілкування з дітьми, які виховуються в прийомних родинах, свідчить про те, що вони дійсно знайшли справжню батьківську ласку і сімейний затишок, що прийомні сім’ї – щасливі родини.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: С.М.Тишик з дітьми Юлією та Данилом; директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О.Стулій проводить захід.