учасники флеш-мобуСеред учнівської молоді Петрівщини чимало патріотично налаштованих юнаків і дівчат. Про це свідчать різноманітні конкурси та інші заходи, в яких не бракує проявів патріотизму і любові до рідної України. Причому, слід відзначити, що ще кілька місяців тому такого не спостерігалося, відтак є всі підстави вважати, що спалах патріотичних настроїв серед молоді, безумовно, пов’язаний із зовнішньою агресією проти нашої держави. Тож мають рацію політичні аналітики, які кажуть, що саме Путіну слід дякувати за те, що громадяни України консолідувалися, населення перетворюється на справжню політичну українську націю. Втім, не лише молоді, а й людям старшого віку притаманне почуття патріотизму. У цьому я переконався під час останнього засідання клубу ветеранів педагогічної праці «Свічадо» (про це йтиметься у звіті про названий захід, який читайте на другій сторінці).

А кілька днів тому група учнів Петрівського НВК провела флеш-моб на підтримку єдності України та курсу нашої держави на євроінтеграцію і на знак протесту проти агресивних намірів Кремля. Вони розгорнули великий державний прапор та провели маніфестацію на площі перед будівлею районної ради, в ході якої виконали Гімн України. 

Це є ще одним свідченням того, що ніяким агресорам не вдасться зламати свободолюбивий дух українського народу, загарбати нашу землю. Юні громадяни України ніколи не змиряться з бажанням кремлівського диктатора перетворити нашу державу на околицю новітньої імперії.

Анатолій РЯБОКОНЬ.