директор школи В.Гаврилова вітає учасників засідання клубуЧергове засідання клубу педагогів-ветеранів «Свічадо» нещодавно пройшло на базі Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Гостей тепло зустріли працівники і учні школи, привітавши їх хлібом-сіллю та влаштувавши коридор шани, яким ветерани педагогічної ниви під оплески пройшли до актової зали.

З вітальним словом до гостей звернулася директор школи Валентина Гаврилова. Вона розповіла, що педагогічний колектив втілює в життя концепцію «Школа творчості», запропонувала переглянути відеопрезентацію «Від зустрічі до зустрічі», подарувала присутнім буклети і газети, присвячені засіданню клубу. Валентина Олексіївна запевнила ветеранів, що нинішнє покоління педагогів не дасть згаснути свічі любові до дітей, буде гідним продовжувачем справи старших товаришів, виховуючи плеяду молодих громадян, патріотів України.

хліб-сіль приймає голова клубу Н.ГуренкоНачальник відділу освіти райдержадміністрації Григорій Москалець підкреслив, що метою створення клубу «Свічадо» було забезпечення педагогам-пенсіонерам участі в житті педагогічної спільноти району, наступності традицій, збереження їхнього безцінного досвіду. Григорій Леонідович згадав педагогів від Бога, яких вважає своїми вчителями і наставниками, таких як І.Я.Антоненко, П.С.Ющенко, багато інших.

- Протягом періоду після останнього засідання клубу зроблено чимало, – зазначив Г.Москалець. - Постійно збільшується кількість учнів нашого району – переможців обласних і Всеукраїнських олімпіад та конкурсів, все більше наших випускників стають студентами вищих навчальних закладів, поліпшується матеріальна база шкіл. Наша молода держава переживає дуже складний період, але із задоволенням хочу сказати, що діти – справжні патріоти, часто саме вони є ініціаторами патріотичних заходів, їхні виступи на районних конкурсах просякнуті духом патріотизму і любові до Батьківщини. Тож і нам, педагогам, слід піднести патріотично-виховну роботу на новий рівень, щоб учні не лише збагачувалися знаннями, а й виростали свідомими громадянами України.

один з художніх номерів у виконанні учнів школиУчасників зібрання вітали голова клубу «Свічадо» Н.Гуренко, Ганнівський сільський голова Н.Цапенко, голова райкому профспілки працівників освіти Л.Горбанець. Вона, зокрема, згадала, що у травні відзначається День матері, а більшість педагогів – жінки, матері. Не оминула стороною Людмила Михайлівна і тему патріотизму, завершивши свій виступ закликом: «Слава Україні!». «Героям слава!» - відповіли їй учасники зібрання. 

Хвилиною мовчання були вшановані педагоги, які вже пішли з життя, а загалом засідання клубу пройшло у вигляді літературно-музичної композиції. В художніх номерах брали участь педагоги і учні школи, більшість номерів були присвячені жінці-матері і темі українського патріотизму.

Зі словом вдячності до організаторів чудового заходу звернулася В.Кіфенко, яка також висловила сподівання, що наш народ збереже Україну як незалежну державу.

У багатьох виступах лунали також слова вдячності на адресу генерального директора ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» О.Поворознюка, який взяв на себе всі витрати по проведенню засідання клубу, у тому числі неформальне спілкування у затишному кафе.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: директор школи В.Гаврилова вітає учасників засідання клубу; хліб-сіль приймає голова клубу Н.Гуренко; один з художніх номерів у виконанні учнів школи.