В Петрівському районному відділі після капітального ремонту відкрили ізолятор тимчасового тримання для осіб, взятих під варту.

Ізолятор Петрівського відділу міліції призупинив своє функціонування в квітні 2013 року з причини невідповідності умов для утримання осіб, встановлених міжнародним та національним законодавством. 

Тож за клопотанням керівництва райвідділу міліції було виділено матеріальну та фінансову допомогу в проведенні реконструкції ІТТ, яка надавалась приватними організаціями, зокрема Олександром Григоровичем Поворознюком - генеральним директором ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», Андрієм Миколайовичем Давидовським – директором ПСП «Зарічне» та Віктором Івановичем Больботом – головою СФГ «Роксолана». Це дало змогу в найкоротший термін підвести до ІТТ водопостачальні та каналізаційні мережі, були закуплені та встановлені в кожній камері санвузли та умивальники. Для створення утриманим належних санітарних умов був зроблений ремонт на кухні, яку обладнали кухонною стінкою, електроплиткою, холодильником, пральною машиною, електрочайником, наявні також миючі засоби. Закуплена достатня кількість постільних речей та іншого необхідного інвентарю. Слід відмітити, що в камерах утримані мають достатнє природне і штучне освітлення, облаштовані окремі спальні місця. Відповідно до встановлених вимог для спецконтингенту на території спецустанови розміщено і прогулянковий дворик. Окрім цього, відтепер за особами, взятими під варту, буде слідкувати пильне око відеокамер, адже новий ІТТ обладнаний сучасною системою відеоспостереження. За час ремонту старе приміщення перетворили в таке, що повністю відповідає встановленим державою вимогам утримання спецконтингенту і максимально наближене до міжнародних стандартів.

Відкриття ізолятора тимчасового утримання відбулось 1 березня 2014 року. 

Сьогодні, нехай і з деяким запізненням, від імені начальника Петрівського РВ та всього колективу ми дякуємо О.Г. Поворознюку, В.І.Больботу та А.М. Давидовському за надану матеріальну та фінансову допомогу. «Ваша допомога була вкрай необхідною і корисною. Відкриття ізолятора - це не тільки покращення умов утримання осіб, що перебувають під вартою, але й ще наступний крок до вдосконалення умов служби співробітників міліції. Адже працювати в пристойних умовах – стимул демонструвати високі показники і в службовій діяльності», - зазначив начальник відділу Є.В.Чуйко.

Зі словами керівництва погоджуються і правоохоронці. На протязі року вони терпіли незручності: осіб, які скоювали правопорушення і потребували ізоляції, ніде було утримувати. Всіх порушників возили до спецустанов інших райвідділів області. А це великі витрати  пального, не кажучи вже про ускладнення роботи слідчих підрозділів та оперативних служб при розслідуванні кримінальних справ.

Отож, дорогі благодійники, ваша підтримка свідчить про те, що ви чудово розумієте сучасні економічні негаразди і не хочете залишатися осторонь проблем своїх земляків. Завдяки таким людям, як ви, чиняться благодійні справи. Високо цінуємо ваш внесок — він може реально і суттєво підтримати багатьох людей. Ще раз дякуємо! 

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями.