Більшість неповнолітніх, влаштовуючись на роботу, не знають про те, що вони користуються спеціальним комплексом прав, і деякі роботодавці цим користуються.

Трудове законодавство України встановлює певні особливості правового регулювання праці неповнолітніх. Це обумовлено тим, що вони користуються додатковими пільгами у зв’язку з фізіологічними, психологічними та віковими особливостями.

Вам ще не виповнилось 18 років, а ви працюєте або хочете працювати? Ці поради будуть вам корисними при працевлаштуванні.

З якого віку можуть працювати діти?

- Вік, з якого допускається прийняття на роботу - 16 років. Якщо вам 15 років - на роботу можна влаштуватися лише, як виняток, за згодою одного із батьків або особи, що його замінює. Робота повинна виконуватись тільки у вільний від навчання час.

- Якщо вам не виповнилось 16 років і при прийнятті на роботу від вас не вимагають дозволу батьків на працевлаштування - така праця є незаконною і ваші права не захищатимуться.

- Працевлаштування неповнолітніх обов’язково здійснюється на підставі письмового трудового договору лише після попереднього медичного огляду.

Скільки годин мають працювати діти?

Згідно з чинним законодавством України про працю тривалість робочого часу для неповнолітніх є скороченою. Робочий час не повинен перевищувати:

-36 годин на тиждень, якщо вам від 16 до 18 років;

- 24 години на тиждень, якщо вам від 15 до 16 років.

У такому режимі ви маєте право працювати під час канікул. Якщо ви працюєте протягом навчального року у вільний від навчання час, ваш робочий день не повинен перевищувати:

- 18 годин на тиждень, якщо вам від 16 до 18 років;

- 12 годин на тиждень, якщо вам від 15 до 16 років:

- 24 години на тиждень для учнів віком від 14 до 15 років, які працюють в період канікул.

Чи мають діти, які працюють, право на відпустку?

- Діти, які працюють, мають право на щорічну відпустку тривалістю 31 календарний день у зручний для них час. У перший рік роботи відпустка може бути надана через 6 місяців безперервної роботи на підприємстві, в організації.

Чи мають право діти на додаткову відпустку з навчальною метою?

- Діти, які працюють і продовжують навчання, мають право на додаткові оплачувані відпустки, які надаються їм для складання іспитів.

Яку роботу не може виконувати неповнолітній?

- Використання праці дітей на важких роботах, роботах зі шкідливими або небезпечними умовами праці, а також залучення до нічних, надурочних робіт і робіт у вихідні дні - заборонено законодавством України.

Якщо виникло бажання працевлаштуватись, до кого звернутись?

- Якщо вам від 16 до 18 років, у вас є бажання і можливість працювати у вільний від навчання час, ви можете звернутись до районного центру зайнятості населення, де вам запропонують працевлаштування відповідно до встановленої броні на підприємствах міста.

- Якщо вам від 15 до 16 років, до Центру зайнятості вам необхідно звернутись разом із батьками.

Ви працюєте і стосовно вас порушується законодавство про працю. До кого звернутись за допомогою?

- Згідно з чинним законодавством служба у справах дітей має право перевіряти умови роботи працівників, молодших 18 років, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від їх форм власності, у разі надходження нарікань від неповнолітніх та їх батьків на адміністрацію підприємств.

Чим обмежене звільнення працівників, молодших 18 років?

- Звільнення працівників, молодших 18 років, з ініціативи адміністрації допускається, крім додержання загального порядку звільнення, тільки за згодою служби у справах дітей. Батьки, а також службові особи мають право вимагати звільнення неповнолітнього, якщо продовження роботи загрожує здоров’ю неповнолітнього або порушує його законні інтереси. З питань захисту своїх прав при працевлаштуванні ви можете звернутись до служби у справах дітей Петрівської районної державної адміністрації за адресою: смт. Петрове, вул. Ілліча, 38, каб. 204, або за тел.: 9-62-63.

Ірина Лугова, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації