Наш район різниться від інших районів Кіровоградщини та, певне, й усієї України, своїм неповторним місцем розташування, мальовничою природою, що вабить чарівними краєвидами широких степів обабіч повноводного Інгульця. Але облаштованість і упорядкованість наших населених пунктів досягається важкою працею комунальних служб.

Сьогодні усіх нас погода тішить погожими днями, тож усе частіше хочеться вийти на подвір’я, на вулиці рідного села або селища, аби пройтися, подихати свіжим повітрям.

І як прикро буває, коли під час таких прогулянок доводиться натрапляти на засмічені стежки, захаращені двори, зарослі бур’янами галявини.

Тож звертаюся до усіх громадян району - працівників підприємств, установ і організацій, а окремо - до власників приватних домоволодінь та присадибних ділянок із закликом навести і постійно підтримувати належний санітарно - гігієнічний стан на прилеглих територіях, вулицях, площах, парках, дитячих майданчиках населених пунктів району.  

Комунальні підприємства району роблять усе від них залежне, але на сьогодні їх можливості вкрай обмежені, тож без активної підтримки населення не зможуть впорядковувати належним чином усі території.

Також закликаю виявити ініціативу в даному питанні керівників підприємств та організацій, органів місцевого самоврядування та депутатів сільських і селищних рад.

Окремо хочу звернутися до молоді та юнацтва, представників покоління, що визначатиме обличчя завтрашньої України. Юні друзі! Можливо, саме вам випаде почесна місія більш тісної інтеграції нашої держави у європейські та світові структури! Тож давайте усі разом формуватимемо в собі менталітет цивілізованої нації, що береже свою землю і дбає про неї – цим самим ми зміцнюватимемо імідж і уяву про українців у світі як про людей дбайливих, хазяйновитих, тих, з якими хочеться і варто мати справу. Але для цього ми повинні навчитися не бути байдужими до тих, хто висипає сміття в лісосмуги, обмальовує панелі під’їздів у будинках чи жбурляє обгортки від морозива або недопалки під ноги. Адже культура і духовність усього суспільства є концентрованим виразом внутрішньої культури кожного з нас.

Не забуваймо, шановні земляки, що ніхто, крім нас, не зробить наш край упорядкованішим та затишнішим.

З повагою Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації.