Володимир ПаладькоМинулого тижня відбулося чергове засідання громадської ради при районній державній адміністрації, яке вів її голова Володимир Паладько. 

обслуговування та упорядкування полігону твердих побутових відходів» виступила начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Світлана Заєць. Вона повідомила, що будівництво полігону ще не завершене. У 2011 році було виготовлено проектно-кошторисну документацію з урахуванням нових еколо-гічних нормативів та вимог. На завершення будівництва передбачалося 20 мільйонів гривень, в тому числі близько 8 млн на першу чергу будівництва, але необхідних коштів не знайшли, тож роботи і не розпочалися. Проект передбачає облаштування так званої карти – заглиблення в землі, обладнаного водонепроникною плівкою для захисту грунту від шкідливих речовин. Територія полігону повинна бути обвалованою і по периметру обсадженою кущами, щоб залишки сміття, зокрема поліетиленові пакети, не розносилися вітром. На даний час територія обвалована, але не захищена кущами, тож навколишня територія засмічується пакетами. Сміття час від часу підгрібають бульдозером, як запевнила С.Заєць, небезпеки забруднення грунту рідкими нечистотами немає. Проблем, пов’язаних з недобудованим полігоном, багато. На їх вирішення можуть бути спрямовані екологічні кошти, але саме коштів і не вистачає.

Шановні працівники соціальної сфери!

Діяльність працівників соціальної сфери є невід’ємною складовою ефективного забезпечення державних соціальних гарантій. Щоб успішно виконати цю місію, потрібно докладати багато зусиль та енергії, демонструвати високий  професіоналізм, чуйність та індивідуальний підхід до кожної людини.
Ваша праця сповнена гуманізму, милосердя, тепла. Усі ви небайдужі до людських проблем, завжди відкриті для спілкування з тими, хто потребує вашої допомоги.
Бажаю вам творчого натхнення, здійснення всіх ваших задумів і мрій, щоб не вичерпалася ваша віра в щедрість людської душі, щоб вас завжди супроводжували милосердя та доброта.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні працівники соціальної сфери!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня працівника со-ціальної сфери.
Ваші заслуги перед суспільством і державою воістину неоціненні. Ви допомагаєте працевлаштовуватися, забезпечуєте реалізацію пільг та надання адресних допомог, житлових субсидій найвразливішим категоріям наших громадян.
Властиві вам якості - самовіддане слу-жіння обраній справі, доброта і милосердя, чуйність і щедрість душі винагороджуються вдячністю і повагою мільйонів українців, яким ви несете розраду і тепло, допомагаєте долати життєві труднощі, додаєте віри і впевненості у завтрашньому дні.
Не маємо сумніву, шановні працівники соціальної сфери, що властивий вам високий моральний та професійний потенціал і надалі слугуватиме інтересам української громади. Прийміть вдячність за самовідданість, вірність обов’язку і покликанню.
Щиросердно бажаємо вам, вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя та невичерпної життєвої енергії.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

У переддень свята соціального працівника хочемо щиро привітати шановну Інну Олександрівну Лук’янову, керівника територіального центру соціального обслуговування Петрівського району, та весь очолюваний нею колектив, і побажати міцного здоров’я, сімейного затишку, благополуччя, а ще - бути коханими і закоханими, бадьорого настрою, успіхів у нелегкій вашій справі і, звичайно ж, - мирного блакитного неба.
Такие даты празднуют не часто,
Но раз уже пришла пора,
Желаем полной чаши счастья,
И с ней - здоровья, радости , тепла.

Запрошуємо представників громадських об’єд-нань, релігійних, благодійних організацій, творчих і професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, орга-нізацій роботодавців та їх об’єднань, недержавних засобів масової інформації (далі — інститути громадянського суспільства), які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України, стати учасниками установчих зборів Громадської ради при Петрівській районній державній адміністрації, які відбудуться 20 грудня 2016 року.
Місце проведення установчих зборів – сесійна зала Петрівської районної ради, смтПетрове, вул. Святкова, 20. Початок зборів - о 10.00 годині.
Для участі в установчих зборах з формування Громадської ради при Петрівській районній державній адміністрації до ініціативної групи (згідно з п. 8 Постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. N 996) необхідно подати заяву, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадського суспільства.

Не так давно ми знайомили наших читачів з ситуацією щодо ремонту доріг на території району та райцентру, повідомляли, що роботи ці вже розпочалися. Однак у людей виникають питання щодо їх якості, бо дехто думає, що на тих ділянках, де вже працювала техніка і робітники, роботи завершені. Це не так, але – про все по порядку.
У 2016 році сільськими та селищними радами заплановано виконання капітальних та поточних ремонтів доріг комунальної власності за кошти державного та місцевих бюджетів. На виконання поточних ремонтів передбачено загалом 1442569 грн. (сільські, селищні бюджети), вже освоєно 1237457 грн. Виконано: поточний ремонт комунальних доріг в с.Йосипівка вартістю 200 тис.грн. (кошти сільського бюджету); поточний ремонт комунальних доріг в с.Чечеліївка (45 тис.грн. з сільського бюджету); поточний ремонт комунальних доріг в селі Олександрівка (49 тис.грн. з сільського бюджету Чечеліївської сільської ради); поточний ремонт комунальних доріг в с.Новий Стародуб (152 тис.грн. з сільського бюджету); поточний ремонт комунальних доріг в смт Петровому – заплановано 200,0 тис.грн. з селищного бюджету на ремонт дорожнього покриття вул.Чумацької (використано 199806 грн.) та 199,0 тис.грн. на ремонт дорожнього покриття вул. Святкової (використано 190,0 тис.грн.); поточний ремонт комунальних доріг в с.Володимирівка (вул. Станіслава Конончука, 199,9 тис.грн. з сільського бюджету); поточний ремонт дороги С 121813 Йосипівка – вихід на а/д Т–12-10 (заплановано 198,0 тис.грн. – субвенція з сільського бюджету районному бюджету, використано 192751 грн.). Ще 199669 грн. заплановано на поточний ремонт а/д Малинівка – вихід на а/д Т-12-15 (субвенція з сільського бюджету Чечеліївської сільської ради районному бюджету), роботи будуть виконані в 2017 році.

ОКВП “ДНІПРО-КІРОВОГРАД” ВИКОНАЄ РЕКОНСТРУКЦІЮ КАНАЛІЗАЦІЙНИХ ОЧИСНИХ СПОРУД 

Днями головою обласної ради Олександром Чорноіваненком було підписано додаткову угоду до Договору про субкредитування між Міністерством фі-нансів України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Кіровоградською обласною радою, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та обласним виробничим підприємством “Дніпро-Кіровоград” щодо збільшення розмірів позики Світового банку.

Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області оголошує конкурс бізнес-проектів суб’єктів малого та середнього підприємництва.
Фінансова підтримка суб’єктам малого та середнього підприємництва, у тому числі з числа учасників АТО, надається для впровадження бізнес-проектів, які відповідають пріоритетним напрямкам регіонального розвитку, визначених Стратегією розвитку Кіровоградської області на період до 2020 року, іншими обласними цільовими програмами, зокрема на:
впровадження сучасних технологій, у першу чергу, енергозберігаючих та екологічно чистих;
створення (розширення) виробництв з переробки сільськогосподарської продукції, виробництва продовольчих товарів, підприємств з виробництва інших видів продукції, товарів і послуг;
створення (організація) овочесховищ;

Олександр Чорноіваненко взяв участь у виїзному засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансово-економічної політики та інвестицій у місті Знам’янка.Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко взяв участь у виїзному засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансово-економічної політики та інвестицій у місті Знам’янка.
Перед засіданням депутати обласної ради проінспектували комунальне підприємство «Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня». Вони перевірили стан процедурних кімнат, зону відпочинку та приміщення харчоблоку.
У ході перевірки голова обласної ради наголосив, що лікувально-оздоровчий заклад потребує неабиякої підтримки і потрібно попрацювати для поліпшення його функціонування.
- Нинішнього року депутатський корпус взяв за пріоритет розвиток охорони здоров’я в регіоні, тому фінансування Знам’янської обласної бальнеологічної лікарні є одним із напрямків нашої роботи. Директор звернувся до нас із проханням допомогти, і сьогодні ми маємо вирішити, яку роботу потрібно провести задля поліпшення перебування пацієнтів та їх сучасного лікування, - зазначив Олександр Чорноіваненко.
Постійною комісією вирішено звернутись до Кіровоградської облдерж-адміністрації щодо продовження програми, яка діяла до 2015 року, з метою лікування інвалідів, бійців АТО та їх сімей на території Кіровоградської області. Депутати погодились, що приміщення їдальні потребує капітального ремонту, та запевнили, що підтримають виділення понад мільйона гривень згідно з проектно-кошторисною документацією.

Невдовзі наближається десята річниця відтоді, коли в «Агрофірму «П”ятихатська» - господарство, яке вже ледь животіло, прийшов молодий, енергійний і, як тоді здавалося, надто самовпевнений керівник - Олександр Поворознюк. Але у нього насправді виявилося стільки завзяття, що це було схоже на якийсь сон, здавалося, що в реальності такого не може бути, але ж…
За короткий час наш ке-рівник зумів не тільки підняти господарство з руїн, але й витягнути його з величезних боргів, що вже саме по собі свідчить, що до керма стала людина, яка знає ціну людському поту, яка спроможна цінувати й заохочувати тих, хто дійсно вміє й хоче працювати.
Олександр Григорович працює з командою потужних спеціалістів, знавців своєї справи, які можуть здолати всі перешкоди на своєму шляху і які залишилися працювати в агрофірмі з новим керівником. І дійсно, саме під його керівництвом розквітло наше господарство, адже, як мовиться, «риба гнила з голови».
«Живе з людьми і для людей», - так говорять про нього у нашому господарстві. Завжди можна звернутися до Олександра Григоровича з будь-яким питанням, і все буде вирішено і зроблено в обіцяний час.
Мудрий, добрий, справедливий керівник, чуйна, доброзичлива людина, лагідний, люблячий чоловік і татусь, веселий і життєрадісний дідусь.
І хоч зараз нестабільна ситуація в країні, проте наш Григорович може і відпочинок організувати за кордоном для своїх кращих працівників, і допомогти тим, хто захищає наші кордони від російських загарбників, і тим, хто вже повернувся до рідних осель.
Так що наш директор –Людина з великої літери, якщо за щось береться то завжди доводить справу до кінця.
Добрий, мудрий,
справедливий
і найкращий керівник -
До роботи не лінивий -
змалку він до цього звик.
Накричить і пожаліє -
і за це він любий всім,
Душу людям він відкриє,
і дарує щастя в кожен дім.

Тетяна Гордієнко с. Ганнівка, ТОВ «Агрофірма «П”ятихатська»

Яскравість прожитого життя залежить від емоцій, що людина відчуває упродовж всього його періоду. Інколи, проживши 80 років, залишаєш у пам’яті хіба що декілька місяців щасливих днів, тоді як деякі, за 40 років життя, можуть розказати про цілі щасливі десятиліття. Спалахи межують з буденністю, яка також потрібна, і в якій є власний смак. Одні люди присвячують цій безцільній, але потрібній буденності роки свого життя, інші – в ній знаходять ціль і підкорюють кожен день досягненню її, створюючи таким чином мотивовану картину, не спрямовану на придбання та витрати.
Можливості, отримані від природи, в кожного свої, і в цьому найбільша несправедливість, але, водночас, і радість. Хтось ними користується, творячи себе, інший – закидає. Деякі - з дріб’язку творять велике. Створено багато сюжетів про людей, що маючи обмежені можливості у віці, русі роблять подвиги над собою.

Зарисовка з натури

Жовтень. Середина осені. Барвистою габою вкриті ліси. Жовте листя повільно падає додолу. Про що думають листочки? Може, їм здається, що вони золоті птахи, їх ось-ось підхопить вітер, і полинуть вони за журавлиними ключами у синю вись? А, можливо, навпаки їм боляче, що проллються скоро холодними сивими дощами... Дерева стоять у задумі. Мені здається, що їм важко розставатися з листочками, адже ще з весни, ціле літо, вони були разом. Для мене кілька місяців літа - це небагато, а для них – ціла вічність. І ось тепер настала пора прощання.
Жовтий колір завжди був символом смутку. Іду лісовою стежиною. Тут листочки почали шурхіт, ніби шепочуть: «Не поспішай, не ступай по нас, нам боляче. Зупинись, постій і посумуй за втраченим літом».
Я зупиняюся, підіймаю кленовий листок. Торкаюся до нього устами. Яка сумна краса! «Прощавай, мій друже! Як шкода, що ми не були знайомі раніше, але на все свій час. Я не можу тебе врятувати. Ми всі у цьому світі лише гості. Заберу тебе з собою додому. Покладу у книгу, а коли зима поховає під снігом усіх твоїх братиків, сяду ввечері біля настільної лампи і випадково знайду тебе між сторінками. Світлі спогади наплинуть на мене. Я згадаю сьогоднішній день, нашу зустріч, і зігріється серце від того, що ти у мене є. Такий красивий… Притулюся до тебе вустами і думатиму про весну».

Оксана Ліщенюк.

Уряд прийняв постанову від 19.10.16 р. № 719 «Питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І—II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов». Документом затверджено механізм цільової грошової компенсації для придбання житла сім’ями загиблих учасників антитерористичної операції та інвалідами з числа учасників АТО.
Це означає можливість самостійно обирати найбільш прийнятне житло та купувати його за рахунок коштів грошової компенсації, наданої Урядом. Рішення прийняте з метою реалізації передбаченої державним бюджетом субвенції на будівництво (придбання) житла для вищевказаних категорій осіб. Крім того, документ передбачає право зазначених осіб отримувати (за бажанням) грошову компенсацію для придбання житла.
За більш детальною інформацією звертайтесь до управління соціального захисту населення за адресою: смт Петрове, вул. Центральна, 32, тел. 9-63-33, 9-63-50.

Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 3 листопада 2016 року № 46 - р

Про скликання одинадцятої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:
1. Скликати одинадцяту сесію районної ради сьомого скликання 17 листопада 2016 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове вул. Святкова, 20.
2. На обговорення винести наступні питання:
2.1. Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, яка надана в оренду ФОП Ігорю Володимировичу Новаку.
2.2 Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки громадянам Юрію Миколайовичу Лисенку та Сергію Володимировичу Голіку.

Лишай у дітей. Як з ним боротися?

Будь-яких люблячих батьків, що бажають своїй дитині тільки блага і, звичайно ж, здоров’я, засмутить раптова хвороба малюка. Часто батьки не в змозі простежити і вберегти дитину від загрози.
Тож бути підготовленим і обізнаним не завадило б кожному з батьків, особливо, коли справа стосується боротьби за здоров’я малюка. Зараз мова піде про одне з найбільш неприємних інфекційних захворювань, а саме – про лишай у дітей.
Лишай має свої різновиди

Скуштуйте, це смачно!

М’ясо по-французьки

Інгредієнти: фарш курячий – 300 гр; шампіньйони – 500 гр; цибуля – 2-3 шт; сир твердий – 300 гр; картопля – 3-5 шт; сіль, перець – за смаком, майонез.
Цибулю смажимо тонкими півкільцями, на цибулю кладемо порізану тонкими шматочками картоплю, її солимо, перчимо. На картоплю кладемо шар фаршу, ще раз солимо, перчимо. На фарш кладемо тонко нарізані гриби, потім тертий сир, заливаємо майонезом. Запікаємо впродовж 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Пиріжки «Оригінальні»

Інгредієнти: кефір – 1 склянка; сіль – 0,5 ч.л.; цукор – 0,5 ч.л.; сода – 0,5 ч.л.; сир твердий, тертий – 1 склянка; шинка, або ковбаса терта, чи дрібно порізана – 1 склянка; борошно – 2 склянки.
В кефір додати сіль, цукор, соду і пере

Шановні мешканці Петрівського району!

Впродовж жовтня 2016 року на території району зросла кількість випадків виникнення пожеж. Тож хотів би звернутись із застереженням: будьте обережними з вогнем, не нехтуйте простими правилами пожежної безпеки. Це може завдати шкоди довкіллю, господарству і навіть призвести до трагічних наслідків. Не розводьте багаття в лісах та у не відведених для цього місцях. Пам’ятайте: навіть маленький недопалок може призвести до великої пожежі.
Разом з тим, повідомляємо, що в Петрівському РС У ДСНС України у Кірово-градській області працює «телефон довіри» 9-73-02. В разі виникнення будь-яких проблемних питань, телефонуйте за вищевказаним номером телефону. А у випадку виникнення пожежі чи іншої небезпеки телефонуйте 101.
Якщо ж ви стали свідком героїчного вчинку або вам відома особа, що виявила відвагу під час порятунку людини, повідомте про неї за телефоном (022) 22-15-42, 22-09-90 до Управління ДСНС України у Кіровоградській області, або за адресою: вул. Пашутінська,1, м. Кропивницький, 25015. Всеукраїнська акція «Герой-рятувальник року». Україна повинна знати своїх героїв.

Володимир Малюта, начальник Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки

Під час похолодання та морозів різко зростають кількість і загроза виникнення пожеж через необережне використання електрообігрівачів та опалювальних печей, їхню несправність, короткі замикання внаслідок перевантаження електромереж тощо. За усім цим – життя та здоров’я людей, добробут громадян, їхня безпека.
Петрівський РС У ДСНС України у Кіровоградській області звертає увагу всіх на те, що необхідно бути особливо обережними, користуючись електрообігрівачами, тепловентиляторами та опалювальними печами. Суворо дотримуйтесь наступних правил безпеки: використовуючи електричні електро-обігрівачі, перевірте справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів; не варто користуватися саморобними та кустарно виготовленими електрообігрівачами. Пам’ятайте: найбільшу кількість пожеж спричиняють саме вони; опалюючи приміщення піччю – на газі або дровах – перевірте, чи не з’явилися в ній тріщини або щілини. Це можна зробити, спаливши в печі трохи паперу та згодом оглянувши її ззовні, – у місцях тріщин буде добре видно закопчення. Виявлені тріщини необхідно замастити глиною чи розчином. І взагалі ремонт печей можна доручати виключно фахівцям. Особливу обережність слід виявляти власникам будинків із дерев’яним перекриттям; не залишайте газову плитку ввімкненою на ніч. Не зберігайте на горищах та в підвалах легкозаймисті речовини, тримайте їх завжди під замком – це вбереже вас від непроханих гостей, необережність яких може спричинити пожежу.
Особливо опікуйтесь тим, аби під час обігріву житла не постраждали діти, або ж їхні пустощі не призвели до біди! Крім того, завжди будьте обережними при вживанні «зігріваючого зсередини». Краще зігрійте себе та своїх близьких теплом приємного спілкування! 
Пам’ятайте: обережність та дотримання правил пожежної безпеки – запорука недопущення пожежі у вашій оселі.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області