Володимир ПаладькоМинулого тижня відбулося чергове засідання громадської ради при районній державній адміністрації, яке вів її голова Володимир Паладько. 

обслуговування та упорядкування полігону твердих побутових відходів» виступила начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Світлана Заєць. Вона повідомила, що будівництво полігону ще не завершене. У 2011 році було виготовлено проектно-кошторисну документацію з урахуванням нових еколо-гічних нормативів та вимог. На завершення будівництва передбачалося 20 мільйонів гривень, в тому числі близько 8 млн на першу чергу будівництва, але необхідних коштів не знайшли, тож роботи і не розпочалися. Проект передбачає облаштування так званої карти – заглиблення в землі, обладнаного водонепроникною плівкою для захисту грунту від шкідливих речовин. Територія полігону повинна бути обвалованою і по периметру обсадженою кущами, щоб залишки сміття, зокрема поліетиленові пакети, не розносилися вітром. На даний час територія обвалована, але не захищена кущами, тож навколишня територія засмічується пакетами. Сміття час від часу підгрібають бульдозером, як запевнила С.Заєць, небезпеки забруднення грунту рідкими нечистотами немає. Проблем, пов’язаних з недобудованим полігоном, багато. На їх вирішення можуть бути спрямовані екологічні кошти, але саме коштів і не вистачає.

Заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, яка також узяла участь у роботі громадської ради, запевнила, що райдержадміністрацію турбує проблема полігону. Вона звертатиметься до Петрівської селищної ради, якій належить цей об’єкт, з відповідними пропозиціями.
Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Геннадій Горбанець доповів про стан використання та збереження приміщень, що належать до спільної власності терито-ріальної громади сіл та селищ Петрівського району.
Він повідомив, що райдержадміністрації надано право управління майном без права його відчуження, назвав балансоутримувачів. Основним способом використання майна є надання його в оренду. На даний час діють 51 договір оренди, за 2015 рік отримано 64 тис.грн. орендної плати.
У присутніх виникли питання щодо подальшої долі колишнього дитячого табору відпочинку ім. Матросова. Доповідач пояснив, що вважає помилковим рішення попереднього керівництва району щодо прийняття його на баланс, бо перспектив його відновлення, практично, немає. Продати його також не можна, якби навіть з’явилися бажаючі, бо, відповідно до законодавства, не дозволяється змінювати його профіль. Такий виходить «глухий кут».
Не дозволяє законодавство вирішити долю й деяких інших будівель, які стоять пусткою в центрі селища, та розвалюючись, псують його вигляд, бо вони, виявляється, колись стали чиєюсь приватною власністю.
Начальник відділу культури та туризму райдержад-міністрації Наталія Подкопаєва та в.о. начальника відділу молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Лугова доповіли про стан роботи по організації культурного дозвілля молоді у вечірній час. Їхні виступи своїми репліками доповнила і Т.Панета.
Ця робота останнім часом помітно поліпшилася. Було відновлено проведення диско-вечорів відпочинку для молоді, започатковано вечори відпочинку та розваг для дітей та підлітків, які проводилися в парку відпочинку щоп’ятниці, демонстрацію кінофільмів під відкритим небом. На даний час регулярно проводяться масові заходи, щоправда, з настанням холодів поки що немає змоги проводити дискотеки, бо в районному Будинку культури тривають ремонтні роботи. З допомогою районної влади планують відремонтувати глядацьку залу та фойє, аби мати змогу проводити дискотеки. Крім того, в РБК створюється молодіжний клуб за інтересами, що дасть змогу краще організовувати дозвілля молоді.
Непогано поставлена робота з молоддю в Чечеліївській, Луганській та Водянській сільських радах.
Завершилося засідання громадської ради виступом начальника відділу Держгеокадастру в Петрівському районі Олега Чумака, який доповів про забезпечення учасників АТО та воїнів-інтернаціоналістів земельними ділянками. Він ознайомив присутніх з порядком надання земельних ділянок. На сьогодні вже опрацьовано 257 заяв, видано 249 наказів про надання дозволів на складання проектів землеустрою, 17 ділянок вже передано учасникам.