ОКВП “ДНІПРО-КІРОВОГРАД” ВИКОНАЄ РЕКОНСТРУКЦІЮ КАНАЛІЗАЦІЙНИХ ОЧИСНИХ СПОРУД 

Днями головою обласної ради Олександром Чорноіваненком було підписано додаткову угоду до Договору про субкредитування між Міністерством фі-нансів України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Кіровоградською обласною радою, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та обласним виробничим підприємством “Дніпро-Кіровоград” щодо збільшення розмірів позики Світового банку.

Нагадаємо, що в квітні 2014 року Уряд України уклав договір про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку в рамках проекту “Розвиток міської інфраструктури – 2”. Проект передбачає фінансування в розмірі до 300 мільйонів доларів і складається з декількох субпроектів у сфері водопостачання, водовідведення та поводження з твердими побутовими відходами.
Кіровоградська область була зацікавлена зазначеним проектом, тому з самого початку впровадження даного проекту комунальне підприємство ОКВП “Дніпро-Кіровоград” подало заявку на участь у ньому і пройшло конкурсний відбір.
У листопаді 2014 року підписано Договори субкредитування між Міністерством фінансів України, Міністерством регіонального розвитку, бу-дівництва та житлово-комунального господарства України, Кіровоградською обласною радою, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та обласним комунальним виробничим підприємством “Дніпро-Кіровоград” “Про використання Позики, що надається Україні Міжнародним банком реконструкції та розвитку (Угода про позику «Другий проект розвитку міської інфраструктури»)” та “Про використання Позики, що надається Україні Міжнародним банком реконструкції та розвитку (діючим в якості виконавця від імені Фонду чистих технологій) (Угода про позику «Другий проект розвитку міської інфраструктури») на загальну суму 34 396,437 млн. дол. США.
Однак, згідно із затвердженим техніко-економічним обґрунтуванням на впровадження пріоритетних заходів, підприємству необхідно 44420,00 тис.дол. США, в зв’язку з чим ОКВП “Дніпро-Кіровоград” було запропоновано збільшити розмір позики Світового банку.
Після звернення підприємства до обласної ради сесією було прийнято рішення № 726 від 27.03.2015 року “Про внесення змін до рішення обласної ради від 06 червня 2014 року № 634 “Про надання дозволу обласному комунальному виробничому підприємству “Дніпро-Кіровоград” на участь у спільному з Міжнародним банком реконструкції та розвитку “Другому проекті розвитку міської інфраструктури” та укладання субкредитного договору з Міністерством Фінансів України під заставу”.
В жовтні 2016 року Світовим банком прийнято рішення щодо перерозпо-ділу коштів позики і позику ОКВП “Дніпро-Кіровоград” було збільшено до 44416347,82 дол. США.
Завдяки збільшенню позики підприємство виконає захід “Реконструкція каналізаційних очисних споруд у м. Кропивницькому”.