Шановні мешканці Петрівського району!

Впродовж жовтня 2016 року на території району зросла кількість випадків виникнення пожеж. Тож хотів би звернутись із застереженням: будьте обережними з вогнем, не нехтуйте простими правилами пожежної безпеки. Це може завдати шкоди довкіллю, господарству і навіть призвести до трагічних наслідків. Не розводьте багаття в лісах та у не відведених для цього місцях. Пам’ятайте: навіть маленький недопалок може призвести до великої пожежі.
Разом з тим, повідомляємо, що в Петрівському РС У ДСНС України у Кірово-градській області працює «телефон довіри» 9-73-02. В разі виникнення будь-яких проблемних питань, телефонуйте за вищевказаним номером телефону. А у випадку виникнення пожежі чи іншої небезпеки телефонуйте 101.
Якщо ж ви стали свідком героїчного вчинку або вам відома особа, що виявила відвагу під час порятунку людини, повідомте про неї за телефоном (022) 22-15-42, 22-09-90 до Управління ДСНС України у Кіровоградській області, або за адресою: вул. Пашутінська,1, м. Кропивницький, 25015. Всеукраїнська акція «Герой-рятувальник року». Україна повинна знати своїх героїв.

Володимир Малюта, начальник Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки

Під час похолодання та морозів різко зростають кількість і загроза виникнення пожеж через необережне використання електрообігрівачів та опалювальних печей, їхню несправність, короткі замикання внаслідок перевантаження електромереж тощо. За усім цим – життя та здоров’я людей, добробут громадян, їхня безпека.
Петрівський РС У ДСНС України у Кіровоградській області звертає увагу всіх на те, що необхідно бути особливо обережними, користуючись електрообігрівачами, тепловентиляторами та опалювальними печами. Суворо дотримуйтесь наступних правил безпеки: використовуючи електричні електро-обігрівачі, перевірте справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів; не варто користуватися саморобними та кустарно виготовленими електрообігрівачами. Пам’ятайте: найбільшу кількість пожеж спричиняють саме вони; опалюючи приміщення піччю – на газі або дровах – перевірте, чи не з’явилися в ній тріщини або щілини. Це можна зробити, спаливши в печі трохи паперу та згодом оглянувши її ззовні, – у місцях тріщин буде добре видно закопчення. Виявлені тріщини необхідно замастити глиною чи розчином. І взагалі ремонт печей можна доручати виключно фахівцям. Особливу обережність слід виявляти власникам будинків із дерев’яним перекриттям; не залишайте газову плитку ввімкненою на ніч. Не зберігайте на горищах та в підвалах легкозаймисті речовини, тримайте їх завжди під замком – це вбереже вас від непроханих гостей, необережність яких може спричинити пожежу.
Особливо опікуйтесь тим, аби під час обігріву житла не постраждали діти, або ж їхні пустощі не призвели до біди! Крім того, завжди будьте обережними при вживанні «зігріваючого зсередини». Краще зігрійте себе та своїх близьких теплом приємного спілкування! 
Пам’ятайте: обережність та дотримання правил пожежної безпеки – запорука недопущення пожежі у вашій оселі.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області