Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня працівника соціальної сфери України!

Ваша невтомна щоденна праця є вкрай важливою та необхідною. Адже вона безпосередньо пов’язана  з турботою про матір і дитину, студента і військовослужбовця, робітника і пенсіонера, про їх замож-ніше життя, умови праці та відпочинку.

Варто відзначити, що завдяки президентським ініціативам у соціальній сфері відбуваються зміни на краще. Вона стає ближчою до людини, все повніше задовольняє її потреби.

Впевнені, що ви і надалі з притаманними вам сумлінням і самовідданістю спрямовуватиме свої зусилля, чуйність, професійні знання і великий практичний досвід для досягнення нової якості життя наших громадян.

Сердечно бажаємо успіхів і натхнення у вашій відповідальній та благородній справі. Міцного здоров’я, щастя, добра і злагоди вам і вашим родинам. Хай найвищою нагородою для вас завжди буде людська шана і подяка.

З повагою

Андрій НІКОЛАЄНКО, голова обласної державної адміністрації

Микола КОВАЛЬЧУК, голова обласної ради

Від щирого серця вітаємо із професійним святом людей, чия праця сповнена гуманізму, милосердя і тепла !

Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання соціальних гарантій і допомоги тим, хто потрапив у нелегкі життєві ситуації, ви робите вагомий внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства.

Щиро віримо, що ваша працьовитість, компетентність і надалі будуть служити людям.

Бажаємо вам творчого натхнення, здійснення всіх ваших задумів і мрій, щоб не вичерпалася ваша віра в щедрість людської душі, щоб вас завжди супроводжували милосердя та доброта, бажання та спроможність бути корисними людям!

Ви робите потрібну і гуманну справу

Тамара САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Колектив управління праці та соціального захистуЩорічно першої неділі листопада в Україні відзначається День працівника соціальної сфери. Це свято людей, які щоденно й щогодини діляться своїм душевним теплом з тими, хто найбільше його потребує: самотніми людьми похилого віку, інвалідами, дітьми-сиротами, багатодітними та малозабезпеченими сім’ями. І не дивно, що працювати тут може далеко не кожний, адже ця професія як жодна інша потребує вміння перейматися чужим болем та співчувати йому. А ще - брати на себе відповідальність за долю іншої людини.

Від професіоналізму соціальних працівників, уміння реагувати на складну життєву ситуацію та знаходити потрібні слова іноді безпосередньо залежить життя та здоров’я людей. Їхня праця заслуговує на щиру подяку не лише тих, кому вони допомагають, а й органів державної влади.

Життя пливе, як вода, і ти не знаєш, що тебе чекає в старості. Для мене вісім років тому розпочалася чорна смуга – я зламала ногу, яка не зросталася. Жахливі дні і роки у інвалідному візку… Не хотілося жити, але Бог уберіг. Та не залишили наодинці з бідою люди з добрим серцем – начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Сибіра, директор територіального центру Інна Лук’янова, працівники центральної районної лікарні та соціальний працівник терцентру Світлана Педан. Вони регулярно відвідують мене, цікавляться проблемами та допомагають їх вирішувати.

Тож з нагоди професійного свята хочу від щирого серця привітати цих добрих людей, побажати здоров’я, щастя та усіх земних благ.

А ще висловлюю велику подяку генеральному директору ТОВ «А/ф «П’ятихатська» Олександру Поворознюку, який відгукнувся на моє горе, як рідний син, допомігши в облаштуванні подвір’я.

Спасибі вам, люди з великим серцем! Низький вам уклін! Хай вас береже Господь і завжди обминає біда!

Мотрона КОВТУН, пенсіонерка (86 років), ветеран війни, інвалід І групи.

Офіцери, прапорщики, курсанти, військовослужбовці військової служби за контрактом і строкової служби, працівники оборонної промисловості, ветерани війни, праці та Збройних Сил України - щиро вітаємо вас з професійним святом - Днем ракетних військ і артилерії!

У цей святковий день висловлюємо глибоку шану і вдячність ветеранам війни, праці та Збройних Сил за мужність і трудовий героїзм в ім’я незалежної України та вагомий внесок у військово-патріотичне виховання нинішнього покоління ракетників і артилеристів.

Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, добра, злагоди, невтомної наснаги та успіхів у ратній праці на благо нашої держави!

Тамара САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова  районної ради

Шановні залізничники!

Щиро вітаємо вас із професійним святом!

Залізничний транспорт традиційно тримає лідерство за популярністю та доступністю серед інших видів транспорту. Галузь динамічно розвивається, поліпшуючи якість перевезень і умови праці. 

Для Кіровоградщини нинішній рік ознаменувався приходом в Олександрію швидкісного потягу «Інтерсіті+» – це маленька, але вагома перемога у питанні пасажирських перевезень, ми переконані, що вона буде не останньою. Ми тісно співпрацюємо із керівництвом Укрзалізниці задля вирішення усіх проблемних питань, які хвилюють жителів області.

Лот №1 – Контора, кафе-бар «Зодіак», магазин «Маркет» з підвалом: Петрівського РСТ, що знаходиться за адресою: 28300, Кіровоградська обл., Петрівський район, смт. Петрове, вул. Ілліча, 48, загальною площею 730,4 м.кв.

Стартова ціна лоту - 688 770,00 (Шістсот вісімдесят вісім тисяч сімсот сімдесят грн. 00 коп.) без ПДВ.

Перший крок аукціону 10 % від стартової ціни лоту.

Гарантійний внесок 20 663,10 грн. (Двадцять тисяч шістсот шістдесят три грн. 10 коп.); реєстраційний внесок 170,00 (Сто сімдесят грн. 00 коп.)

ювілярка приймає вітання керівників районуСвяткування сімдесятип’ятирічного ювілею для заслуженого вчителя України Світлани Панасівни Логачевської розпочалося з приємної події. За особливі заслуги у здійсненні навчання та виховання учнів, формування національних і загальнолюдських цінностей, розроблення і впровадження нових технологій, оновлення змісту і методичного забезпечення навчального процесу, які сприяють підвищенню якості освіти і виховання, її нагороджено відзнакою «За відданість справі», Почесною грамотою та грошовою винагородою районної ради та райдержадміністрації.

Привітавши ювілярку, начальник відділу освіти райдержадміністрації Григорій Москалець зачитав заслуги Світлани Панасівни, назвавши її зразком українського вчительства.

Соціальні ініціативи Президента - в життя!

Віктор Серпокрилов28 листопада Україна відзначає День визволення від фашистських загарбників – це хороший привід в черговий раз звернути увагу на ветеранські проблеми і потреби. Турбота про ветеранів взагалі – це постійний пріоритет державної політики. «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», - це принцип, сповідуваний і Президентом України. Від влади на місцях Глава держави вимагає особливо пильної уваги і турботи до учасників Великої Вітчизняної війни.  

Як же Кіровоградщина виконує президентські завдання?!  В області іще в 2010 році була запроваджена програма «Зірка пам’яті», за задумом якої ветеран перебуває всередині п’ятиступеневої опіки з боку соціальних працівників, медиків, школярів-волонтерів, місцевої влади і соціально-відповідального бізнесу. Наскільки добре налагоджена реалізація цієї програми можна судити за окремими напрямами, наприклад, медицина. Як запевняє начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Рибальченко, уся мережа лікувальних закладів області задіяна у наданні медичної допомоги ветеранам. Так, лише «ветеранських палат» по всій області створено більше двох сотень. Та в даному контексті в епіцентр уваги потрапляє обласний госпіталь, адже тут за середньостатистичними показниками за рік лікується більше 4 тисяч ветеранів. 

Т.Сакара і Т.Панета спілкуються з І.Торопом.В Україні тривають урочистості, присвячені ювілею визволення нашої землі від загарбників. На жаль, ветеранів-фронтовиків залишилося серед нас уже дуже небагато, тож надзвичайно актуальним є виконання заходів у рамках акції «Зірка пам’яті» і доручення Президента України В.Януковича щодо поліпшення соціального захисту та медичного обслуговування ветеранів Великої Вітчизняної війни. 

Голова районної державної адміністрації Т.Сакара не раз підкреслювала, що головними пріоритетами у своїй діяльності вважає увагу до дітей і ветеранів, адже діти – це майбутнє держави, а ветеранам ми всі повинні бути безмежно вдячні за їхнє нелегке життя, молодість, обпалену війною, самовіддану працю заради кращого майбутнього. Вони повинні щодня відчувати турботу оточуючих, слід зробити все можливе, щоб вони не відчували ніяких негараздів.

почесна вартаДо цього часу, хоча  вже й минуло 69 років від дня визволення України, достеменно невідомо, скільки саме наших співвітчизників стали жертвами фашистської чуми, скільки душевних та тілесних  ран зазнали вони. Сьогоднішнє покоління знає про ті жахливі події лише з фільмів, книг та із спогадів ветеранів війни, яких, на жаль, стає все менше.  

Обласна естафета пам’яті «Слава визволителям України» продовжує крокувати  Петрівщиною.

хвилина мовчанняНа минулому тижні у селах Чечеліївка та Олександрівка відбулися урочисті мітинги біля братських могил, де мешканці вшанували пам’ять воїнів, які полягли за визволення цих населених пунктів. Чечеліївський сільський голова Сергій Дяченко зазначив, що у роки війни більшість призваних земляків, котрі пішли боронити Вітчизну, не повернулися до рідних домівок, так  як і їх бойові побратими, котрі сплять вічним сном у нашій землі. 

З огляду на чергову річницю визволення України від німецько-фашистських загарбників, яка відзначається саме в ці жовтневі дні, предметом розгляду чергової щотижневої наради при голові райдержадміністрації став аналіз виконання завдань, визначених програмою обласної акції «Зірка пам’яті». Інформацію з даного приводу надали начальник відділу інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Тетяна Волощенко та виконуюча обов’язки головного лікаря центральної районної лікарні Лариса Окулова.

Як відомо, згідно з умовами акції, за ветеранами Великої Вітчизняної війни закріплені в якості постійної шефської допомоги так звані кураторські служби, які мають надати допомогу і підтримку у вирішенні будь-яких побутових чи особистих питань у різних сферах життєдіяльності. За кожним з ветеранів, відповідно до п’яти променів умовної «Зірки», закріплено помічників-партнерів зі складу представників п’яти структур – органів місцевого самоврядування, медичних працівників, представників освітянського середовища, соціальних працівників та представників місцевого бізнесу.

Гордість Петрівщини

У рік 90-ліття Петрівщини, безумовно, заслуговує вшанування  та кількох добрих слів постать Володимира Агейовича Свердленка, який залишив помітний слід у розвитку економіки району і світлу пам’ять серед тих, хто його знав.

У Петрове Володимир Свердленко потрапив ще зовсім молодою людиною, одружившись з однокурсницею педучилища Вірою, мати якої була шанованою в районі учителькою. Разом працювали в сільських школах. Різким поворотом у долі стала служба на флоті, де він був комсоргом на кораблі, а згодом очолив комітет комсомолу флотилії. Повернувся в Петрове вже кандидатом у члени КПРС.

медаль материнстватоді вони зростають людьми, якими пишаються, яких поважають колеги й оточуючі

Кожна з чотирьох матерів-героїнь, які проживають у селах нашого району, – це відомі й шановані у своїх громадах люди, бо вони не лише народили, а й добре виховали своїх дітей, яких поважають друзі й односельці, про них гарно згадують вчителі, як про старанних і працьовитих школярів. Ніхто з них не осоромив свою родину і свою маленьку Батьківщину. У трудових колективах про цих багатодітних матерів та їх дітей говорять з повагою, вони користуються авторитетом.

Родина Чубейків народила та виховала шістьох дітей – двох синів та чотирьох доньок. Всі здобули відповідну освіту, чесно працюють, троє з них мають по троє дітей. Син Володимир у минулому році помер у розквіті літ через ниркову недостатність.

До 70-річчя визволення України від фашистських загарбників

Недайводи - сусіднє з Іскрівкою село Криворізького району. Розділяє їх лише декілька кілометрів. Гарне село.

Влітку потопає в зелені садів, акацій, кленів та бузків. З попелу і руїн підняли його працелюбні жителі - у буквальному розумінні слова, адже в роки війни село було зруйноване вщент.

... Того вересневого дня 1970 року селяни жили звичайним життям: на вечірнє доїння сходилися доярки, з поля поспішали додому рільники. Трактор з плугом ішов трасою майбутнього польового шляху. Час від часу тракторист озирався назад і чергової оглядки помітив, що зблиснуло щось на свіжій скибі чорнозему. Хоч дуже поспішав, але зупинив дизеля: цікавість взяла гору. Торкнувся грудки землі і в долоню випала медаль «20 років ВСЧА». Осунулась земля і він побачив орден Червоного Прапора. Почав розгрібати землю і знайшов ще один такий орден, потім ще... Гукнув людей, збіглися доярки, механізатори. Взялися розкопувати місце і побачили останки військового, зотлілий планшет, у ньому фото: двоє з хлопчиком. Була у планшеті і газета.

Руки ламають цигарку.Російські вчені представили світові вакцину, яка зможе побороти нікотинову залежність повністю. Інноваційний засіб розроблено в дослідницькій нанолабораторії в Хімках, передає УНН з посиланням на російські ЗМІ.

Зараз препарат проходить другу фазу випробувань, де визначається його ефективність і клінічна значимість. Випробування на безпеку вже пройшли успішно, вчені впевнені, що нова вакцина не здатна завдати шкоди організму.

«Новий препарат сприяє виробленню специфічних антитіл, які не дозволяють нікотину потрапляти до клітин кори головного мозку. У результаті курець не отримує від сигарет належного ефекту. З новою вакциною позбутися пагубної звички буде набагато простіше», — сказано у повідомленні.

Загубленний гаманецьЗа результатами експерименту, проведеного міжнародним журналом Reader’s Digest, виявилося, що «найчеснішим» містом світу є Гельсінкі: у ньому живуть найбільш чесні й порядні люди.

Дослідження полягало в тому, що співробітники журналу залишали гаманець із грошима на вулицях 16 міст світу, а далі спостерігали за поведінкою тих, хто їх знаходив. Кожен гаманець уміщував суму в національній валюті, що дорівнювала 50 американським доларам, а також приватні світлини й контактний номер власника.

Так, у Гельсінкі 11 гаманців із 12 завдяки чесності тамтешніх мешканців повернулися до їхніх власників. 27-річний бізнесмен Лассе Люомакоскі, повернувши знахідку, розповів, що фінляндці є «за природою своєю чесними», вони живуть у маленькому, спокійному, солідарному суспільстві з дуже низьким рівнем корупції.

Дівчина з ноутбукомНайпоширенішими проблемами, які вже не заперечує офіційна медицина, визнано синдром фантомного дзвінка, номофобію, кіберхворобу, Facebook-депресію, інтернет-залежність, залежність від онлайн-ігор, киберхондрію та «ефект Google».

Синдром фантомного дзвінка

Суть хвороби в тому, що в людини з’являються слухові і моніторні галюцинації, їй здається, що телефон у кишені дзвонить або вібрує, хоча нічого насправді не відбувається. Формування розладу пов’язано з використанням мобільного телефону. Адже будь-яке поколювання або легкий свербіж ми починаємо пов’язувати із дзвінком. Це захворювання проявляється на тлі стресу. Воно є достатньо поширеним.

Перевірка автотранспортуЗ 21 жовтня на Кіровоградщині, як і по всій Україні, проводиться комплекс профілактичних заходів на автотранспорті під назвою «Перевізник зима – 2013».

У рамках цих заходів працівники ДАІ перевіряють підприємства всіх форм власності, які здійснюють пасажирські перевезення щодо додержання ними вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. Під час перевірок особлива увага приділяється питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справності зовнішніх світлових приладів, обігріву шибок та салону, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

У рамках Міжнародного дня інвалідів та з метою посилення взаємодії центру зайнятості з роботодавцями, державними структурами та громадськими організаціями, які   опікуються проблемами інвалідів та спрямовані на забезпечення  зайнятості цієї категорії громадян, з 4 листопада по 2 грудня цього року проводиться місячник сприяння зайнятості інвалідів. 

Запрошуємо бажаючих взяти участь у заходах. 

Оргкомітет районного центру зайнятості

Адміністрація Петрівського РЕМ повідомляє, що з 1 листопада по 29 листопада 2013 року з  8.00 до 17.00 для проведення планових ремонтів будуть знеструмлені:

ПЛ-10 кВ:

Л-156 – смт Петрове с. Зелене

Л-174 – с. Володимирівка

ПЛ – 0,4 кВ  від, КТП:

смт Петрове КТП - 40, 52, 98, 158, 169, 222, 224, 226, 231, 235, 285, 296, 394, 410, 411, 412,12; с. Олімпіадівка КТП – 131, 132; с. Володимирівка КТП – 370, 262, 266, 324, 339, 260, 340, 320, 339; с. Новий Стродуб КТП - 145, 48, 145; с. Луганка КТП – 84; с. Йосипівка КТП - 102; с. Іскрівка КТП – 86; с. Олександрівка КТП- 120; с. Новомануйлівка КТП - 301; с. Чечеліївка КТП – 209; с. Балахівка КТП – 212, 213, 214; с. Петрівське КТП – 217, 218.

Адміністрація Петрівського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго»

З метою продовження дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря Петрівський районний центр зайнятості, що знаходиться за адресою: вул. Ілліча 41, смт. Петрове, Петрівський район, Кіровоградська область, поштовий індекс 28300, повідомляє про наявність двох джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря: газовий котел «Elexia 28» та легковий автомобіль ЗАЗ 110308. 

Від цих джерел в атмосферне повітря виділяються наступні забруднюючі речовини: азоту діоксид, вуглецю оксид, метан. Викиди цих речовин в атмосферне повітря не перевищують нормативи гранично допустимих викидів забруднюючих речовин із стаціонарних джерел відповідно до законодавства.

Отримати більш детальну інформацію та внести зауваження можна за адресою: 28300, смт. Петрове, вул. Жовтнева, 20, Петрівська районна державна адміністрація, каб. 119, тел. 9-62-80.

Гандбол

26-27 жовтня цього року в Кіровограді проходили змагання обласних спортивних ігор з гандболу серед районів та міст. Наш район на цьому турнірі представляли жіноча та чоловіча команди з Луганки.

Представниці Петрівщини спочатку посіли перше місце у своїй підгрупі, перемігши з рахунком 18:0 збірну Долинського району, а потім у фіналі зустрілися зі спортсменками з Новомиргорода, де також здобули впевнену перемогу 10:0.

Чоловіча команда розпочала змагання з необов’язкової поразки від новомиргородців (10:13), а потім переграла команду Олександрівського району (20:14). Здобувши перемогу у матчі за третє місце над збірною Долинського району з рахунком 15:7, наша команда стала бронзовим призером турніру.

Участь луганських гандболістів у змаганнях стала можливою за сприяння СВК Агрофірма «Маріампольська» та адміністрації Луганської ЗШ, за що висловлюємо їм нашу щиру подяку.

Костянтин ЛИСИЦІН, тренер ДЮСШ «Олімп» 

 

На відміну від інших м’язів, серцевий м’яз обходиться без стимулів з боку нервової системи. Сигнал для серця в такт виходить від синусно-передсердного вузла у верхній частині правого передсердя.

У здорової дорослої людини довжина тонкого кишечника складає від 5,5 до 7 метрів, це приблизно в чотири рази більше, ніж висота самої людини. Близько 90% поживних речовин всмоктується в кров уже в тонкому кишечнику.