почесна вартаДо цього часу, хоча  вже й минуло 69 років від дня визволення України, достеменно невідомо, скільки саме наших співвітчизників стали жертвами фашистської чуми, скільки душевних та тілесних  ран зазнали вони. Сьогоднішнє покоління знає про ті жахливі події лише з фільмів, книг та із спогадів ветеранів війни, яких, на жаль, стає все менше.  

Обласна естафета пам’яті «Слава визволителям України» продовжує крокувати  Петрівщиною.

хвилина мовчанняНа минулому тижні у селах Чечеліївка та Олександрівка відбулися урочисті мітинги біля братських могил, де мешканці вшанували пам’ять воїнів, які полягли за визволення цих населених пунктів. Чечеліївський сільський голова Сергій Дяченко зазначив, що у роки війни більшість призваних земляків, котрі пішли боронити Вітчизну, не повернулися до рідних домівок, так  як і їх бойові побратими, котрі сплять вічним сном у нашій землі. 

співає «Джерело»Виступаючі - голова районної ради Світлана Тилик, затим голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк - закликали свято берегти пам’ять про ветеранів війни, людей старшого покоління, котрі відстояли у ті буремні роки свою Батьківщину та відбудували з руїн її міста і села. Про це завжди повинні пам’ятати нащадки. Настоятель Чечеліївської Свято-Покровської церкви Микола Бойко відслужив панахиду за загиблими. ровесникиІз словами привітання до учасників мітингу також звернулися наймолодші мешканці чечеліївської, олександрівської та балахівської громад. У той день з двох братських могил, які знаходяться на території Чечеліївської сільської ради, було взято по пригорщі землі для передачі в музей Великої Вітчизняної війни, що знаходиться в місті Києві. Вшанувавши пам’ять загиблих хвилиною мовчання, мешканці сіл поклали квіти до пам’ятників визволителям. 

солістка Ярослава ПлотніковаА в Олександрівці відбулася ще одна  радісна подія: через 17 років тут знову відкрив свої двері сільський Будинок культури. Відбудовали його, як зазначив сільський голова, за рахунок коштів сільського бюджету та за матеріальної допомоги сільськогосподарських підприємств: ТОВ «Агрофірма «П`ятихатська», ТОВ «Чечеліївське», ТОВ «Маяк», ПСП «Райпольське», СФГ «Олена», «Ірина», «Сатурн», «Землероб-2», «Пролісок», «Веселка», «Дружби 1-а», «Олександрівське» та приватного сільгоспідприємця Володимира Кривенка. В урочистостях відкриття взяли участь і виступили голова районної ради Світлана Тилик та депутат райради від Партії регіонів Оксана Кисіль. пісні їхньої молодостіЗатим учасники художньої самодіяльності подарували землякам змістовний концерт. Порадували присутніх низкою чудових пісень улюблений народний самодіяльний ансамбль «Джерело», який нещодавно поповнився новими учасниками, тож і зазвучав ще колоритніше та гомінкіше. У концертній програмі також взяли участь колективи Чечеліївського, Новостародубського та Балахівського Будинків культури. Того дня на сцені демонстрували свої таланти дорослі і малі. Їх майстерність та артистизм додали присутнім гарного настрою та позитивних емоцій.  Скуштувавши гарячої каші, односельці ще довго спілкувались та милувалися погожим осіннім днем. 

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках:  почесна варта; хвилина мовчання; співає «Джерело»;  ровесники;  солістка Ярослава Плотнікова;  пісні їхньої молодості.