Колектив управління праці та соціального захистуЩорічно першої неділі листопада в Україні відзначається День працівника соціальної сфери. Це свято людей, які щоденно й щогодини діляться своїм душевним теплом з тими, хто найбільше його потребує: самотніми людьми похилого віку, інвалідами, дітьми-сиротами, багатодітними та малозабезпеченими сім’ями. І не дивно, що працювати тут може далеко не кожний, адже ця професія як жодна інша потребує вміння перейматися чужим болем та співчувати йому. А ще - брати на себе відповідальність за долю іншої людини.

Від професіоналізму соціальних працівників, уміння реагувати на складну життєву ситуацію та знаходити потрібні слова іноді безпосередньо залежить життя та здоров’я людей. Їхня праця заслуговує на щиру подяку не лише тих, кому вони допомагають, а й органів державної влади.

Соціальні працівники – це люди, які за професійним обов’язком, а головне – за покликом душі, надають допомогу нашим співвітчизникам. 

Колективу управління праці та соціального захисту населення властивий моральний та професійний потенціал, який слугує інтересам нашої громади. Праця скромна і не завжди помітна, але завжди сповнена душевного тепла людей, сповнена гуманізму, милосердя і тепла. Їх чуйність відчувають широкі верстви населення і, насамперед, пенсіонери та інваліди, діти-сироти, малозабезпечені та багатодітні сім’ї, безробітні громадяни. 

Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання соціальних гарантій і допомогу тим, хто потрапив у нелегкі життєві ситуації, працівники районного управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, котрих ви бачите на знімку, роблять вагомий внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства. 

Фото Валентини РЯБОКОНЬ.