медаль материнстватоді вони зростають людьми, якими пишаються, яких поважають колеги й оточуючі

Кожна з чотирьох матерів-героїнь, які проживають у селах нашого району, – це відомі й шановані у своїх громадах люди, бо вони не лише народили, а й добре виховали своїх дітей, яких поважають друзі й односельці, про них гарно згадують вчителі, як про старанних і працьовитих школярів. Ніхто з них не осоромив свою родину і свою маленьку Батьківщину. У трудових колективах про цих багатодітних матерів та їх дітей говорять з повагою, вони користуються авторитетом.

Родина Чубейків народила та виховала шістьох дітей – двох синів та чотирьох доньок. Всі здобули відповідну освіту, чесно працюють, троє з них мають по троє дітей. Син Володимир у минулому році помер у розквіті літ через ниркову недостатність.

За народження та виховання шести дітей Катерину Павлівну Чубейко, жительку Червонокостянтинівки, у 1974 році указом Президії Верховної Ради СРСР було нагороджено медаллю «Медаль материнства» ІІ ступеня. А Указом Президента України від 24 серпня 2013 року за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку їй присвоєно почесне звання «Мати-героїня». Голова райдержадміністрації Тамара Сакара та її заступник Тетяна Панета відвідали Катерину Павлівну та вручили їй медаль.

Катерина Павлівна – Мати з великої літери, яка всю себе віддавала і продовжує віддавати дітям та онукам, сіє і пророщує в їх душах зерна добра, чесності, щирості, людяності, справедливості, гідності та патріотизму. Вона створила у родині атмосферу злагоди та сімейного затишку. Сьогодні, на жаль, тяжка хвороба прикувала її до ліжка, але вона продовжує опікуватися кожним членом великої родини, які, у свою чергу, з добром і ласкою опікуються нею, вишукуючи найніжніші, найсокровенніші слова, аби подякувати матусі й бабусі за її жіночий подвиг.

Валентина РЯБОКОНЬ.