Перевірка автотранспортуЗ 21 жовтня на Кіровоградщині, як і по всій Україні, проводиться комплекс профілактичних заходів на автотранспорті під назвою «Перевізник зима – 2013».

У рамках цих заходів працівники ДАІ перевіряють підприємства всіх форм власності, які здійснюють пасажирські перевезення щодо додержання ними вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. Під час перевірок особлива увага приділяється питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справності зовнішніх світлових приладів, обігріву шибок та салону, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

У ході проведення заходів працівники ДАІ проводять роз’яснювальну роботу у трудових колективах автопідприємств щодо дотримання законодавства у сфері пасажирських перевезень, доводять до працівників мету проведення заходів, нагадують водіям про відповідальність за порушення ПДР тощо.

Також здійснюється посилений контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів, в першу чергу, - за дотриманням швидкісних режимів, перевезенням пасажирів понад встановлену кількість, керуванням водіями автобусів без ліцензійної картки, перевезенням пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 кілометрів одним водієм, відхиленням від визначеного маршруту руху та іншими  порушеннями, скоєними  водіями автобусів. Триватимуть заходи до 21 листопада 2013 року.

Наталія РУДЯЧЕНКО, старший інспектор ВДАІ, капітан міліції