Соціальні ініціативи Президента - в життя!

Віктор Серпокрилов28 листопада Україна відзначає День визволення від фашистських загарбників – це хороший привід в черговий раз звернути увагу на ветеранські проблеми і потреби. Турбота про ветеранів взагалі – це постійний пріоритет державної політики. «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», - це принцип, сповідуваний і Президентом України. Від влади на місцях Глава держави вимагає особливо пильної уваги і турботи до учасників Великої Вітчизняної війни.  

Як же Кіровоградщина виконує президентські завдання?!  В області іще в 2010 році була запроваджена програма «Зірка пам’яті», за задумом якої ветеран перебуває всередині п’ятиступеневої опіки з боку соціальних працівників, медиків, школярів-волонтерів, місцевої влади і соціально-відповідального бізнесу. Наскільки добре налагоджена реалізація цієї програми можна судити за окремими напрямами, наприклад, медицина. Як запевняє начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Рибальченко, уся мережа лікувальних закладів області задіяна у наданні медичної допомоги ветеранам. Так, лише «ветеранських палат» по всій області створено більше двох сотень. Та в даному контексті в епіцентр уваги потрапляє обласний госпіталь, адже тут за середньостатистичними показниками за рік лікується більше 4 тисяч ветеранів. 

Обласний госпіталь вже зараз є зразковою лікувальною установою даного профілю – тут капітально відремонтовано усі палати, наразі триває ІІ черга ремонтних робіт, що покликана оновити усі мережі, коридори, додаткові приміщення. У закладі працює високопрофесійній медперсонал, що доводить постійна щира вдячність  від пацієнтів. І з  матеріально-технічним забезпеченням проблем також не має, лише на харчування і лікування одного ветерана з обласного бюджету щодня виділяється 75 гривень. 

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов переконаний: завершувати ремонт госпіталю необхідно в комплексі внутрішніх робіт із зовнішніми, повністю оновлений заклад дозволить йому по праву вважатися кращим в Україні, хоча й зараз слава про кіровоградський шпиталь шириться далеко за межами області.

Загалом Віктор Серпокрилов наголошує, що влада не має морального права послаблювати увагу до ветеранів. «Першочергова увага – учасникам бойових дій, а також тим, хто не має сторонньої допомоги», - підкреслює він. 

Разом з тим, посадовець звертає увагу і на той факт, що «Зірка пам’яті» дала поштовх для патріотичного виховання молоді, привернула увагу молодих людей до фронтовиків. «На подвигах героїв війни - солдатів, партизанів і всіх, хто в тилу наближав Велику Перемогу трудовими подвигами - повинні виховуватися патріотизм і почуття гордості за свою країну у молоді», - переконаний перший заступник голови облдержадміністрації.