початок урочистостей у Петрівській початковій школіОсь і знову настала шкільна пора, через яку проходить дитинство у різні часи, практично, для всіх  поколінь. А ще вона вважається однією з найважливіших і знаменних віх у житті кожної людини, адже з неї розпочинається шлях у самостійне життя. Батьки, учителі та діти усвідомлюють, що від набутих знань залежить здобуття професії в майбутньому, тож головне - не помилитися у її виборі та знайти своє місце у досить складному сьогоденні. Такі мрії і хвилювання поєдналися в цей день з вересневим дзвінком, що кличе школярів до здобуття фундаментальних знань.

У райцентрі традиційно перший дзвінок найраніше розпочинає лунати у Петрівській початковій школі. До неї у гарному вбранні, а в більшості випадків - це святкові українські вишиванки, з квітами та урочистим настроєм поспішають учні, учителі, батьки, гості. На майданчик, де вишикувалися всі учні школи, запросили першачків.

Шановні земляки, підприємці Кіровоградщини!

Бути підприємцем — це особлива праця, де успіх залежить від власних сил, розуму та вміння будувати бізнес.

Сьогодні за малим і середнім підприємництвом – майбутнє. Ви є головною рушійною силою економіки України і Кіровоградщини. Від вашої успішної праці й збільшення на цій основі надходжень до державного і місцевих бюджетів залежить якість життя жителів області, розвиток та подальші перспективи нашого краю.

Створення нових робочих місць, забезпечення населення необхідними товарами й послугами, благодійна діяльність – усе це складові участі підприємців у розвитку України і Кіровоградщини.

Бажаю всім підприємцям, насамперед, миру, успіхів у бізнесі, вдалих угод, надійних партнерів, й щоб удача і надія ніколи не залишали вас. 

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні підприємці!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас з професійним святом.

Виявляючи ділову ініціативу і наполегливість, ви сприяєте сталому розвитку економіки, реалізації започаткованих в країні реформ, поліпшенню якості та підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної продукції.

Нехай і надалі ваші зусилля будуть спрямовані на економічне піднесення нашого краю, розвиток соціальної сфери, створення нових робочих місць, підвищення добробуту громадян.

Зичимо вам міцного здоров’я, невичерпної енергії і нових вагомих здобутків.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Міжнародний день грамотності - один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об’єднаних Націй.

Грамотність - свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів. Однак грамотність для всіх - дітей, молоді та дорослих - ще не до кінця досягнута мета.

Боротьба з неписьменністю як і раніше залишається завданням величезного масштабу і складності. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих на планеті залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять до школи.

Безліч дітей, молодих людей і дорослих, охоплених шкільними або іншими освітніми програмами, не відпо-відають рівню, необхідному для того, щоб їх можна було вважати грамотними в умовах сьогоднішнього світу, що стає все більш складним.

Існує явна необхідність у розгортанні програм поширення грамотності, які були б спрямовані на групи учнів, що вимагають до себе особливої уваги, і, в першу чергу, до них належать жінки та дівчата, що залишилися за дверима школи. Там, де чоловіки й хлопчики не мають можливості одержання якісної освіти, вони теж потребують особливої уваги.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

перший день у школі для цієї маленької луганчаночки, що її тримає за руку Тетяна Панета, сповнений загадкової таємничості та незабутніх яскравих враженьВ Луганській ЗШ І-ІІІ ступенів цьогорічний День Знань – подвійне свято, адже він позначений не лише традиційними для цього вересневого дня турботами та емоціями, але й вселяє, нехай ще й не досить стійку, проте надію, що село й надалі житиме, працюватиме, розвиватиметься. Принаймні на це вказують такі статистичні показники: п’ятеро випускників одинадцятого класу вели стежиною до Храму Знань одразу п’ятнадцятьох першокласників, тобто розпочнуть своє сходження до оволодіння наукою втричі більше «гризунів граніту знань», аніж тих, хто цього року вже отримає атестат про загальну середню освіту. Звичайно, це ще не той обсяг контингенту учнів, що мав місце у цій же школі ще пару десятиліть тому. І все ж, якщо означена тенденція збережеться (а в це хочеться вірити), то славна історія Луганки матиме своє, сподіватимемося, не менш славне продовження.

святкові привітання, біля мікрофона директор школиРозквітають посмішки навколо,

Радісно луна веселий сміх.

Це моя найкраща школа

Зустрічає школярів своїх.

День знань — це, мабуть, єдине свято, яке одночасно є і загальним для всіх, і особистим для кожного. Першокласники з ще не зовсім зрозумілим їм почуттям трепету, ховаючись за величезними букетами квітів, тримаючись за руки батьків, роблять свій перший крок на великому шляху до знань, а новоспечені студенти вперше вступають у доросле життя. Учні шкіл, технікумів, коледжів, вузів подорослішали за літо, відпочилі і засмаглі, знову зустрічаються зі своїми друзями і діляться враженнями про проведені літні канікули. Батьки, бабусі й дідусі проводжають своїх дітей та онуків у новий навчальний рік, де їх зустрічають вчителі та викладачі — люди, які ведуть їх до вершин знань.

На цьому тижні свій дев’яностий рік народження відзначив житель с. Луганки, учасник бойових дій у Великій вітчизняній війні ВАСИЛЬ ОЛЕКСІЙОВИЧ ПЛЮКАЛО.

Народився Василь Олексійович 4 вересня 1925 року в Петровому, по закінченні семи класів неповної середньої школи в Кривому Розі мав намір продовжити навчання за однією з хліборобських спеціальностей, але невдовзі всі плани і наміри хлопця зруйнувала війна.

До діючих частин Радянської Армії був призваний на початку листопада 1943 року, брав безпосередню участь в бойових діях у складі військового підрозділу 290-го армійського мінометного полку 7-ї гвардійської армії за військово-обліковою спеціальністю наводчика міномета. Світлий день Перемоги зустрів у місті Требіч (Чехословаччина). З 1945-го по 1946 рік проходив військову службу в Угорщині, де здобув нову військово-облікову спеціальність - зброяра. Уже в якості зброяра продовжив службу на Південно-Балтійському флоті, аж до дня демобілізації у 1948 році.

У №62 «Трудової слави» (15 серпня 2015 року) був опублікований мій матеріал «Оновлення», в якому згадувалося про деякі епізоди з минулого Петрового, говорилося про занепад його соціальної сфери та позитивні зрушення, які нарешті спостерігаються впродовж кількох останніх місяців.

(Із сесії районної ради)

мотиви направлення депутатського запиту обґрунтовує депутат районної ради Іван Павлович ДанілікСеред переліку питань, що розглядалися на сорок восьмій серії районної ради шостого скликання, яка відбувалася на минулому тижні, серед головних значилися: «Про внесення змін та доповнень до бюджетної програми районного фонду охорони навколишнього природного середовища на 20115 рік» (про їх характер інформувала начальник відділу регіонального розвитку містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Світлана Заєць), «Про внесення змін та доповнень до районної програми «Оборона» на 2011-2015 роки» (представляв зміни завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, з питань запобігання і виявлення корупції та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Олег Гіюк), «Про внесення змін до рішення Петрівської районної ради від 26 грудня 2014 року № 592» (про них розповіла начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра) та ряд інших.

Відділ культури і туризму районної державної адміністрації висловлює свою щиру вдячність голові фермерського господарства «ДБВ Софія» Віктору Олександровичу Рябцю за надання матеріальної допомоги районному музею історії.

Щиро бажаємо Вам: хай нива щедро колоситься, здоров’я міцніє, а трудові успіхи примножуються.

Наталія Подкопаєва, начальник відділу культури і туризму Петрівської РДА 

Про надання державних соціальних послуг у I півріччі 2015 року

(Закінчення. Поч. у № 65)

Професійна орієнтація 

Центром зайнятості приділяється значна увага виконанню заходів, передбачених Програмою зайнятості населення до 2017 року щодо забезпечення розвитку системи професійної орієнтації.

Однією із складових профорієнтаційної роботи є надання профконсультаційних послуг населенню та шкільній молоді.

Центром зайнятості, спільно з відділом освіти, для учнів старших класів постійно проводяться профорієнтаційні уроки та зустрічі з людьми різних професій. Популяризація актуальних професій для учнів молодших класів проходить у вигляді пізнавальних естафет, ігор, конкурсів малюнків тощо.

У 10 школах району (Петрівському НВК, Новостародубській, Ганнівській, Володимирівській, Луганській, Червонокостянтинівській, Балахівській, Чечеліївській, Іскрівській та Петрівській) діють профорієнтаційні термінали, матеріали яких розраховані на учнів, учителів та батьків.

Першокласники отримали подарункиПитання соціального захисту учасників АТО та членів їх родин перебуває на постійному контролі районної влади.

Напередодні Дня знань маленьких першокласників, батьки яких беруть безпосередню участь в АТО, відвідав голова райдержадміністрації Сергій Завалій разом зі своїм заступником – Тетяною Панетою.

Сергій Володимирович вручив майбутнім учням набори шкільного приладдя: зошити, ручки, альбоми, щоденники, пенали, фломастери, фарби, пластилін тощо.

В теплій та невимушеній обстановці керівники району поспілкувалися з майбутніми першокласниками та їх матусями, розпитали про проблемні питання, що їх хвилюють.

Днями до районного Будинку культури завітали голова РДА Сергій Завалій, заступник голови РДА Тетяна Панета та заступник директора ПП «Дружба» Віталій Волков, щоб виконати приємну місію. Для підвищення рівня проведення культурно-масових заходів колективу РБК було вручено мультиком - технічний пристрій, який використовується для управління підсилюючої апаратури і значно полегшує роботу звукорежисера, а також сучасні потужні мікрофони - всього на суму 17 тис.грн. Така необхідна апаратура придбана спонсором - приватним підприємством «Дружба».

Голова РДА Сергій Завалій зазначив, що відділ культури проводить різні заходи районного і місцевого рівнів, постійно приймає участь у обласних конкурсах. Наших аматорів знають і цінують їхній талант, вміння та творчі здобутки. Відчувається, що при підготовці тих чи інших заходів колективи РБК і музичної школи вкладають часточку своєї душі. Тож нова апаратура допоможе ще на вищому рівні проводити концерти та урочистості.

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015р. № 200 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням.

Порядок поширюється на осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 та пункту 1 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оголошує з 31 липня 2015 року проведення конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2015 році (далі - конкурс).

Тематика конкурсу:

1. Співробітництво громад: практичні результати і вигоди.

2. Енергозбереження та енергоефективність.

3. Стимулювання економічної активності, створення робочих місць.

З питань проведення конкурсу звертайтесь за телефонами: (044) 303-99-16 (внутрішні 112, 113- 114); (044) 590-47-76.

Також повідомляємо, що з результатами проведення конкурсу в 2014 році можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Мінрегіону в рубриці «Регіональний розвиток». Інформація про конкурс 2015 року розміщуватиметься у цій же рубриці.

 

Здивували несподіваним антирекордом

Своєрідною сенсацією, таким собі антирекордом здивували нас футболісти «Інгульця-2» в ході виїзного матчу Кубку України серед аматорів, що відбувся минулої середи в Хлібодарівці, що на Херсонщині. Нагадаємо, суперниками нашої команди на цьому етапі розіграшу Кубку стали футболісти тамтешнього «Колоса».

Так от, вказана сенсація полягає в тому, що наші гравці примудрилися пропустити гол, можливо, найшвидший за всю історію існування згаданого турніру: після розіграшу м’яча господарями з центру поля послідувала прострільна передача на хід нападникові господарів і буквально третім дотиком м’яча після введення його в гру він опинився в наших воротах. Сталося це вже на 20-й (!) секунді матчу, тож місцеві уболівальники, яких цього дня як для гри такого  рівня виявилося відверто негусто (менше сотні осіб), вже готувалися святкувати розгромну перемогу, супроводжуючи побачене на полі відповідними закликами.

• Подаються лише 2 документи

• Документи можна надіслати поштою

• Зняті всі можливі обмеження

• Не потрібно вказувати розмір доходу

• Ніяких штрафів

• Субсидія може бути більше 50% від суми рахунку за комунальні послуги

ЗВЕРТАЙТЕСЯ САМЕ ЗАРАЗ

ДО ВІДДІЛУ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ 

Детально за телефоном безкоштовної гарячої лінії: 0-800-507-309

 

дорогу, шановану колегу ВАЛЕНТИНУ ФЕДОТІВНУ ПУХНАТУ з днем народження!

Літа цвіли не просто цвітом,

А проростали у труді,

Дорослими вже стали діти

А Ви - душею молоді,

Пливуть літа, мов тихі води,

І вже минає 70

Хоч як прожитих років шкода,

Та не вернути їх назад.

Хай щастя панує у вашому домі,

І радість у ньому живе,

Здоров’я міцного і щирої долі

Хай Бог посилає і Вас береже,

Бажаєм прожити у силі й здоров’ї,

Вам многії літа! Щедрої долі!

З повагою колектив «Райагрохімії» - В.М.Сорокін, Т.Б.Жуган, Г.Я.Ткаченко, Ю.М.Тягнирядно.

Турнiрне становище команд на 30 серпня 2015 року

МКомандаІВНПМОЧГ
1 "Колос" Ковалівка 6 5 1 0 15 - 2 16 7,5690
2 "Інгулець" Петрове 6 5 1 0 11 - 2 16 8,0002
3 "Верес" Рівне 6 4 0 2 9 - 7 12 7,3153
4 "Барса" Суми 6 4 0 2 5 - 8 12 7,6903
5 "Скала" Стрий 6 3 2 1 8 - 3 11 7,7417
6 "Буковина" Чернівці 6 3 1 2 11 - 6 10 7,6200
7 "Кристал" Херсон 6 3 0 3 11 - 10 9 7,7023
8 "Арсенал-Київ" Київ 6 2 1 3 6 - 7 7 7,7500
9 "Реал Фарма" Одеса 6 2 1 3 6 - 7 7 7,6723
10 "Кремінь" Кременчук 6 1 3 2 4 - 6 6 7,7690
11 "Мир" Горностаївка 6 2 0 4 8 - 11 6 7,1070
12 "Енергія НК" Нова Каховка 6 0 2 4 2 - 9 2 6,9642
13 "Арсенал-Київщина" Біла Церква 5 0 1 4 2 - 8 1 6,5956
14 "Нікополь-НПГУ" Нікополь 5 0 1 4 2 - 14 1