перший день у школі для цієї маленької луганчаночки, що її тримає за руку Тетяна Панета, сповнений загадкової таємничості та незабутніх яскравих враженьВ Луганській ЗШ І-ІІІ ступенів цьогорічний День Знань – подвійне свято, адже він позначений не лише традиційними для цього вересневого дня турботами та емоціями, але й вселяє, нехай ще й не досить стійку, проте надію, що село й надалі житиме, працюватиме, розвиватиметься. Принаймні на це вказують такі статистичні показники: п’ятеро випускників одинадцятого класу вели стежиною до Храму Знань одразу п’ятнадцятьох першокласників, тобто розпочнуть своє сходження до оволодіння наукою втричі більше «гризунів граніту знань», аніж тих, хто цього року вже отримає атестат про загальну середню освіту. Звичайно, це ще не той обсяг контингенту учнів, що мав місце у цій же школі ще пару десятиліть тому. І все ж, якщо означена тенденція збережеться (а в це хочеться вірити), то славна історія Луганки матиме своє, сподіватимемося, не менш славне продовження.

Отож з Днем Знань своїх маленьких гостей, точніше – уже повноправних членів учнівського колективу привітала директор школи Олена Козловська, а затим до педагогів, школярів та їх батьків з вітальним словом звернулися заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета та Луганський сільський голова Олексій Соботюк.

рука на серці під час виконання державного гімну - ознака нового патріотичного і прекрасного покоління.Наприкінці своєї щирої і урочистої промови, Тетяна Григорівна передала учительській та учнівській спільноті найтепліші слова привітання від керівників району, зокрема від голів районної державної адміністрації Сергія Завалія та районної ради Світлани Тилик, а також вручила першокласникам пам’ятні подарунки у вигляді наборів найнеобхіднішого шкільного приладдя. А ще – від Сергія Володимировича Завалія – персональні пам’ятні подарунки отримали діти, чиї батьки захищають сьогодні єдність і територіальну цілісність нашої держави на буремному Донбасі – Настя Сугак, Іринка Михайлюк, Саша Андрющенко та Максим Кривий.

Завершилася урочиста частина символічним Першим Дзвінком, честі надати який були удостоєні першокласниця Діана Дерен та одинадцятикласник Владислав Третяков. Отож – вперед, дорогі юні друзі, до нових знань, до нового життєвого досвіду! І нехай на цьому важкому та відповідальному шляху вам завжди будуть добрими супутниками удача та успіх, підкріплені, звичайно, невтомною наполегливістю та працелюбністю! У добру путь!

Володимир Кіфенко.

На знімках: перший день у школі для цієї маленької луганчаночки, що її тримає за руку Тетяна Панета, сповнений загадкової таємничості та незабутніх яскравих вражень; рука на серці під час виконання державного гімну - ознака нового патріотичного і прекрасного покоління.