святкові привітання, біля мікрофона директор школиРозквітають посмішки навколо,

Радісно луна веселий сміх.

Це моя найкраща школа

Зустрічає школярів своїх.

День знань — це, мабуть, єдине свято, яке одночасно є і загальним для всіх, і особистим для кожного. Першокласники з ще не зовсім зрозумілим їм почуттям трепету, ховаючись за величезними букетами квітів, тримаючись за руки батьків, роблять свій перший крок на великому шляху до знань, а новоспечені студенти вперше вступають у доросле життя. Учні шкіл, технікумів, коледжів, вузів подорослішали за літо, відпочилі і засмаглі, знову зустрічаються зі своїми друзями і діляться враженнями про проведені літні канікули. Батьки, бабусі й дідусі проводжають своїх дітей та онуків у новий навчальний рік, де їх зустрічають вчителі та викладачі — люди, які ведуть їх до вершин знань.

Та й у всіх інших є близькі або друзі, для яких свято День знань — подія актуальна та урочиста. Звичайно, головними винуватцями торжества в перший день осені є школярі — від першокласників з величезними бантами і оберемками квітів мало не вдвічі більшими за себе, до вже зовсім дорослих старшокласників, які вже менше, ніж через рік, стануть абітурієнтами. 1 вересня вчителі знову перегорнуть сторінки класного журналу, візьмуть у руки крейду і зададуть домашнє завдання, а школярі вперше за три місяці знову почують слова: «Дзвінок для вчителя», «Хто сьогодні черговий?» або «Відкриваємо зошити, пишемо число».

11 клас вітає першокласників, яких вже за хвилину вони поведуть на перший в житті урок.Як і скрізь у районі, першого вересня в Іскрівці відбулася святкова лінійка, присвячена Дню знань. На неї завітали не тільки школярі, першокласники, батьки та педагоги, а й почесні гості. Відкривали лінійку маленькі першокласники, йдучи за руку з батьками. Звичайно, тут для них багато чого ще в дивину, та під чуйним наглядом свого класовода Ірини Амброзяк їм без сумніву вдасться все. Вся школа зібралася разом і стояла струнко під час підняття державного прапора України. А одразу після цього посипалися привітання: від директора школи Валерія Янішина, який щиро хвилюється за навчання кожної дитини, від заступника директора з навчально-виховної роботи Валентини Крамаренко, яка і привітала, і зачитала наказ про зарахування першачків до школи, від сільського  голови Миколи Платошина, на очі якого в цей день навіть набігли сльози радості за учнів. Не забарився з привітаннями і почесний гість з райдержадміністрації - перший заступник голови Олександр Лукашов, який не тільки побажав наснаги та успіхів у навчанні, а й переказав вітання від голови райдержадміністрації Сергія Завалія. Також Олександр Лукашов вручив маленьким першокласникам подарунки від райдержадміністрації.

Багато привітань було цього дня і багато радості світилося в очах батьків та учнів, адже школа для всіх є другою домівкою, першим кроком у доросле життя. Чудовий колектив Іскрівської школи зробив все можливе, аби діти почували себе комфортно в цих стінах, а особливо першокласники, яких на свій перший в житті урок повели за руку майбутні цьогорічні випускники. 

Вікторія Махнюк

На знімках: святкові привітання, біля мікрофона директор школи; 11 клас вітає першокласників, яких вже за хвилину вони поведуть на перший в житті урок.