На цьому тижні свій дев’яностий рік народження відзначив житель с. Луганки, учасник бойових дій у Великій вітчизняній війні ВАСИЛЬ ОЛЕКСІЙОВИЧ ПЛЮКАЛО.

Народився Василь Олексійович 4 вересня 1925 року в Петровому, по закінченні семи класів неповної середньої школи в Кривому Розі мав намір продовжити навчання за однією з хліборобських спеціальностей, але невдовзі всі плани і наміри хлопця зруйнувала війна.

До діючих частин Радянської Армії був призваний на початку листопада 1943 року, брав безпосередню участь в бойових діях у складі військового підрозділу 290-го армійського мінометного полку 7-ї гвардійської армії за військово-обліковою спеціальністю наводчика міномета. Світлий день Перемоги зустрів у місті Требіч (Чехословаччина). З 1945-го по 1946 рік проходив військову службу в Угорщині, де здобув нову військово-облікову спеціальність - зброяра. Уже в якості зброяра продовжив службу на Південно-Балтійському флоті, аж до дня демобілізації у 1948 році.

Одразу після демобілізації зміг, нарешті, втілити в життя свою давню хліборобську мрію, вступивши до Інгульської школи механізації сільського господарства, яку закінчив за спеціальністю «механік-комбайнер». Майже усе трудове життя (з незначними винятками) працював на різних посадах в радгоспі «Маріампольський», зокрема й на таких відповідальних, як бригадир тракторної бригади та заступник директора по господарській частині. Не полишив роботи й після виходу на пенсію у 1985 році, надаючи допомогу рідному господарству майже до вісімдесятирічного віку на тих ділянках, де були затребувані його розум, відповідальність та умілі руки. І лише з 2003-го року на заслуженому відпочинку.

Василь Олексійович нагороджений медалями «За відвагу», «За Победу над Германией» та цілим рядом ювілейних нагород. Впродовж багатьох років очолював сільську Раду ветеранів  і до сьогодні бере активну участь у патріотичному виховані молодого покоління, зокрема зустрічаючись із учнямиЛуганської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Серед луганчан Василь Олексійович користується повагою та авторитетом як відповідальна, порядна і добра людина. Тож від щирого серця вітаємо Василя Олексійовича з ювілеєм, бажаємо міцного здоров’я, усіляких гараздів, тепла і уваги від рідних та близьких.

Сергій Завалій – голова районної державної адміністрації, Олексій Соботюк – Луганський сільський голова, Валентина Сибіра – начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації.


* * *

Від щирого серця і з палкою любов’ю вітаємо

милого, рідного, дорогого батька й дідуся 

ВАСИЛЯ ОЛЕКСІЙОВИЧА ПЛЮКАЛА 

 з його 90-м днем народження!

-Таке суцвіття літ не кожен назбирає,

Такий великий скарб не кожен осягне.

І молодість човном все далі відпливає,

І серця ніжних струн лиш іноді торкне.

Вклоняємося, тату, Вам низько до ніг.

І Бога благаєм, щоби Вас беріг.

Від нас Вам подяка і шана висока

 За мудрість й турботу – на довгії роки!

Ми дякуєм Богу, що Ви у нас є,  

Хай силу й здоров’я Господь Вам дає.

 

 

З ніжністю і вдячністю діти та онуки.