Здивували несподіваним антирекордом

Своєрідною сенсацією, таким собі антирекордом здивували нас футболісти «Інгульця-2» в ході виїзного матчу Кубку України серед аматорів, що відбувся минулої середи в Хлібодарівці, що на Херсонщині. Нагадаємо, суперниками нашої команди на цьому етапі розіграшу Кубку стали футболісти тамтешнього «Колоса».

Так от, вказана сенсація полягає в тому, що наші гравці примудрилися пропустити гол, можливо, найшвидший за всю історію існування згаданого турніру: після розіграшу м’яча господарями з центру поля послідувала прострільна передача на хід нападникові господарів і буквально третім дотиком м’яча після введення його в гру він опинився в наших воротах. Сталося це вже на 20-й (!) секунді матчу, тож місцеві уболівальники, яких цього дня як для гри такого  рівня виявилося відверто негусто (менше сотні осіб), вже готувалися святкувати розгромну перемогу, супроводжуючи побачене на полі відповідними закликами.

Втім, до честі наших гравців, вони досить швидко перехопили ініціативу, змусивши публіку невдовзі посумнішати. Вже кілька разів ще у першому таймі футболісти «Інгульця-2» мали нагоду зрівняти рахунок, однак господарям вдалося зберегти свої ворота в недоторканості (одного разу – не без допомоги арбітра, який замість того, аби призначити пенальті за знесення в штрафному майданчику Олександра Ніколайчука, навпаки – покарав його жовтою карткою, нібито за симуляцію). Але вже на початку другого тайму той же Ніколайчук «помстився» за несправедливість, сильно і точно пробивши по воротах з кута штрафного майданчика та зрівнявши рахунок. А ще за 8 хвилин наші хлопці вийшли вперед, забивши гол, який, зрештою, і виявився переможним: під час масованої атаки на ударну позицію вивели Давида Акопяна. На його сильний і точний удар встиг зреагувати голкіпер господарів, але першим на добиванні опинився наш Владислав Кондрашев. Отож маємо чудову вольову перемогу над «Колосом» з рахунком 2:1, а разом з тим і гарні шанси на продовження кубкової боротьби вже на наступній стадії змагань, де, з великою часткою ймовірності, нашим наступним суперником може стати вже добре знайома нам команда «Балкани» з Одещини. Щоправда, перед цим нам ще слід не поступитися «Колосу» в домашньому матчі, який відбудеться найближчої середи, 9 вересня.

До речі, щодо домашнього матчу: як повідомив президент клубу Олександр Поворознюк, гра-відповідь з «Колосом» відбудеться не на основній домашній арені - стадіоні «Інгулець», а на тренувальному полі у Володимирівці. Це зумовлено необхідністю провести відновлювальні роботи на газоні «Інгульця», адже через надто інтенсивне використання основного стадіону ще донедавна ідеальне покриття зараз уже має відчутні вади, особливо в зоні воротарських майданчиків, передусім на південних воротах. Разом з тим Олександр Григорович потурбувався, щоб найпалкіші уболівальники з Петрового без захоплюючого футбольного дійства не залишилися: для усіх бажаючих буде організовано виїзд до Володимирівки і в зворотному напрямку від кафе «Смак». Час від’їзду – 9 вересня 2015 року о 16.00. Тож віримо в перемогу наших хлопців і підтримаймо їх у цьому захоплюючому двобої.

Володимир Кіфенко.