початок урочистостей у Петрівській початковій школіОсь і знову настала шкільна пора, через яку проходить дитинство у різні часи, практично, для всіх  поколінь. А ще вона вважається однією з найважливіших і знаменних віх у житті кожної людини, адже з неї розпочинається шлях у самостійне життя. Батьки, учителі та діти усвідомлюють, що від набутих знань залежить здобуття професії в майбутньому, тож головне - не помилитися у її виборі та знайти своє місце у досить складному сьогоденні. Такі мрії і хвилювання поєдналися в цей день з вересневим дзвінком, що кличе школярів до здобуття фундаментальних знань.

У райцентрі традиційно перший дзвінок найраніше розпочинає лунати у Петрівській початковій школі. До неї у гарному вбранні, а в більшості випадків - це святкові українські вишиванки, з квітами та урочистим настроєм поспішають учні, учителі, батьки, гості. На майданчик, де вишикувалися всі учні школи, запросили першачків.

Прапороносці підносять державний прапор, який піднімає на флагшток учень четвертого класу Данило Антоненко, звучить гімн України. Так розпочалася святкова лінійка. Заступник директора з навчально-виховної роботи Т.Ю.Огир оголосила наказ про зарахування учнів до першого класу. А затим ведучі надали слово голові райдержадміністрації С.В.Завалію. Сергій Володимирович звернувся до першачків та порадив їм не боятися труднощів у здобутті знань, подякував батькам, вчителям за підготовку навчального закладу до нового навчального року, побажав успіхів та миру. Голова РДА запевнив, що районна влада ще більше докладатиме зусиль, аби умови для навчання дітей були комфортнішими, та подарував для школи шкіряні м’ячі. Директор школи О.Л.Лівак, привітавши шкільну громаду з Днем знань, вручив Подяки спонсорам. Далі з вітальними словами і піснями виступили учні першого та четвертого класів. І ось настала хвилююча мить, коли першокласники Євгенія Копань та Артем Колісник лункою мелодією шкільного дзвінка дали старт початку нового навчального року, а  за хвильку першачки відпустили в повітря різнокольорові кульки зі своїми мріями про майбутнє.

 гості свята С.О.Тилик, С.В.Завалій та Г.Л.МоскалецьЗа кілька хвилин по тому значна частина учасників урочистостей переходить на подвір’я неподалік розташованого Петрівського НВК. За подібним сценарієм тут також розпочинається святкове дійство. На нього запросили керівників району С.В.Завалія та С.О.Тилик, селищного голову І.В.Педана та начальника відділу освіти Г.Л.Москальця. Під музичний супровід та аплодисменти присутніх на шкільний майданчик входять одинадцятикласники, котрі ведуть до навчального закладу п’ятикласників. У своїх виступах керівники району побажали учням і вчителям успіхів у навчальному процесі, подякували батькам і вчителям за підготовку навчального закладу. До речі, у рамках цих заходів по району усього було витрачено понад 4 мільйони гривень. Влада і надалі сприятиме поліпшенню умов для здобуття учнями якісної освіти, адже молодь - це майбутнє держави. Всій громаді бажали миру, добра та злагоди в суспільстві. Для розвитку фізичної культури Сергій Володимирович передав спортивне знаряддя. А директор НВК А.С.Вєтрова вручила нагороди своїм вихованцям за успіхи в навчанні та участь в районних і обласних конкурсах. На святі виступили з привітаннями одинадцятикласники та п’ятикласники. Затим пролунав перший дзвінок. Завершилися урочистості виконанням державного гімну України. Старшокласники вручили своїй молодшій зміні подарунки, після чого всі учні НВК вручили  квіти вчителям і гостям. Потім учні розійшлися по класах, де відбувся перший урок за темою: «Ми - нація єдина». Поволі дитячий гамір стих, за мить спорожнів майданчик біля школи, подув свіжий вітерець - і враз посипались пожовклі листочки з дерев, тепер тишу порушував лише їх тихенький шелест, - то осінь, попри ще літню спеку, таки вступає в свої права.

Сергій АНДРУСЕНКО.

Каріна Капріор та Олександра Піскун кличуть за парти першим дзвінком

На знімках: початок урочистостей у Петрівській початковій школі; гості свята С.О.Тилик, С.В.Завалій та Г.Л.Москалець; Каріна Капріор та Олександра Піскун кличуть за парти першим дзвінком.