24 грудня ви відзначаєте своє професійне свято. Висловлюємо вам слова глибокої вдячності за працю і турботу про надійне збереження архівної спадщини. 

Вашими зусиллями документальна скарбниця нашого краю примножується, зміцнюючи нерозривний зв’язок попередніх і прийдешніх поколінь. 

Зичимо, аби ваша важлива праця завжди була плідною та натхненною, дарувала вам радість та задоволення. Бажаємо вам міцного здоров’я, родинного добробуту, душевної рівноваги та впевненості в майбутньому.

Тамара САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Кожен рік, 24 грудня, в Україні відзначається національне професійне свято працівників архівних установ. 

Архівні документи – це власність держави. Нащадки повинні побачити документальне багатство України в повному об’ємі – архівісти прикладуть для цього максимум зусиль. 

На теперішній час в архівних сховищах Петрівського району знаходиться 16712 документів. Близько 9488 документів зберігаються в архівах підприємств, установ і організацій – джерелах формування Національного архівного фонду. 

Районна державна адміністрація щиро вітає вас з нагоди вашого професійного свята – Дня енергетика.

Ви докладаєте немало зусиль, щоб енергетичний комплекс працював стабільно і безперебійно забезпечував електричною енергією населення та підприємства промисловості й сільського господарства.

Цим ви робите вагомий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку нашого району та країни в цілому.

Люди, які присвятили себе енергетиці, – стійкі характером, мужні і віддані обраній професії.

Віталій ПисаренкоВже шостий рік поспіль складну, відповідальну і надзвичайно важливу енергетичну галузь району очолює молодий, але вже досить умілий та знаючий фахівець, депутат районної ради Віталій Писаренко. Стати на чолі енергетичного господарства нашому землякові довелося після того, як в районі відверто «не прижилися» один за одним одразу кілька «варягів», котрі хоча й володіли дещо більшим досвідом практичної діяльності, однак не зуміли налагодити продуктивної співпраці ні з місцевими сільгосптоваровиробниками, котрі є одними з головних наповнювачів районного бюджету, ні з представниками районної та сільських влад. Натомість Віталій Леонідович виявив себе тонким, дипломатичним менеджером, який зумів максимально урівноважити інтереси енергопостачальної компанії, номінальним представником якої він є за посадою, та об’єктивні можливості та умови діяльності усіх споживачів електроенергії. Відтак в районі суттєво поменшало конфліктних ситуацій, що раніше перманентно виникали між постачальниками та споживачами. А ще за період діяльності на посаді начальника Петрівського РЕМ В.Писаренкові вдалося суттєво оновити технічне оснащення підприємства, замінити значний обсяг повітряних ліній живлення на сучасніші, значно досконаліші, які є менш підвладними погодним катаклізмам, а отже тепер значно скоротилися випадки позапланового, аварійного відключення електромереж.

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 16 грудня 2013 року № 40-р

Про скликання тридцять четвертої сесії районної ради шостого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради шостого скликання:

Засідання ОДА2013 рік добігає кінця, а разом з тим завершується і проголошений Президентом України Рік дитячої творчості. Про потреби дітей, про захист їхніх інтересів говорилося протягом року на всіх рівнях, і не лише з позицій розвитку творчих здібностей малечі. Аналіз роботи місцевих органів влади у сфері захисту інтересів дітей з позицій керівництва області – це постійний процес. Тим більше, що на Кіровоградщині окрім залучення інвестицій у економіку та розвиток територій, особливу увагу у рамках реалізації головної програми області «Центральний регіон-2015» голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко вимагає приділяти і дитячим потребам та їх вирішенню. 

Щотижневу апаратну нараду голова Петрівської РДА Тамара Сакара розпочала з традиційного огляду подій, що напередодні відбулися на Петрівщині. Зокрема, йшлося про участь в нараді стосовно реалізації проекту «Купуй Кіровоградське».

Тамара Вікторівна акцентувала увагу на тому, що все більше товаровиробників району впроваджують переробку власної продукції, якою слід наповнити соціальні полички магазинів району. Вона доручила тримати ці питання на особливому контролі.

Про реалізацію в районі завдань і доручень Президента України щодо захисту прав дитини присутніх проінформувала завідувач сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей райдержадміністрації Оксана Науменко.

Головою райдержадміністрації видано розпорядження №483-р від 13 грудня 2013 року, відповідно до статей 6, 18, 41 Закону України «Про місцеве самоврядування» про підготовку, проведення та забезпечення високого організаційно-культурного рівня новорічних і різдвяних свят для дітей та юнацтва району. Також затверджено ряд районних заходів, які проходитимуть протягом усіх новорічних свят.

Голова районної державної адміністрації видала розпорядження №484-р від 16 грудня 2013 року «Про чергування в мобільних пунктах обігріву», у пункті 4 якого, зокрема, йдеться про створення оперативних бригад соціального патрулювання, до складу яких зобов’язано включити працівників соціальних служб, медичних працівників та волонтерів для перевірки усіх місць можливого перебування безпритульних осіб та надання їм необхідної допомоги.

Тож управління соціального захисту населення звертається до мешканців району з проханням надавати посильну допомогу (продукти харчування, теплий одяг тощо) у підтримці безпритульних. Крім того, з усіх питань, пов’язаних з облаштованістю найзнедоленіших наших громадян,  просимо  звертатися  за  телефонами  гарячої  лінії: 

9-63-33  (управління СЗН) та 9-64-32 (територіальний центр).

 

Заступник голови обласної державної адміністрації Галина Пастух відзначила, що у рамках реалізації завдань, поставлених Президентом України перед владою на місцях, та враховуючи, що нинішній рік оголошений Главою держави Роком дитячої творчості, в області велику увагу приділено максимальному охопленню дітей позашкільною освітою, захисту прав кожної дитини, та створенню умов для їх всебічного інтелектуального та художнього розвитку. 

Тож на виконання соціальних ініціатив Президента  «Діти – майбутнє України», у рамках Року дитячої творчості, з метою виявлення та підтримки талановитих та обдарованих дітей цього тижня голова райдержадміністрації Тамара Сакара та її заступник Тетяна Панета вітали юні дарування на районному конкурсі «Дошкільня року-2013», який проводився в актовій залі ДНЗ №1 «Рудана». Ця яскрава подія була представлена відкритим творчим змаганням талановитих дітей – вихованців дошкільних навчальних закладів району. Конкурс проводився у чотирьох номінаціях: малювання, художнє читання, вокал та хореографія.

дітей вітають керівники районуПонад 130 дітей пільгових категорій з сільських, селищних рад району та першокласників Петрівської ЗШ І ст. прийшов цими днями привітати Святий Миколай на сцені районного Будинку культури. 

Перед початком святкового дійства діток привітали голови райдержадміністрації Тамара Сакара та районної ради Світлана Тилик. Вони побажали малюкам рости здоровими, слухняними, гарно вчитися, щоб у майбутньому досягти кожному своєї мрії – стати розумними та здобути  професію за покликанням.

Учасники драматичного гуртка РБК розіграли сценку, у якій відобразили сільську українську родину, де готуються до зустрічі Святого Миколая, розповіли його історію.

Щиро вітаємо вас з професійним святом – Днем української міліції!

Ви оберігаєте від злочинних зазіхань мир і спокій співвітчизників, їхнє життя, здоров’я та майно, захищаєте інтереси держави і суспільства.

Завдяки відповідальному ставленню до службових обов’язків, вмінню долати труднощі, працівники міліції виконують поставлені перед ними завдання із зміцнення законності та правопорядку. Глибоко переконані, що при виконанні цих завдань ви завжди будете пам’ятати про присягу на вірність українському народу. 

депутати Йосипівської сільської ради схвалили рішення надати субсидії для матеріальної підтримки освітянської галузі та районних ЗМІДобігає кінця рік 2013 – для когось щасливий, для когось – навпаки: життя ж бо, як мовиться, категорія циклічна, в якій горе і радощі йдуть пліч-о-пліч, почергово змінюючи одне одного. Втім для багатьох українців прикметною ознакою року, що минає, стала його соціальна напруженість, нестабільність, що, зрештою й вилилося в протестні акції на столичному майдані, які, здається, можуть не вщухнути і до початку року наступного. Трудовий колектив нашої редакції також відчув нестабільність ще дещо раніше: вже до закінчення першого півріччя, адже лише на цей період були закладені кошти на здійснення діяльності нашого підприємства. І навряд чи змогли б ми, як мовиться, «утриматися на плаву», аби не підтримка наших читачів – в даному випадку місцевих територіальних громад, котрі рішенням своїх сесій відгукнулися на  прохання про допомогу і прийняли рішення виділити субсидію, аби забезпечити безперебійний вихід газети та нарешті просунутися реально до втілення в життя давно вже оприлюдненої, але такої, що, надто загальмувалася з огляду на згаданий уже фінансовий стан, ідеї створення ефірного радіомовлення у нашому районі.

Як ми уже повідомляли, з 1 грудня 2013 року Пенсійним фондом України зроблено перерахунок пенсії з нового розміру прожиткового мінімуму 949 грн. для осіб, які втратили працездатність.

Найкраще зрозуміти суть перерахунку та принципи, за якими він здійснюється, можна на прикладах.

Розглянемо на прикладах порядок перерахунку пенсій з 1 грудня 2013 року.

Приклад №1.

Згідно з чинним законодавством до категорій громадян, які мають додаткові гарантії, належать: один з батьків, що має на утриманні дітей віком до 6 років; особа, яка виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років чи дитину – інваліда; діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; молодь, яка закінчила загальноосвітні школи, професійно технічні та вищі навчальні заклади освіти; молодь, демобілізована з військової служби; особи, яким до пенсії залишилося 10 і менше років та звільнені з місць позбавлення волі). 

Відповідно до нового закону України «Про зайнятість населення», з 2013 року для працевлаштування вищеназваним категоріям громадян, підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форми власності, з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб, встановлюється квота у розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.

Така тема обговорювалася на діловій зустрічі, що відбулася у рамках Дня інформації для роботодавців у приміщенні районного центру зайнятості. До участі були запрошені заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, начальник управління соціального захисту Валентина Сибіра, перший заступник начальника Пенсійного фонду в Петрівському районі Надія Педан, роботодавці - приватні підприємці району з досвідом та ті, які зареєструвалися упродовж 6 місяців поточного року.

Ольга Павлюк, директор центру зайнятості, акцентувала увагу присутніх на основних засадах і пріоритетних напрямах діяльності Державної служби зайнятості в рамках реалізації нового Закону України «Про зайнятість населення». Оскільки предметом обговорення стало питання реєстрації трудових договорів, створення нових робочих місць у районі, поінформувала учасників зібрання про стимули для роботодавців щодо створення нових робочих місць, працевлаштування безробітних та подання звітності.

Тетяна Біденко, спеціаліст Петрівського РЦЗ

Звертаємо увагу водіїв на особливо важливу необхідність суворого дотримання правил безпеки дорожнього руху за несприятливих погодних умов. Ранні сутінки, опади (сніг, дощ), туман, ожеледиця - все це значною мірою ускладнює життя автомобілістам та пішоходам. Щоб уникнути ризику потрапити в ДТП, Державтоінспекція радить водіям бути уважними на дорозі і зокрема при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижувати швидкість, не об’їжджати транспорт, який зупинився перед «зеброю», а зупинитися і пропустити людей, які переходять дорогу. З настанням зимового періоду на дорогах  збільшується кількість нещасних випадків з пішоходами. Одна з головних причин цього – водії не завжди можуть вчасно помітити людину на дорозі, а, в разі небезпеки – миттєво зупинити транспортний засіб. Відтак, аби вберегти людей від біди, Державтоінспекція радить пішоходам темної пори доби  мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити під колеса. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.

співоча родина МомотівЯк завжди масово, у святковій атмосфері пройшов щорічний районний родинний фестиваль «Танцюємо і співаємо разом з батьками». Його організатори – центр дитячої та юнацької творчості - ставлять за мету акцентувати увагу громадськості на ролі родини у становленні особистості дитини, пропагувати ті родини, які сприяють особистісному та творчому розвитку своїх дітей через спільну творчу діяльність.

Загалом цього разу на фестивалі були представлені родини лише з вокальними творами, і всі вони неабияк намагалися перемогти, викликаючи у глядачів схвальні вигуки та оплески.

Цими днями минув рік відтоді, як пішла з життя дорога нам людина – батько, дідусь Єгоров Дмитро Терентійович.

Він дуже любив цей світ, рідну землю, рідний колгосп, в якому невтомно пропрацював 54 роки, не вагаючись завжди  приходив усім на допомогу. Ми любили тебе, рідний наш тату і дідусю, пишалися тобою. У пам’яті нашій ти залишишся вічно живим, ми завжди  пам’ятатимемо і любитимемо тебе.

Царства небесного та вічного спокою твоїй світлій душі.

Вся твоя велика родина.

 

Петрівське районне управління юстиції повідомляє, що Головним управлінням юстиції у Кіровоградській області в газеті «Безплатні оголошення» від 12.12.2013 року № 50 розміщено оголошення на заміщення вакантної посади:

- провідного спеціаліста відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Петрівського районного управління юстиції  (тимчасова посада)

Документи на участь у конкурсі приймаються Головним управлінням юстиції у Кіровоградській області протягом 30 календарних днів з дня оголошення про проведення конкурсу за адресою: м. Кіровоград, пл. Кірова 1, Будинок Рад, 5 поверх, каб.509, тел.(0522)24-65-96. Додаткова інформація щодо основних функціональних обов’язків, розміру та умов оплати праці надається кадровою службою управління юстиції.

Повний текст оголошення розміщено на сайті Головного управління юстиції у Кіровоградській області у рубриці «Вакансії».

Продовжується впровадження спільного проекту Кіровоградської обласної державної адміністрації та Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта»  щодо надання адміністративних послуг через засоби поштового зв’язку. 

Метою проекту є створення для клієнтів зручних умов доступу до адміністративних послуг з максимальною прозорістю та легкістю отримання результату.

Наявність готової інфраструктури по всій території країни та досвід щоденної роботи з населенням стали невід’ємними перевагами для обрання «Укрпошти» як посередника між надавачами адміністративних послуг і населенням.

Шановні жителі району!

Петрівський районний відділ управління ДСНС України у Кіровоградській області нагадує, що працює телефон Гарячої лінії Управління ДСНС України у Кіровоградській області (0522) 22-06-85. В разі виникнення будь-яких проблемних питань, телефонуйте за вищевказаним номером. 

Андрій Пащенко, Начальник ДПРЧ-32 У ДСНС України в області

Колектив Петрівського комбінату комунальних підприємств від щирого серця поздоровляє вас з наступаючим Новим 2014 роком та Різдвом Христовим! Бажаємо вам міцного здоров’я та те № 98 (9613)пла в Ваших оселях.

Також звертаємося до всіх з проханням погасити в році, що минає, накопичені борги за комунальні послуги (квартплату, вивезення твердих побутових відходів, водопостачання).

Сподіваємося, що в Новому 2014 році, розпочата нами робота по збору сміття і очистці району буде вами підтримана і завдяки спільним зусиллям ми будемо жити в чистоті і радіти красі природи Петрівського району.

З наступаючим Новим роком!

Адміністрація Петрівського ККП