Віталій ПисаренкоВже шостий рік поспіль складну, відповідальну і надзвичайно важливу енергетичну галузь району очолює молодий, але вже досить умілий та знаючий фахівець, депутат районної ради Віталій Писаренко. Стати на чолі енергетичного господарства нашому землякові довелося після того, як в районі відверто «не прижилися» один за одним одразу кілька «варягів», котрі хоча й володіли дещо більшим досвідом практичної діяльності, однак не зуміли налагодити продуктивної співпраці ні з місцевими сільгосптоваровиробниками, котрі є одними з головних наповнювачів районного бюджету, ні з представниками районної та сільських влад. Натомість Віталій Леонідович виявив себе тонким, дипломатичним менеджером, який зумів максимально урівноважити інтереси енергопостачальної компанії, номінальним представником якої він є за посадою, та об’єктивні можливості та умови діяльності усіх споживачів електроенергії. Відтак в районі суттєво поменшало конфліктних ситуацій, що раніше перманентно виникали між постачальниками та споживачами. А ще за період діяльності на посаді начальника Петрівського РЕМ В.Писаренкові вдалося суттєво оновити технічне оснащення підприємства, замінити значний обсяг повітряних ліній живлення на сучасніші, значно досконаліші, які є менш підвладними погодним катаклізмам, а отже тепер значно скоротилися випадки позапланового, аварійного відключення електромереж.

Втім Віталій Леонідович свою особисту роль в цьому процесі скромно применшує, наголошуючи, що всі здобутки і досягнення стали можливими завдяки самовідданій і наполегливій праці усього трудового колективу енергетиків, який йому випала честь очолити. А відтак сердечно вітає кожного свого працівника з професійним святом, бажає їм та членам їх родин здоров’я, щастя, достатку, добра, любові та злагоди.

З особливою ж вдячністю та ніжністю Віталій Леонідович передає щирі вітання ветеранам енергетичної галузі, тим, хто близько півстоліття тому вперше електрифікував наш район, і цим самим стояв біля витоків переоснащення важкої, трудомісткої сільськогосподарської праці, перекидаючи її «на плечі» електричних машин, механізмів та установок, без яких тепер неможливо уявити ні сільськогосподарської, ні будь-якої іншої виробничої галузі, як і неможливо уявити без електроенергії комфортні побутові умови кожного з нас. Відтак ми також доєднуємося до цих теплих і щирих побажань міцного здоров’я, тепла і затишку в родинах, щастя, добра і злагоди.

Володимир КІФЕНКО.