депутати Йосипівської сільської ради схвалили рішення надати субсидії для матеріальної підтримки освітянської галузі та районних ЗМІДобігає кінця рік 2013 – для когось щасливий, для когось – навпаки: життя ж бо, як мовиться, категорія циклічна, в якій горе і радощі йдуть пліч-о-пліч, почергово змінюючи одне одного. Втім для багатьох українців прикметною ознакою року, що минає, стала його соціальна напруженість, нестабільність, що, зрештою й вилилося в протестні акції на столичному майдані, які, здається, можуть не вщухнути і до початку року наступного. Трудовий колектив нашої редакції також відчув нестабільність ще дещо раніше: вже до закінчення першого півріччя, адже лише на цей період були закладені кошти на здійснення діяльності нашого підприємства. І навряд чи змогли б ми, як мовиться, «утриматися на плаву», аби не підтримка наших читачів – в даному випадку місцевих територіальних громад, котрі рішенням своїх сесій відгукнулися на  прохання про допомогу і прийняли рішення виділити субсидію, аби забезпечити безперебійний вихід газети та нарешті просунутися реально до втілення в життя давно вже оприлюдненої, але такої, що, надто загальмувалася з огляду на згаданий уже фінансовий стан, ідеї створення ефірного радіомовлення у нашому районі.

Тож сьогодні, коли нарешті з’явилися помітні ознаки того, що Петрове таки невдовзі з’явиться у вітчизняному радіо-просторі, хочемо висловити слова вдячності територіальним громадам за підтримку та допомогу, зокрема Іскрівській, Зеленській, Ганнівській, Новостародубській, Чечеліївській сільським радам, котрі, попри те, що й на власних територіях мають ще безліч нереалізованих планів та намірів, однак відчувають свою причетність та відповідальність за загальнорайонні справи, профінансувавши чимало районних програм у сферах охорони здоров’я, освіти, соціального захисту громадян і, як у нашому випадку, - підтримки і розвитку районного інформаційного простору. А особлива наша вдячність депутатам Йосипівської сільської ради, чия територіальна громада хоч і є однією з найвіддаленіших від райцентру, однак завжди виявляє небайдужість до того, що відбувається в районі, зокрема на підтримку районної газети та на розвиток ефірного радіомовлення цього року двома траншами йосипівці спрямували 50 тис. грн. Відтак тепер мешканці згаданої територіальної громади мають повне моральне право вважати себе неофіційними співвласниками районних ЗМІ та, щонайменше, розраховувати, що думка громади з будь-якого питання, яке хвилює сільчан, завжди буде озвучена в місцевому радіоефірі та оприлюднена на сторінках районки. Принаймні в особі трудового колективу редакції представники громади здобули собі вдячних союзників і партнерів.

Володимир КІФЕНКО.

На знімку: депутати Йосипівської сільської ради схвалили рішення надати субсидії для матеріальної підтримки освітянської галузі та районних ЗМІ.