Продовжується впровадження спільного проекту Кіровоградської обласної державної адміністрації та Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта»  щодо надання адміністративних послуг через засоби поштового зв’язку. 

Метою проекту є створення для клієнтів зручних умов доступу до адміністративних послуг з максимальною прозорістю та легкістю отримання результату.

Наявність готової інфраструктури по всій території країни та досвід щоденної роботи з населенням стали невід’ємними перевагами для обрання «Укрпошти» як посередника між надавачами адміністративних послуг і населенням.

Кожен громадянин, прийшовши у відділення поштового зв’язку або у себе вдома через листоношу, може:

· отримати всю необхідну інформацію та консультацію стосовно адміністративних послуг;

· відправити оформлений пакет документів, необхідний для отримання адміністративних послуг, рекомендованим поштовим відправленням на адресу суб’єкта надання послуги, а потім також через пошту отримати результат.

Наразі, у районі через засоби поштового зв’язку надається 21 адміністративна послуга. З переліком цих послуг можна ознайомитись у відділеннях поштового зв’язку району або на офіційному сайті районної державної адміністрації у рубриці «Центр надання адміністративних послуг», розділі «Адміністративні послуги» та підрозділі «Адміністративні послуги через пошту». У ході реалізації даного проекту перелік послуг буде поступово розширюватися.

Від упровадженого проекту виграють усі: і держава, і населення, і національний поштовий оператор.

Особливо це стосується споживачів. Завдяки спрощенню доступу населення до отримання адміністративних послуг, по-перше, мінімізується контакт населення з чиновниками. По-друге, клієнти значно економлять транспортні витрати і особистий час. І, звичайно, такий момент сучасного сервісу, як можливість отримати кінцевий документ з доставкою додому. 

Запрошуємо всіх мешканців  району завітати до найближчого відділення поштового зв’язку та на власному досвіді переконатися у перевагах даного проекту. Ви зможете отримати необхідний Вам документ у встановлені терміни, комфортно та без черг.

Любов УТЄВА, адміністратор сектору (центру) надання адміністративних послуг Петрівської районної державної адміністрації