Кожен рік, 24 грудня, в Україні відзначається національне професійне свято працівників архівних установ. 

Архівні документи – це власність держави. Нащадки повинні побачити документальне багатство України в повному об’ємі – архівісти прикладуть для цього максимум зусиль. 

На теперішній час в архівних сховищах Петрівського району знаходиться 16712 документів. Близько 9488 документів зберігаються в архівах підприємств, установ і організацій – джерелах формування Національного архівного фонду. 

В архівних установах району та архівах визначених юридичних осіб можна знайти різні види документів Національного архівного фонду. Спеціалістами, які відповідають за дану ділянку роботи, вживаються відповідні заходи по збереженню документів, що мають національну цінність, щодо розвитку вітчизняної культури, других сфер життя суспільства. 

Сьогодні перед архівними установами стоять великі задачі, виконання яких – запорука збереження документальної пам’яті Вітчизни для наступних поколінь. Тож працівники архівних установ району й відповідальні за архівну справу підприємств, установ та організацій в подальшому намагатимуться працювати так, щоб внести вагомий внесок в розвиток архівного будівництва в державі та забезпечити удосконалення архівної справи. 

Людмила Бабенко, начальник архівного відділу райдержадміністрації