Згідно з чинним законодавством до категорій громадян, які мають додаткові гарантії, належать: один з батьків, що має на утриманні дітей віком до 6 років; особа, яка виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років чи дитину – інваліда; діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; молодь, яка закінчила загальноосвітні школи, професійно технічні та вищі навчальні заклади освіти; молодь, демобілізована з військової служби; особи, яким до пенсії залишилося 10 і менше років та звільнені з місць позбавлення волі). 

Відповідно до нового закону України «Про зайнятість населення», з 2013 року для працевлаштування вищеназваним категоріям громадян, підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форми власності, з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб, встановлюється квота у розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.

Квота розраховується самостійно роботодавцем, з урахуванням чисельності громадян, які вже працюють на підприємстві на умовах повної зайнятості і належать до таких, що неконкурентоспроможні на ринку праці (крім інвалідів). Обов’язковою умовою виконання роботодавцями квоти вважається працевлаштування таких громадян. За сприяння у працевлаштуванні даних категорій роботодавці можуть звернутися до районного центру зайнятості.

Інформація про зайнятість та працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, подається підприємствами, установами та організаціями за встановленою формою не пізніше 10 лютого після звітного року (тобто за 2013 рік звіт необхідно подати до 01.02.2014 року). Щочетверга о 10.00 (кабінет № 4) у центрі зайнятості проводиться семінар – навчання щодо порядку надання звітності. 

Ольга Павлюк, директор