Заступник голови обласної державної адміністрації Галина Пастух відзначила, що у рамках реалізації завдань, поставлених Президентом України перед владою на місцях, та враховуючи, що нинішній рік оголошений Главою держави Роком дитячої творчості, в області велику увагу приділено максимальному охопленню дітей позашкільною освітою, захисту прав кожної дитини, та створенню умов для їх всебічного інтелектуального та художнього розвитку. 

Тож на виконання соціальних ініціатив Президента  «Діти – майбутнє України», у рамках Року дитячої творчості, з метою виявлення та підтримки талановитих та обдарованих дітей цього тижня голова райдержадміністрації Тамара Сакара та її заступник Тетяна Панета вітали юні дарування на районному конкурсі «Дошкільня року-2013», який проводився в актовій залі ДНЗ №1 «Рудана». Ця яскрава подія була представлена відкритим творчим змаганням талановитих дітей – вихованців дошкільних навчальних закладів району. Конкурс проводився у чотирьох номінаціях: малювання, художнє читання, вокал та хореографія.

фото на згадкуУчасники конкурсу, претенденти  на номінацію «Малювання» Ілля Румянцев (Петрівський ДНЗ «Колосок», Аліна Деркач (група «Метелик»), Юлія Ісаченко (Дзвіночок»), Данило Сенюк («Білочка») (Петрівський ДНЗ №1 «Рудана») зайняли місця за робочим столом і приступили до написання картин, аби по завершенні представити їх членам журі. А в цей час номінанти у групі «Художнє читання» декламували вірші та гуморески рідною мовою, яка є найважливішим, найміцнішим зв’язком, що з’єднує минуле і прийдешнє покоління українців. Всі діти читали з душею, з відповідними емоціями, з інтонаційною виразністю. Тетяна Бернацька (Малинівський ДНЗ, вірш – «Мала українка»), Олег Дарчук (Володимирівський ДНЗ, вірш – «Зимою»), Дар’я Усенко (Ганнівський ДНЗ, український гумор), Каріна Мороз (Новостародубський ДНЗ №1, український гумор), Вероніка Стець (Новостародубський ДНЗ №2, вірш – «Красуня зима»), Ліза Огур (ДНЗ «Рудана», група «Барвінок», вірш – «Моя бабуся»), Анна Кривоножкіна (Петрівський ДНЗ «Колосок», вірш - «Я іграшки свої люблю») та Жанна Дементьєва (ДНЗ «Рудана», вірш – «Дід Мороз і Весна») були удостоєні бурхливих оплесків глядачів, серед яких були їх вихователі та батьки.

У номінації «Вокал» взяли участь Ілона Ясинська (Богданівський ДНЗ) з піснею «Мама і я», Карина Криворучко (Володимирівський ДНЗ) з піснею «Сніжинки», Даніїл Єременко (Луганський ДНЗ) з піснею «Три бажання», Ілона Сугак (Петрівський ДНЗ №2 «Сонечко») з піснею «Мій котик», Софія Ленська (ДНЗ «Рудана», група «Колосок») з піснею «Новорічна пісня», Альоша Лепська (ДНЗ «Рудана», група «Білочка») з піснею «Капітошка» та Іван Тимченко (Чечеліївський ДНЗ) з піснею «Вийди, вийди сонечко».

Запальна енергійна «Циганочка» у виконанні Анастасії Кулішової (група «Метелик») та темпераментний «Східний танок» у виконанні Анни Левік (група «Дзвіночок») з ДНЗ «Рудана» стали справжньою родзинкою святкового конкурсу.

Отож, за підсумками компетентного журі, у номінації «Малювання» перемогу здобув Ілля Румянцев, у номінації «Художнє читання» - Ліза Огур, у номінації «Вокал» - Ілона Сугак, а у номінації «Хореографія» перемогли обидві учасниці, які набрали найвищу суму балів. 

Переможці, й інші номінанти отримали дипломи, іграшки та солодкі призи з рук Тамари Сакари та Тетяни Панети.

Валентина РЯБОКОНЬ.

На знімках: переможці конкурсу «Дошкільня року-2013»; фото на згадку.