на засіданні ради старійшин при облдержадміністрації Так вважає Президент України, такої позиції дотримується і обласна влада. Сьогодні робоча група законодавчого та інституційного забезпечення реформ обласного комітету з економічних реформ аналізувала проведені в області результати обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування.

Потреба реформувати систему місцевого самоврядування назріла вже давно. По-справжньому дієвий крок у цьому напрямку зробив Президент України Віктор Янукович, ініціювавши створення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Адже курс на реформу місцевої демократії та самоврядування є стратегічним для Глави держави.

Головним у плані проведення спільного семінару для сільських, селищних голів та керівників органів самоорганізації населення, який відбувся на цьому тижні, стало  питання «Концепція реформування місцевого самоврядування – шлях до підвищення ролі територіальних громад у вирішенні актуальних проблем економічного, соціального і культурного розвитку». 

Відкрила семінар голова райдержадміністрації Т.Сакара. Вона підкреслила, що важко переоцінити роль громадськості у вирішенні місцевих проблем, нагадала, що позицією Президента України є вироблення спільних підходів влади і громадськості щодо розвитку місцевого самоврядування в Україні Важливим завданням на нинішньому етапі є створення органів самоорганізації населення, обрання голів населених пунктів, які входять до складу сільських та селищних рад.

Зібрання активу громади села ПетрівськогоЯк зазначив Президент України В.Янукович, влада і громадськість мають виробити спільні підходи щодо розвитку місцевого самоврядування в Україні. Саме воно, як владна структура найближча до народу, має стати основою євроінтеграційних процесів, впровадження на рівні громад європейських стандартів життя. Тому курс на реформу місцевої демократії та самоврядування є стратегічним для держави.

Про це йшла мова на зібранні активу громади села Петрівського під час обговорення Концепції реформи місцевого самоврядування, на якому побувала голова райдержадміністрації Т.Сакара разом зі своїми заступниками О.Лукашовим та Т.Панетою.

10 грудня святкують Міжнародний день прав людини. Ця дата була встановлена Генеральною Асамблеєю ООН у 1950 році на честь ухвалення 10 грудня 1948 року Загальної декларації прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини. 

Головна мета Міжнародного дня прав людини — торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного.

Шановні працівники місцевого самоврядування!

Районна державна адміністрація щиро вітає вас із Днем місцевого самоврядування!

Місцеве самоврядування – це право та здатність територіальних громад, діючих у межах чинного законодавства, вирішувати питання місцевого значення, регулювати значну частину суспільних справ.

(Виступ голови районної ради Світлани Тилик на урочистостях з нагоди Дня місцевого самоврядування)

Дорогі друзі, шановні депутати, сільські та селищні голови, запрошені трудівники різних галузей району!

Сьогодні ми зібралися у цій залі напередодні нашого професійного свята – Дня місцевого самоврядування, яке припадає на 7 грудня невипадково, адже саме цього числа 1990 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про місцеві ради народних депутатів УРСР та місцеве самоврядування». Це стало першим кроком до відродження самобутньої системи місцевого самоврядування в нашій державі, конституційні основи якого були конкретизовані прийнятим у 1997 р. Законом «Про місцеве самоврядування в Україні». Цей правовий акт максимально наблизив поняття місцевого самоврядування до вимог Європейської Хартії про місцеве самоврядування, визначивши його право і реальну здатність територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення.

Мені випала висока довіра бути обраною головою районної ради VІ скликання. Очолити орган місцевого самоврядування, що представляє спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ нашого району – велика честь, але водночас - і велика відповідальність. Адже непросто організувати роботу депутатського корпусу і в досить складних суспільно-політичних умовах продемонструвати вміння усіх територіальних громад діяти злагоджено у співпраці з органами виконавчої влади. Я вдячна депутатам районної ради – авторитетним і досвідченим фахівцям, які по-справжньому, на ділі, вболівають за долю Петрівщини, за її теперішнє і майбутнє.

Т.Сакара і С.Тилик вітають з занесенням на Дошку пошани символ спортивної слави Петрівщини – Віру Григорівну СмєловуСаме таке визначення можна дати Дню місцевого самоврядування, відзначення якого відбулося 4 грудня. Бо ж ця гілка влади найближча до людей, у щоденній діяльності керується турботами місцевих громад, ділить з людьми їхні радості і біди.

Розпочалося свято урочистим відкриттям оновленої районної Дошки пошани, на яку занесені кращі виробничники, працівники гуманітарної сфери, трудові колективи. 

Голови районної державної адміністрації і районної ради Т.Сакара і С.Тилик тепло привітали героїв свята, чиї портрети прикрашають Дошку пошани, зазначивши, що вони – гордість Петрівщини, взірець для всіх трудівників.

від 02 грудня 2013 року № 448

Про звернення до Президента України, центральних органів влади, політичних сил та громадськості

Підтримуючи відстоювання національних інтересів проголошених Президентом та урядом України, для збереження миру та спокою, відповідно до частини 9 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада ВИРІШИЛА:

депутатів Петрівської районної ради до Президента України, центральних органів влади, політичних сил та громадськості щодо необхідності забезпечення стабільної  суспільно-політичної ситуації в країні.

На даний час в країні склалася ситуація, коли певні політичні сили намагаються дестабілізувати політичну й економічну стабільність життя її мешканців.

Події сьогодення викликають у кожного свідомого громадянина не лише острах, а й  занепокоєння за життя громадян,  життя власних сімей. Ми не можемо бути сторонніми спостерігачами і категорично засуджуємо будь-які насильницькі дії усіма сторонами конфлікту. Ми не можемо просто констатувати нагнітання ситуації та існування протистояння в державі. Результатом його подальшого поглиблення стане неминучий розкол суспільства і країни.

С.Дяченко знайомить голову районної ради С.Тилик з перспективними планами громадиЧечеліївська сільська рада належить до тих територіальних громад, які зустрічають нинішній День місцевого самоврядування одними з найкращих соціальних та економічних показників. Навіть нинішній кризовий рік практично не позначився на планово-поступальному розвитку громади, адже майже все, що передбачалося здійснити в цьому році, виконано в повному обсязі. Більше того, громада надає підтримку окремим загальнорайонним галузям, для яких закінчення поточного бюджетного року виявилося пов’язане зі значними складнощами, зокрема відділу освіти райдержадміністрації та нашому комунальному підприємству – «Редакції районної газети та радіомовлення Петрівського району», за що ми щиро вдячні чечеліївцям.

грамоту за участь у виставці отримує І.БокаМилосердя, доброта ще з давніх часів були притаманні українському народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, поділитися шматком хліба з голодним, захистити немічну старість, порятувати хворого, заступитися за стражденного.

На ІІІ районний фестиваль для дітей з обмеженими функціональними можливостями «Повір у себе» у залі дитячої музичної школи зібралися діти відповідної категорії зі своїми батьками та керівники району – голова райдержадміністрації Тамара Сакара зі своїм заступником Тетяною Панетою, голова районної ради Світлана Тилик та начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Сибіра, щоб бути разом, щоб поділитися теплом та щирістю людських душ.

учасники засідання круглого столу.З нагоди Дня інвалідів у приміщенні управління соціального захисту населення відбулося засідання круглого столу, на якому обговорювалося питання соціального захисту людей з обмеженими фізичними можливостями.

Начальник управління Валентина Сибіра, яка вела засідання, сказала: «В щоденній роботі, долаючи ті чи інші проблеми, ми нерідко забуваємо, що поряд з нами живуть люди, які потребують більше уваги. В кожного з них – непроста доля, і обмеження фізичних можливостей не повинно стати перешкодою для того, щоб вони почувалися повноцінними членами суспільства».

На минулому тижні у сесійній залі РДА відбулося позачергове засідання громадської ради.

Розглядалося питання щодо продовження втілення в життя проекту «Набережна закоханих» та благоустрою  прилеглої території.

В роботі ради взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Дементьєв та керівник апарату РДА Ольга Семехова. Ігор Геннадійович висловив свої пропозиції та окреслив поступові кроки щодо їх реалізації. Також повідомив про незадовільний стан матеріального забезпечення  робіт та зауважив, що дуже занепокоєний байдужим ставленням жителів до благоустрою селища, в той час як молодь, на жаль,  взагалі здатна, здебільшого, тільки руйнувати те, що створювалося задля них самих.

Відповідно до частини 1 статті 47 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” виплата пенсій проводиться щомісяця у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія. 

На обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Петрівському районі налічується    більше 7 тис. пенсіонерів. Наші пенсіонери у листопаді отримали пенсію за листопад, у грудні отримають за грудень і т.д. Отримувачам пенсій не варто турбуватися з приводу  виплати пенсійних коштів, оскільки щоденно, з 4 по 25 число, Пенсійним фондом України  здійснюється фінансування за поточний місяць. Пенсійний фонд України виконує свої  зобов’язання перед пенсіонерами: пенсії призначаються, перераховуються і виплачуються згідно з чинним законодавством своєчасно та в повному обсязі. Боргів з виплати пенсій не має.

Надія Педан, перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Петрівському районі                     

У районі завершено проведення операції «Перевізник – зима 2013», про яку нещодавно ми розповідали на сторінках районки. У її ході було перевірено 6 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів автотранспортом на підставі виданих ліцензій, оглянуто 86 автобусів, що використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, у тому числі й такі, що здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення (72 одиниці). Було виявлено 11 технічно несправних автобусів, зокрема два з несправним аварійним виходом, три з невідповідністю шин та коліс, один з несправними зовнішніми світловими приладами, решта з іншими недоліками, що можуть негативно позначитися на безпеці руху.

З метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря СВК «Росія», що знаходиться за адресою: 28333, Кіровоградська область, Петрівський район, с Червонокостянтинівка, вул. Перемоги, 1, доводить до відома громадськості, що даний об’єкт спеціалізується на вирощуванні зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

При здійсненні виробничої діяльності проводиться очищення зерна двома віброцентробіжними сепараторами БЦС-25, на відкритому току працюють 2 зернокидачі ЗМ-60 та очищувач купи самопересувний ОВС-25 з шнековими живильниками, використовуються металообробні верстати, проводяться зварювальні роботи, використовується горно ковальське, проводиться виробництво олії, крупи, опалення приміщень контори здійснюється конвекторами «DernRad», заправка транспорту здійснюється на АЗС.