Зібрання активу громади села ПетрівськогоЯк зазначив Президент України В.Янукович, влада і громадськість мають виробити спільні підходи щодо розвитку місцевого самоврядування в Україні. Саме воно, як владна структура найближча до народу, має стати основою євроінтеграційних процесів, впровадження на рівні громад європейських стандартів життя. Тому курс на реформу місцевої демократії та самоврядування є стратегічним для держави.

Про це йшла мова на зібранні активу громади села Петрівського під час обговорення Концепції реформи місцевого самоврядування, на якому побувала голова райдержадміністрації Т.Сакара разом зі своїми заступниками О.Лукашовим та Т.Панетою.

 

Тамара Вікторівна наголосила, що головною складовою реформаторського процесу в галузі місцевого самоврядування повинен бути захист інтересів громадян в усіх сферах життя. Тому всі пропозиції і зауваження, висловлені на першому етапі обговорення Концепції, були враховані. Розробники Концепції взяли за основу вказівку Президента, що Україна, як європейська держава, має врахувати досвід кращих європейських практик у розвитку місцевого самоврядування.

Під час обговорення учасники зустрічі не оминули увагою і місцеві проблеми, найнагальнішою з яких є забезпечення села питною водою. Єдиним реальним засобом є передача мережі водопостачання на баланс Жовтоводського водоканалу. Для цього, перш за все, необхідно визначити кількість майбутніх абонентів водопостачання, а також ліквідувати нелегальні врізки, бо інакше не уникнути і в майбутньому стрімкого росту  боргів за спожиту воду. Учасники зборів домовилися про механізм і методи цієї роботи.

Завершуючи зустріч, Т.Сакара нагадала думку Президента, що результатом реформування місцевого самоврядування має стати надання якісних та доступних публічних послуг, укріплення інститутів демократії, захист інтересів громадян в усіх сферах життя.

Анатолій РЯБОКОНЬ.