грамоту за участь у виставці отримує І.БокаМилосердя, доброта ще з давніх часів були притаманні українському народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, поділитися шматком хліба з голодним, захистити немічну старість, порятувати хворого, заступитися за стражденного.

На ІІІ районний фестиваль для дітей з обмеженими функціональними можливостями «Повір у себе» у залі дитячої музичної школи зібралися діти відповідної категорії зі своїми батьками та керівники району – голова райдержадміністрації Тамара Сакара зі своїм заступником Тетяною Панетою, голова районної ради Світлана Тилик та начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Сибіра, щоб бути разом, щоб поділитися теплом та щирістю людських душ.

 

З вітальним словом до присутніх звернулися Тамара Сакара та Світлана Тилик. Вони звернули увагу на те, що Президентом України нинішній рік проголошений роком розвитку позашкільної освіти, тому влада на місцях буде приділяти максимум уваги розвитку талановитих дітей та молоді. Керівники побажали дітям творчих злетів, ентузіазму, міцності духу, здоров’я, а батькам - мудрості та терпіння. «Доброта, чуйність, співпереживання і щиросердність, уміння розділити чужий біль, підтримати у тяжку хвилину, розрадити в горі – це наше з вами призначення», - підкреслили керівники району.

колективне фото на згадку про фестивальДля присутніх влаштували концертну програму вихованці дитячої музичної школи, у якій взяли участь солісти-вокалісти Оля Лепська, Андрій Проценко та Влада Адамюк (клас викладача - Оксани Копійки), фортепіанний дует у складі Анастасії Новак та Ірини Іванченко (клас викладача - Оксани Котеленець), баяніст Михайло Піскун (клас викладача - Андрія Мотька) та танцювальний ансамбль «Карамельки» (клас викладача - Марини Дроб’язко). 

В концерті взяли участь і запрошені на фестиваль гості. Роман Біжанов сьогодні навчається в Олександрійському педагогічному коледжі. Завдяки відвертому характеру та талановитій натурі має багато друзів. Роман любить грати в футбол, співати, танцювати, та найбільше часу присвячує написанню віршів. Тож і на святі прочитав свій вірш про маму.

грають юні піаністи А.Новак та І.ІванченкоОксана Казьона – учениця 7 класу Ганнівської ЗШ І-ІІІ ст. Вона розуміє всіх і кожного, має прямий  відвертий характер, але ніколи нікому не нав’язує своєї волі. Вважає, що свою біографію людина повинна починати ще до того, як закінчить школу і ставить за мету реалізувати себе у складному житті, стати потрібною суспільству й людям, мріє стати вчителем. Оксана прочитала вірш «Мир солнечного детства моего».

Віталій Водянюк – учень 8 класу Ганнівської ЗШ І-ІІІ ст. – допитливий, цілеспрямований хлопець, любить читати. Він доброзичливий, товариський, має багато друзів. Віталій прочитав вірш «Казка дитинства».

Таїсія Роменська – учениця 6 класу Балахівської ЗШ І-ІІІ ст. – добра, миролюбна, чуттєва, любить поезію, вірить у дива і знає напевне, що колись усі діти й дорослі стануть щасливими й здоровими. Дівчина знає багато віршів, один з яких – «Я часто згадую дитинство» - прочитала на святі.

Дмитро Веремеєнко – учень Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст. через підступну хворобу навчається індивідуально, але це йомуне заважає гарно вчитися, бути емоційним та кмітливим хлопцем. Крім того, він чуйний і милосердний, любить тварин, завжди поспішить на допомогу своїм братикам та сестричкам, за якими залюбки доглядає. Мріє стати ветеринарним лікарем. Дмитро продекламував вірш «Веселкові кольори».

 вірш декламує  Т.РоменськаМирослав Швець – учень 5 класу Балахівської ЗШ І-ІІІ ст. – активний, любить подорожувати, тому найбільше приділяє уваги пізнанню світу, мріє стати моряком. Мирослав прочитав вірш «Дитинство».

Денис Шульженко – учень 3 класу Луганської ЗШ І-ІІІ ст. – відкритий, енергійний, сміливий. Любить активний відпочинок з родиною на природі, допомагає батькам по господарству. У школі намагається реалізувати себе, стати потрібним, досвідченим, щоб поважали друзі й батьки. Денис прочитав вірш «Про маму».

Ірина Міщенко – учениця 11 класу Петрівського НВК – талановита, обдарована, вродлива зі світлими помислами та щедрою душею дівчина. Завжди порядна, допитлива, правдива - має багато захоплень, відмінно навчається. Ірина має мрію стати лікарем-ендокринологом, щоб вилікувати себе і всіх хворих. За прочитаний вірш «Ми – інваліди» дівчина отримала вибух схвальних оплесків та вигуки «Браво!».

Для дітей були проведені ігри, котрі підготувала працівник районного Будинку культури Галина Бискуб, та веселі розваги за участі клоунес із агентства «Непоседы».

У залі, де проходив фестиваль, всі присутні могли милуватися представленими чудовими виробами, виготовленими руками дітей – Наталії Шевцової, Марини Шеліган та Оксани Коренко (Новостародубська ЗШ І-ІІІ ст.), Ольги Філіпченко (Чечеліївська ЗШ І-ІІІ ст.), Таїсії Роменської, Дмитра Веремеєнка та Мирослава Швеця (Балахівська ЗШ І-ІІІ ст.), Ірини Міщенко, Сергія Щербули, Романа Займака та Ірини Бокої (Петрівський НВК), Дениса Шульженка (Луганська ЗШ І-ІІІ ст.) та Тетяни Білець (Червонокостянтинівська ЗШ І-ІІІ ст.).

пісню про дитинство виконує А.ПроценкоОрганізатори фестивалю – районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з керівниками району вручили дітям подяки, призи та солодощі  за активну участь у фестивалі «Повір у себе», а також сфотографувалися на згадку.

«Велика віра непереможна злом. Вірмо у себе, у своїх рідних, у свою країну, любімо свою землю та шануймося! Нехай нескінченною, світлою та щедрою на добро і вдачу буде ваша життєва дорога, хай повниться вона радістю і достатком». Такими словами завершили святкове зібрання ведучі Ірина Мар’янова та Наталія Півень.

Районний центр СССДМ висловлює щиру вдячність спонсорам фестивалю Володимиру Деркачу – голові правління ПСП «Райпольське, Григорію Огиру – керівнику СФГ «Водянське», Володимиру Кузнєцову – керівнику ТОВ «Маяк», Володимиру Мірошниченку - керівнику ТОВ «Малинівське», а також громадській організації «Молода Петрівщина», відділу освіти, районному Будинку культури та дитячій музичній школі за допомогу та співпрацю у ході підготовки і проведення фестивалю.

Валентина РЯБОКОНЬ.

На знімках: грамоту за участь у виставці отримує І.Бока; колективне фото на згадку про фестиваль; грають юні піаністи А.Новак та І.Іванченко; вірш декламує  Т.Роменська;  пісню про дитинство виконує А.Проценко.