С.Дяченко знайомить голову районної ради С.Тилик з перспективними планами громадиЧечеліївська сільська рада належить до тих територіальних громад, які зустрічають нинішній День місцевого самоврядування одними з найкращих соціальних та економічних показників. Навіть нинішній кризовий рік практично не позначився на планово-поступальному розвитку громади, адже майже все, що передбачалося здійснити в цьому році, виконано в повному обсязі. Більше того, громада надає підтримку окремим загальнорайонним галузям, для яких закінчення поточного бюджетного року виявилося пов’язане зі значними складнощами, зокрема відділу освіти райдержадміністрації та нашому комунальному підприємству – «Редакції районної газети та радіомовлення Петрівського району», за що ми щиро вдячні чечеліївцям.

 

Самі ж чечеліївці такому своєму успіху мають завдячувати самі собі, адже їм вистачило мудрості сформувати свій депутатський корпус з небайдужих, а водночас розсудливих і поміркованих обранців, чия продуктивна діяльність дає змогу домагатися практичних результатів. А ще безумовною удачею місцевої територіальної громади стало обрання сільським головою Сергія Дяченка – постаті неординарної, в якій органічно переплелися життєва мудрість, багатющий досвід управлінця та невгамовна ініціативність і працелюбність, що, зрештою, й дозволяє домагатися цих вагомих результатів. Хоча в ході останньої сесії сільської ради, коли зайшла мова про досягнення громад, Сергій Павлович скромно ухилявся від визнання оцінки власної діяльності, більше акцентуючись на допомозі спонсорів, за що висловив щиру вдячність керівництву ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», ТОВ «Чечеліївське», а також безпосередньо С.Кузьменкові, О.Поворознюкові та С.Даценкові. Разом з тим зрозуміло, що спонсорська допомога була ефективною і дієвою саме тому, що спонсори бачили, куди саме і на що саме спрямовуються їхні кошти.

сесія Чечеліївської сільської ради за роботоюВсього ж у поточному році Чечеліївською сільською радою на розвиток своєї територіальної громади було освоєно понад 1077 тис. грн. Зокрема придбано шкільний автобус для підвезення учнів Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст. загальною вартістю 126 тис. грн., для чого залучено кошти як з місцевого бюджету, так і отримані внаслідок успішного захисту свого проекту в рамках програми ПР ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», також для  школи придбано навчальний кабінет з біології, проведено ремонт шиферної покрівлі та ремонт приміщення Олександрівського сільського клубу, проведено поточний ремонт доріг, а також обстеження технічного стану та ремонт мосту, покращено матеріально-технічну базу дитячого навчального закладу «Сонечко» та облаштовано дитячий ігровий майданчик в Чечеліївському ДНЗ, облаштовано майданчик для дозвілля молоді; відновлено мережу вуличного освітлення, в Чечеліївці замінено водонапірну башту, відремонтовано банкетний зал в Олександрівці – і це ще не повний перелік здобутків та досягнень, що їх може поставити собі в заслугу місцева територіальна громада.

До речі, візитною карткою Чечеліївської громади є бездоганний стан довкілля. Не зважаючи на те, що саму Чечеліївку не можна назвати селом компактним – воно розкинулося на площі кількох квадратних кілометрів – однак численні вигони, галявини, узбіччя доріг тут дбайливо доглянуті – нам не довелося ніде помітити кинутого шматка паперу чи пластикової упаковки або нескошений бур’ян, що, на жаль, ще нерідко буває прикметною ознакою багатьох інших сільських рад.

Як уже зазначалося, значною мірою успіх чечеліївців пояснюється ініціативністю сільського голови. Ось і під час останньої з ним зустрічі ми дізналися, що Чечеліївська сільська рада бере активну участь майже у всіх існуючих в державі Конкурсах та Проектах, здатних долучити до діяльності громади додаткові кошти, а оскільки для цього готують грунтовні і зважені пропозиції, то неодноразово стають їх переможцями. Ось і цього разу Сергій Павлович ознайомив нас з листом Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, в якому повідомлялося, що Чечеліївська територіальна громада стала переможцем Конкурсу 2013 року з проектом «Світло, тепло і затишок шкільному дому – здоров’я поколінню молодому», внаслідок чого отримає у 2014 році дві третини бюджетної підтримки із загального стотисячного кошторису Проекту. Таким чином, вже наступний навчальний рік чечеліївські школярі можуть зустріти в класах з новими енергозберігаючими вікнами.

А нових намірів і планів у Сергія Дяченка не бракує. І можна не сумніватися, що більшість із них будуть увінчані успіхом, адже має в особі свого депутатського корпусу так само надійних і небайдужих помічників, з якими, як мовиться, і гори можна з місця зрушити. Тож від щирого серця вітаємо їх, а разом з ними і усіх інших представників галузі місцевого самоврядування району з їх професійним святом, бажаємо їм добра, здоров’я, натхнення, злагоди, і щоб усі задумані плани обов’язково втілилися в дійсність.

Володимир КІФЕНКО.

На знімках: С.Дяченко знайомить голову районної ради С.Тилик з перспективними планами громади; сесія Чечеліївської сільської ради за роботою.