депутатів Петрівської районної ради до Президента України, центральних органів влади, політичних сил та громадськості щодо необхідності забезпечення стабільної  суспільно-політичної ситуації в країні.

На даний час в країні склалася ситуація, коли певні політичні сили намагаються дестабілізувати політичну й економічну стабільність життя її мешканців.

Події сьогодення викликають у кожного свідомого громадянина не лише острах, а й  занепокоєння за життя громадян,  життя власних сімей. Ми не можемо бути сторонніми спостерігачами і категорично засуджуємо будь-які насильницькі дії усіма сторонами конфлікту. Ми не можемо просто констатувати нагнітання ситуації та існування протистояння в державі. Результатом його подальшого поглиблення стане неминучий розкол суспільства і країни.

 

Україна, як незалежна, повноцінна держава, вибудовує конкурентоспроможну економіку з тим, щоб бути рівною серед рівних і на паритетних умовах стверджувати свій історичний вибір – вибір цивілізованого суспільства.

Усвідомлюючи, наскільки непросто Президенту України було відстоювати інтереси суверенної України на Вільнюському саміті, – ми, депутати Петрівської районної ради Кіровоградської області, підтримуємо його виважене рішення, спрямоване на захист інтересів кожного громадянина окремо і держави в цілому, та звертаємося із закликом не допустити намагання деструктивних сил дестабілізувати ситуацію в країні та забезпечити стабільність і об’єднання нашої держави.

Прагнучи зберегти мир і спокій в українському суспільстві, звертаємося із закликом:

- до центральних органів влади - вжити усіх, передбачених чинним законодавством України, заходів, спрямованих на забезпечення стабілізації ситуації в країні, з метою визначення зовнішнього політичного курсу України провести всенародний референдум;

- до правоохоронних органів – забезпечити належну охорону громадського правопорядку та недопущення конфліктів і протистояння у суспільстві, провести роботу по виявленню та нейтралізації провокаторів масових безпорядків;

- до представників усіх політичних сил та громадськості – не допустити проявів радикалізму та утриматися від провокацій.

Кіровоградщина – завжди була, є та має залишатись надійним регіоном без конфронтації та провокацій, регіоном виваженості й відповідальності!

Переконані, що консолідація всіх конструктивних сил – запорука динамічного, цивілізованого розвитку суспільства!

Схвалено на тридцять третій сесії Петрівської районної ради, Кіровоградської області шостого скликання 02.12.2013 року.