У районі завершено проведення операції «Перевізник – зима 2013», про яку нещодавно ми розповідали на сторінках районки. У її ході було перевірено 6 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів автотранспортом на підставі виданих ліцензій, оглянуто 86 автобусів, що використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, у тому числі й такі, що здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення (72 одиниці). Було виявлено 11 технічно несправних автобусів, зокрема два з несправним аварійним виходом, три з невідповідністю шин та коліс, один з несправними зовнішніми світловими приладами, решта з іншими недоліками, що можуть негативно позначитися на безпеці руху.

 

Також в ході перевірки було виявлено майже сорок порушень, допущених водіями автобусів, з них 7 - перевезення пасажирів понад встановлену технічними умовами кількість, 5 – порушення правил зупинки і стоянки в місцях посадки-висадки пасажирів, 6 – відхилення від визначеного маршруту руху та ряд інших порушень.

Крім того, Державтоінспекцією було видано два приписи на усунення виявлених недоліків та складено 34 адмінпротоколи, зокрема за ненадання переваги в русі пішоходам, що переходили проїжджу частину на нерегульованих пішоходних переходах, за порушення правил проїзду залізничним переїздом та за інші порушення.

Отож операція «Перевізник – зима 2013» завершилась, однак це зовсім не означає, що увага до питання безпечного перевезення пасажирів буде знижена. Навпаки - з настанням ускладнення погодних умов відповідальність кожного пасажироперевізника повинна бути максимально сконцентрована на безпечному перевезенні пасажирів, тож працівники ДАІ за цим прискіпливо слідкуватимуть.

Віктор Глущенко, начальник ВДАІ МТБ Петрівського РВ УМВС.