Цими днями виповнюється майже три роки відтоді, як Росія, скориставшись періодом фактичного безвладдя і розгубленості, що панували в Києві, анексувала Крим (хоча, як стало відомо згодом, захоплення півострова готувалося заздалегідь і він все одно був би анексований, навіть якби при владі залишився Янукович, невипадково ж ще задовго до цих подій уже були замовлені і виготовлені медалі «За взятие Крыма»). А ще це безвладдя супроводжувалося антидержавними мітингами і демонстраціями в кількох східних та південних областях України, де робилися спроби захоплення органів влади, військових частин, відділів і підрозділів міліції та СБУ, які в ряді випадків завершилися успіхом. Хоча у більшості областей, здебільшого, самі громадяни дали гідну відсіч провокаторам, або ж ці виступи були придушені силовими структурами. Та в Донецькій і Луганській областях протистояння переросло у збройний сепаратистський заколот, який, здебільшого, очолили діючі або формально виведені поза штат працівники ФСБ та ГРУ Російської Федерації. Українська влада змушена була розпочати антитерористичну операцію, від сепаратистів стали звільняти одне місто за іншим. З Донецька залунали панічні голоси на адресу керівництва Росії: «Рятуйте, бо через кілька днів ми будемо знищені!». Їх у Кремлі почули, з допомогою російської армії наступ сил АТО був зупинений.

Шановні жителі Кіровоградщини!

15 лютого – особлива дата - завершилася тривала військово-політична спецоперації колишнього СРСР в Афганістані. Щороку в цей день відбуваються заходи, щоб вшанувати учасників бойових дій на території інших держав та згадати тих, хто не повернувся з “чужої” війни. Афганістан, Куба, В’єтнам, Сомалі назавжди залишаться в пам’яті тих, хто пройшов через їх горнило.

Молоді люди йшли туди не за орденами й медалями, вони свято вірили, що виконують свій інтернаціональний обов’язок, вони вірили, що несуть визволення народу Афганістану, вірили, що йдуть не воювати, а захищати. Офіційно це не називали війною, а всього лише воєнною політикою. Однак, ця кампанія тривала майже 10 років і вимагала великих жертв. І підтвердженням цього - сотні пам’ятників та пам’ятних знаків по всій Україні, сотні могил.

Минулого вівторка з Петрового до Кропивницького водій санітарного транспорту Балахівської лікарської амбулаторії Володимир Ілюхін відправив вантаж з гуманітарною допомогою для жителів Авдіївки, постраждалих у результаті масованих обстрілів з боку російських терористичних військ.

Петрівчани дуже оперативно зібрали продовольчі товари (крупи, макарони, олію, борошно, цукор, консерви, консервацію домашнього приготування, сало, ковбасу, чай, каву, печиво, цукерки, сірники, свічки, одяг, медикаменти, засоби гігієни, памперси, одноразовий посуд, моторне мастило, комплектуючі до бензопили тощо.

До збору необхідної допомоги долучилися сільгосппідприємства району, сільські ради, структурні підрозділи РДА, територіальні органи міністерств та відомств України: філія ТОВ «Верес» (керівник - Василь Миколайович Осовський); ФОП Козинець, (керівник - Юлія Валентинівна Козинець); ФОП Ясковець (керівник - Олег Йосипович Ясковець; ФОП Новик Л.М. (керівник - Любов Миколаївна Новик); ФОП Бобик О.М. (Олена Миколаївна Бобик); ФОП Мельниченко П.П. (Петро Павлович Мельниченко); СФГ «Любава» (Анатолій Іванович Колісник); ФОП Горчеєва (керівник - Лариса Володимирівна Горчеєва); ВК-49 (керівник - Сергій Володимирович Заремба); ФГ «Богдан» (керівник - Михайло Богданович Фуштейн); ФОП Яновський (керівник - Микола Миколайович Яновський); ФГ «Сана» (керівник - Олександр Леонідович Меделян); ПП Лось (керівник - Надія Антонівна Лось); ФОП Мельніченко Л.М. (керівник - Лариса Миколаївна Мельніченко); ФГ «Надія» (керівник - Іван Володимирович Педан) ФГ «Фіалка» (керівник - Юрій Миколайович Місюра); ПСП «Богнер» (керівник - Аліна Миколаївна Нерода); ФГ «ДБВ»Софія» (керівник - Віктор Олександрович Рябець); ФГ «Авал» (керівник - Анатолій Іванович Іщенко); ТОВ «Овен» (керівник - Сергій Денисович Лисенко); ФГ «Карат СВ» (керівник - Олександра Михайлівна Кравченко); ФОП Хода (керівник - Костянтин Віленович Хода); ФОП Шпичак (керівник - Віктор Васильович Шпичак); ФОП Федорак І.С. (керівник - Ірина Сергіївна Федорак); СФГ «Водолій-54» (керівник - Алла Григорівна Копійка); ФОП Ткаченко (керівник - Наталія Григорівна Ткаченко); ФГ «АЛАН» (керівник - Олександр Михайлович Жушман); ФГ «Т-Світлана» (керівник - Світлана Іванівна Титаренко); ПАТ «Ліки Кіровоградщини» (керівник - Людмила Яківна Висоцька); Новостародубська сільська рада (голова - Віктор Григорович Заїка); Богданівська сільська рада (голова - Сергій Іванович Доцяк); відділ культури РДА (керівник - Наталія Вікторівна Подкопаєва); територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району (керівник - Інна Олександрівна Лук’янова); відділ управління персоналом апарату РДА (керівник - Світлана Анатоліївна Пронь); відділ освіти РДА (керівник - Григорій Леонідович Москалець); управління соціального захисту населення РДА (керівник - Валентина Григорівна Сибіра).

У сесійній залі районної ради пройшов семінар для керівників та головних бухгалтерів підприємств району

Цього тижня в сесійній залі районної ради відбувся семінар-тренінг для ке-рівників та головних бухгалтерів підприємств району, сільських та селищних рад, головною темою якого став порядок нарахування заробітної плати працівникам в контексті відомого урядового рішення про встановлення мінімального розміру заробітної плати в обсязі 3200 гривень. Як при цьому зберегти справедливість в оплаті праці більш кваліфікованих і менш кваліфікованих працівників, як уникнути «зрівнялівки», яка фактично, нівелює прагнення до підвищення своєї кваліфікації, до по-стійного самовдосконалення? На це та на цілу низку інших питань, що стосуються правильної організації та оформлення трудових відносин на під-приємстві, розповідала начальник відділу з питань праці управління Держкомпраці в Кіровоградській області Ганна Масловська. Іншою темою семінару стали основні напрямки, за якими надаються послуги Державним підприємством «Кіровоградський експертно-технічний центр Держпраці». З ними ознайомив головний інженер вказаного підприємства Віталій Заніздра. І все ж, більшою увагою, а відтак і значно більшим відрізком часу була позначена інформація, з якою ознайомила саме Ганна Володимирівна. Що й не дивно, адже намагання Уряду підвищити соціальні стандарти життя наших громадян (що, власне, є досить благородним наміром), на жаль, говоритимемо прямо, не зовсім корелюється з реальним економічним становищем у нашій країні та з об’єктивними можливостями багатьох підприємств, у першу чергу – приватних. Як знайти ту «золоту середину», за якою б і вимоги урядового законопроекту, що знайшли своє відображення в Законі України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» не були порушені і, водночас, щоб виконання цього Закону не стало смертельною удавкою для малих підприємств – і пробували розібратися учасники семінару.

Ми продовжуємо публікацію розділів книжки Володимира Земляного. Пропонуємо увазі читачів розділи з книги

«… Никогда мы не были братьями»

Сегодня мы внутренне по-другому воспринимаем государственные символы. В них сконцентрированы история, мировоззрение, ценности граждан и государства.

Берём герб Российской Федерации. Хищная птица – орёл. Мало ей одного клюва, она хочет свою добычу пожирать в два горла с разных сторон. Россия указывает, где её интересы и как она будет их добиваться. Герб Украины Тризуб – герб Киевской Руси. Тотемом древнекиевского племени антов был журавль, и отпечаток его лапы мог трансформироваться в Тризуб. Две птицы, два символа.

(Закінчення. Поч. № 7, 9).

Колись «ненарод», а тепер народ Божий, колись «непомилувані», а тепер ви помилувані»(Петра. I. 9-10). В них досить виразно і ємко окреслено історичну роль вселенської місії Русі, її справжню велич. Все це підкреслює у своїх проповідях до нашої нації апостол Павло, який у 65 році н.е. теж побував на придніпровських горах, там, де проповідував Андрій Первозванний: «Отже, держіться свободи, яка є Божим даром, і не підпускайте до себе знову рабовласників. Ваш народ багато витерпів, але хіба це не принесло вам користі? Так, згідний, не таким способом пізнається користь! Але дивуюся, що ви від дарованої вам благодаті Христової так скоро вертаєте до іншої «благодаті», яка, до речі, є облудою, і є люди, які дурять вас і бажають спотворити добру звістку Христову і знову перетворити вас на рабів.» Сказано ніби про сьогоднішній день. А ми, народ Божий, чомусь мовчимо про це, тихо погоджуємося із нав’язаною нам концепцією «неісторичної» нації. Уже настав цей час, щоб рішуче здолати традиційно проросійські установки, які домінують серед переважної більшості російських істориків, етнологів і богословів, до них приєднуються і деякі західноєвропейські світила науки.

Регіональним фондом підтримки підприємництва у Кірово-градській області оголошується конкурс бізнес-проектів.

Конкурс проводиться з 01 лютого до 30 листопада 2017 року.

Фінансова підтримка суб’єктам малого та середнього підприємництва, у т. ч. з числа учасників АТО, надається:

безвідсотково на зворотній основі, терміном до 3-х років, для впровадження бізнес-проектів за принципом мікрокредитування, за умови цільового використання коштів, обов’язкового їх повернення та оформлення договорів гарантії повернення коштів;
на безповоротній основі для здешевлення кредитів, отриманих у банківських установах для впровадження бізнес-проектів, у межах повної, або часткової компенсації суми відсотків по кредиту.

Радіо «Голос Петрівщини»

105,5 FM

Радіо «Голос Петрівщини» - офіційний мовник району! 

Понеділок, середа, п’ятниця:

Вівторок, четвер:

6:45 - 8:00;

8:30 - 9:00;

9:30 - 10:00;

14:00 - 15:00.

8:30 - 9:00;

9:30 - 10:00.

 

Шановні петрівчани!

Якщо ви бажаєте слухати програми районного радіо, бути в центрі подій - придбайте приймач, налаштуйте його на хвилю 105,5МГц.

На хвилі 105,5 Радіо «Голос Петрівщини»: новини району, області, всієї України.

Радіо «Голос Петрівщини» запрошує до співпраці:

Музичні вітання з Днем народження, ювілеєм, інформаційні послуги, тематичні програми на замовлення.

Реклама на радіо! Оперативно, ефективно, недорого!

Шановні рекламодавці, зверніть увагу!
Вашу рекламу почують не тільки в нашому, а й в сусідніх районах!

Наша адреса: смт Петрове, вул. Центральна, 1 Тел. 9-77-63

14 лютого багато молодих людей святкують День закоханих або День святого Валентина. Це свято з’явилося у нас в країні не так давно, на початку 90-х років минулого століття. Воно швидко завоювало популярність серед молоді, як і багато новинок, які прийшли з Заходу. Але не всі українці прихильні до цього свята. Є й противники Дня закоханих, які принципово відмовляються його відзначати, вважаючи, що це «дурненька вигадка».

Дійсно, ще років 20 тому в Україні ніхто і не здогадувався, що існує якийсь День закоханих, і що в цей день своїй «другій половинці» обов’язково потрібно дарувати маленькі рожеві листівки, квіточки і тортики у вигляді сердечок. І вже якщо ви цього не зробите самі в цей день – 14 лютого – то ви – безсердечна людина, яка ніколи і нікого не любила в цьому житті. Але це тільки один бік медалі. Не турбуйтеся, якщо у вас інші погляди на цей рахунок. Досить велика кількість людей вважають, що це свято всього лише привід, данина моді, що прийшла із Заходу. І цьому є докази.

Стартували з перемоги!

З перемоги розпочав свої виступи в турнірі на Кубок Пожечевського, що проходить на заміській тренувальній базі ФК «Полтава», наш «Інгулець».

У першому турі нашим суперником був ФК «Олімпія» (Савинці). Суперник, попри свій аматорський титул, виявився доволі серйозним, амбітним, укомплектованим цілим рядом гравців, що мали вже солідний досвід виступів на професійному рівні. Саме тому з перших же хвилин на полі зав’язалася рівна, непоступлива боротьба. І все ж, у другій половині першого тайму перевага наших земляків стала окреслюватися все чіткіше. Кілька разів потужно «пристрілювався» до воріт «Олімпії» наш новачок – Євген Немтінов. І уже четвертий його «постріл» виявився результативним: після дуже красивого удару метрів з 25-ти м’яч за-тріпотів у сітці «олімпійців».

Ще за часів тотального дефіциту люди навчилися придумувати оригінальні способи застосування звичних побутових предметів і речовин. Ними й зараз можуть користатися ті, хто обмежений у коштах і заощаджує кожну гривню.

Давайте згадаємо корисні властивості простих речей, що нас оточують постійно. Кухонна сіль, сода, оцет, мило, зубна паста – здавалося б, що може бути більш звичним у побуті? Але ми, на жаль, знаємо про цих знайомих незнайомців ще не все.

Плями видаляє, мозолі загоює

Перше, із чим стикаєшся щодня,- це зубна паста. До її складу входять різні корисні речовини: легкі абразивні, відбілювальні, протизапальні, ароматизатори та багато іншого. Крім чищення зубів, вона допомагає впоратись із плямами від чаю та кави, що залишились на стінках кухлів, або відіпрати сліди губної помади із тканини. І це зовсім не все, що вона вміє.