Стартували з перемоги!

З перемоги розпочав свої виступи в турнірі на Кубок Пожечевського, що проходить на заміській тренувальній базі ФК «Полтава», наш «Інгулець».

У першому турі нашим суперником був ФК «Олімпія» (Савинці). Суперник, попри свій аматорський титул, виявився доволі серйозним, амбітним, укомплектованим цілим рядом гравців, що мали вже солідний досвід виступів на професійному рівні. Саме тому з перших же хвилин на полі зав’язалася рівна, непоступлива боротьба. І все ж, у другій половині першого тайму перевага наших земляків стала окреслюватися все чіткіше. Кілька разів потужно «пристрілювався» до воріт «Олімпії» наш новачок – Євген Немтінов. І уже четвертий його «постріл» виявився результативним: після дуже красивого удару метрів з 25-ти м’яч за-тріпотів у сітці «олімпійців».

Щоправда, вже друга половина гри розпочалася для нас не так оптимістично: спіймавши наших захисників на швидкій контратаці, «Олімпія» зуміла зрівняти рахунок. Однак цей пропущений м’яч, схоже, піддав ще більшого азарту гравцям нашої команди, які за 3 хвилини знову вийшли вперед: цього разу вже «Інгулець» провів хрестоматійну контратаку, яку влучним ударом завершив Євген Запорожець. Остаточний же результат на 74-й хвилині гри встановив ще один новобранець «Інгульця» Руслан Нікулін, який переграв голкіпера, отримавши чудовий пас від того ж таки Запорожця. У ті хвилини, що залишилися до кінця, «Інгулець» був ближчим, аби збільшити розрив у рахунку, аніж гості, щоб його скоротити. Дві сприятливі нагоди для взяття воріт не використав Дмитро Клімаков. І все ж, безсумнівно, «Інгулець» потроху набирає своєї оптимальної форми, тож сподіваємося, що й в офіційних матчах, які відбудуться трохи більше, ніж за місяць, потішить нас не лише чудовою грою, але й хорошим результатом. Отож підсумковий рахунок гри 3:1 на користь нашої команди.

В іншому матчі нашої групи охтирський «Нафтовик-Укрнафта» та молодіжка полтавської «Ворскли» (U-21) переможця не виявили. Обидві команди обмінялися голами ще в першому таймі, тож гра завершилася з рахунком 1:1. Таким чином, одноосібним лідером групи «Б» став «Інгулець». Для того ж, щоб зміцнити свої лідерські позиції, йому варто було б переграти й дублерів «Ворскли», гра з якими відбувається саме в час друку цього номера. Що ж, віритимемо, що наші земляки й тут доб’ються успіху.

А от в групі «А» лідерів поки що двоє: латвійський «Салдус» з рахунком 2:1 здолав футболістів кременчуцького Кременя, а ФК «Полтава» розгромив динамівців з Решетилівки – 4:0. «Салдус», до речі, в останній момент, за обопільною домовленістю, замінив у турнірі раніше анонсовану команду «Огре». Чому так сталося - в інформаційних повідомленнях знайти не вдалося. Втім можемо припустити, що це сталося на прохання гравців «Салдуса», адже основну частину складу цієї прибалтійської команди становлять або громадяни України, або латиші, що мають українське коріння. Тож не дивно, що вони з радістю скористалися нагодою зайвий раз побувати на батьківщині.

І насамкінець ще одна новина: вже завтра, тобто на момент виходу цього номера з друку, стартує ще один популярний зимовий футбольний турнір «Кубок Придніпров’я-2017». Участь у ньому на правах торішнього переможця візьме й «Інгулець-2».

Відбірковий турнір в групі С проходитиме у Володимирівці на НТБ ФК «Інгулець». Тут путівки до чвертьфіналу, окрім нашої команди, виборюватимуть футболісти ФК «Олександрія» (U-19), ФК Кривбас» та ФК «Петриківка».

«Інгулець-2» свої виступи розпочне10 лютого поєдинком з ФК «Петриківка». Про цей матч та про інші результати турніру ми розповімо вже в наступному номері.

Володимир Кіфенко.