Шановні жителі Кіровоградщини!

15 лютого – особлива дата - завершилася тривала військово-політична спецоперації колишнього СРСР в Афганістані. Щороку в цей день відбуваються заходи, щоб вшанувати учасників бойових дій на території інших держав та згадати тих, хто не повернувся з “чужої” війни. Афганістан, Куба, В’єтнам, Сомалі назавжди залишаться в пам’яті тих, хто пройшов через їх горнило.

Молоді люди йшли туди не за орденами й медалями, вони свято вірили, що виконують свій інтернаціональний обов’язок, вони вірили, що несуть визволення народу Афганістану, вірили, що йдуть не воювати, а захищати. Офіційно це не називали війною, а всього лише воєнною політикою. Однак, ця кампанія тривала майже 10 років і вимагала великих жертв. І підтвердженням цього - сотні пам’ятників та пам’ятних знаків по всій Україні, сотні могил.

Від імені депутатського корпусу обласної ради та себе особисто висловлюю вдячність нашим землякам - ветеранам локальних війн, за чесне виконання військової присяги. Ми пишаємося їх мужністю, силою духу та відвагою. Сьогодні ми згадуємо цей день з особливим болем. Як і багато років тому наші воїни відстоюють мир, але тепер на рідній землі. Нехай любов до Батьківщини надихає на нові звершення у благородній справі служіння українському народові.

Бажаю здоров’я, щастя, миру, душевного спокою, злагоди, добробуту у великому домі, який зветься Україна.

Вічна пам’ять загиблим!
Вічна слава живим!

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко