хор районного Будинку культуриВідзначення Дня місцевого самоврядування, яке відбулося минулої середи в залі засідань районної ради, розпочалося з виступу хору районного Будинку культури, який дуже сподобався учасникам заходу. Голова районної ради Тамара Сакара назвала його святом повноліття, адже засноване воно 16 років тому.
Вітаючи гостей заходу, Тамара Вікторівна нагадала, що професія працівників органів місцевого самоврядування дуже відповідальна, потребує терпіння, уваги до людей.
В умовах децентралізації підвищується роль органів місцевого самоврядування, їхня відповідальність за успішну життєдіяльність територіальних громад.
Затим Т.Сакара висловила подяку керівникам і працівникам сільських, селищних рад, всьому депутатському корпусу району за плідну роботу, спрямовану на покращення життя людей. Вона також високо оцінила роботу працівників невеликого, але згуртованого і високопрофесійного апарату районної ради.

Прийміть найщиріші вітання з Днем благодійності в Україні.
Ви обрали нелегку, але дуже почесну і шляхетну справу – допомагати іншим. Сьогодення показує, якою важливою й необхідною є дана робота. Адже доки в Україні є хоча б одна сирота або хвора дитина, доки є самотні й старі люди, доки довкілля потребує захисту – доти благодійна діяльність буде потрібною та актуальною.
У цей день бажаю всім нам терпіння, наснаги і душевних сил. Побільше вірних друзів і партнерів, вдячних посмішок наших підопічних. Здоров’я близьким, прихильності долі і Божого благословення.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Тамара Лисенко отримує посмертну нагороду сина ОлексіяЗ часу проголошення незалежності України минуло вже 25 років та вона ще й досі перебуває на етапі становлення і розвитку. Тривають реформи у народному господарстві, економіці, освіті, медицині, правоохоронних структурах та в Збройних Силах, адже Україна взяла курс на євроінтеграцію. Але противники цього курсу розвитку заздалегідь почали підігрівати сепаратистські настрої всередині країни. Це протистояння, в кінцевому результаті, переросло в Революцію Гідності, а згодом - у воєнний конфлікт на сході держави за зухвалого військового втручання Росії. З’явилась загроза цілісності та суверенітету України. Тоді Збройні Сили та добровольчі батальйони утворили міцний щит проти агресора. Вже більше двох років триває АТО, і за підтримки держави та волонтерського руху наша армія стала краще оснащеною, зміцнілою, а завдяки патріотизму та любові до Батьківщини військовослужбовців - і сильнішою духом, тепер нею гордиться наш народ.

Напередодні Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями 2 грудня 2016 року в районі всі проведені заходи були направлені на те, щоб привернути увагу до проблем вищезазначеної категорії людей.
За сприяння народного депутата А.Кузьменка та депутатів обласної ради С.Завалія, М.Давидовського і Т.Ямко працівниками територіального центру соціального обслуговування населення були вручені 2 продуктових набори, а працівники управління соціального захисту населення надали матеріальну допомогу інвалідам та малозабезпеченим верствам населення.
Також заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета, разом із директором територіального центру соціального обслуговування Інною Лук’яновою, відвідали вдома підопічних відділення соціальної допомоги Л.О. Шелест та Л.М. Смульську і вручили їм подарунки.
2 грудня 2016 року в рамках Всеукраїнської благодійної акції «Милосердя» заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета провела засідання комісії по визначенню осіб на одержання одноразової грошової допомоги. Територіальним центром соціального обслуговування було виявлено 2 людей з обмеженими можливостями, які потребують допомоги на лікування та справи яких було надано до обговорення. Комісією було прийнято рішення надати одноразову грошову допомогу на лікування цим громадянам  за рахунок залучених благодійних коштів в загальній сумі 600,00 грн.
Також в цей день в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації та територіальному центрі со-ціального обслуговування відбувся День відкритих дверей. Людям з обмеженими фізичними можливостями надавалися безкоштовно послуги перукаря, швеї, медичної сестри та юридичні.

Валентина СИБІРА, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації

учасники круглого столу під час зустрічіНаша єдність долає усі перешкоди

Волонтери - це люди з великим серцем, які допомагають іншим, розуміють чужі проблеми, вселяють надію, віру тим, хто занепав духом.
Волонтерський рух у Європі та країнах Північної Америки - культивоване та поширене явище. Вважається, що він сприяє ус-відомленню населенням, насамперед молоддю, відповідальності за со-ціальні процеси в суспільстві. Уряди країн Заходу розробили державні програми із залучення молоді до соціальної діяльності. Волонтерам надають певні пільги в здобутті освіти, доступ до закладів культури (бібліотек, концертних залів). Їхній професійний досвід роботи в різноманітних проектах враховують під час прийому на роботу.
У нашій країні волонтерський рух не є масовим. Одні працюють у соціальних закладах, інші є просто добровільними об’єднаннями громадян. Розвиток волонтерського руху є одним із пріоритетів соціальної політики України і для перспективного розвитку волонтерського руху необхідно визначити шляхи щодо співпраці недержавних організацій, органів державної влади та місцевого самоврядування. Однак на сьогодні в Україні система заохочень добровільних працівників лишається невизначеною, а тому потрібно напрацьовувати новий план дій для розвитку цього напрямку.

Григорій ЛіщенюкКілька днів тому наш земляк, талановитий і самобутній поет Григорій Ліщенюк відзначив ювілейну дату – 60-річчя від дня народження. На його адресу надійшло дуже багато привітань від колег-літераторів та шанувальників таланту автора. В тому числі від обласної організації Всеукраїнського творчого союзу «Конгрес літераторів України»:

Шановний Григорію Васильовичу!
Поети і прозаїки, які є членами Кіровоградської обласної організації Конгресу літераторів України, гаряче і сердечно поздоровляють Вас, достойного представника нашої творчої спілки, з днем народження і чудовим ювілеєм!
Впродовж Вашого багатопланового життєвого шляху вам незмінно і завжди притаманні жива цікавість до сьогодення і внутрішнього світу людини. Талановитий лірик, автор поетичних збірок, Ви завжди відчували красу оточуючої природи і її відображення в душі та серці людини, нашого сучасника.
Ваш внутрішній світогляд став основою поетичної творчості, знайшов відображення в літературних збірках, газетних публікаціях і на сторінках альманахів та електронних видань Конгресу літераторів України.

майстер-клас з володіння навичками бойових мистецтвФізична культура і спорт є невід’ємною складовою всебічного і гармонійного розвитку молоді. Активно-спортивний спосіб життя формує цілісну особистість. А відтак, для того, щоб спорт став невід’ємною частиною життя, необхідно формувати міцну орієнтацію на нього. Тому наприкінці листопада, за ініціативи дирекції Новостародубського сільського Будинку культури спільно з Кіровоградським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», на базі Новостародубської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулася зустріч з професійними спортсменами. Для заохочення молоді до активного способу життя, залучення до занять спортом, популяризації фізичної культури та спорту загалом і розвитку культури на селі зокрема, до нас завітали гості з міста Кропивницького.
Спортсмени-призери обласних та Всеукраїнських змагань під керівництвом тренера І категорії Руслана Бєланова провели показові виступи та майстер-клас з володіння навичками східних бойових мистецтв УШУ, КУНГ-ФУ ТА ЦИГУН.

Урядом удосконалено порядок надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідні зміни внесено до деяких постанов Кабінету Міністрів України. Тож, починаючи з травня 2016 року, призначення субсидій (у тому числі без звернень громадян) та надання пільг здійснюється з урахуванням цих змін.
А саме: Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 р №317 змінено со-ціальні нормативи користування послугами газопостачання, які застосовуються при призначенні пільг та субсидій. Зокрема:
- зменшено соціальний норматив (норму використання природного газу) для індивідуального опалення з 7 до 5,5 куб.м на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць (в опалювальний період) - ця зміна буде врахована при наданні субсидії в наступний опалювальний період;
- змінено соціальну норму користування газом за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання з 9 куб.м. на 7,1 куб.м;
- за наявності газової плити та газового водонагрівача з 18 куб.м на 14 куб.м.
З 1 травня 2016 року по 31 березня 2017 року діє гранична роздрібна ціна на природний газ для побутових споживачів у розмірі 6,879 гривні за 1 куб.метр.
Змінено норму для користування послугами водовідведення у разі відсутності лічильника з 4 куб.м. на одну особу на 4 куб.м. для домогосподарства.Як надаватимуться субсидії особам, які мають право на пільги?
З травня 2016 року при оплаті житлово-комунальних послуг громадяни можуть користуватись лише одним з передбачених державою видів соціальних гарантій - або пільгами, або субсидією.
Зокрема, у документі зазначено, що особам, які мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу, при призначенні субсидії враховується вартість плати за послуги без урахування пільг. Тобто у разі призначення таким особам житлової субсидії їм не нараховуються відповідні пільги у період отримання субсидії.
Чи змінено термін, на який призначається субсидія ?
Так, змінено. Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців (на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня та на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня);
За наявності договору найму (оренди) субсидія призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців, та по місяць, в якому завершується термін дії договору найму (оренди). Призначення субсидії на наступний період здійснюється на підставі заяви і декларації.

Підлітки проти наркотиківВ твоїх руках, людино, твоє щастя!
І не подумай – на кінці шприца.
Бо, може, перший раз і добре здасться,
Та потім – йде дорога до кінця.
А потім – хочеш, більше й більше!
А потім гроші, крадіж і тюрма.
Ти хочеш сам зробити все,як гірше,
І те болить – назад без вороття.
Ти сам не сам. Ось ти, а ось наркотик.
І хто кого? Питання на життя!
Ти не зумієш сам сказати: «досить»,
А потім прірва, прірва без життя.

Обережно: тонкий лід
Якщо ви провалилися на льоду рiчки або ставу:
• Широко розкиньте руки по крайках льодового пролому та утримуйтеся від занурення з головою. Дiйте рiшуче i не лякайтеся, тисячi людей провалювалися до вас i врятувалися.
• Намагайтеся не обламувати крайки льоду, без рiзких рухiв вибирайтеся на лiд, наповзаючи грудьми i по черзi витягаючи на поверхню ноги. Головне — пристосовувати своє тiло для того, щоб воно займало якомога найбiльшу площу опори.
• Вибравшись iз льодового пролому, вiдкотiться, а потiм повзiть у той бiк, звiдки ви прийшли i де мiцнiсть льоду, таким чином, перевiрена. Незважаючи на те, що вогкiсть i холод штовхають вас побiгти i зiгрiтися, будьте обережнi аж до самого берега, і лише там не зупиняйтеся, аж поки не опинитеся в теплi.
• Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно сповiстiть, що йдете на допомогу. Пiдкладiть пiд себе лижi, дошку, фанеру (це збiльшить площу опори) i повзiть на них. Наближайтесь до ополонки тiльки повзком, широко розкидаючи при цьому руки. До самого краю ополонки не пiдповзайте, iнакше у водi опинитеся вже удвох. Ременi, шарфи, дошка, жердина, санки або лижi допоможуть врятувати людину. Кидати пов’язанi ременi, шарфи або дошки треба за 3-4 метри.

Закрите акціонерне товариство «РУР ГРУП С.А.» має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря по БП АЗС №3, яка розташована за адресою: Кіровоградська область, Петрівський район, смт Петрове, вул. Степова, 1-Г.
БП АЗС №3 відноситься до стаціонарних автозаправних станцій, технологічне обладнання яких призначене для приймання, зберігання моторного палива, СВГ та заправлення ним автотранспорту.
Передбачено зберігання та реалізація бензинів А-92, А-95, ДП та зрідженого газу. Режим роботи БП АЗС № 3 - 24 години на добу, 365 днів на рік.
Джерелами утворення речовин, які забруднюють атмосферне повітря на підприємстві, можуть бути: резервуари для зберігання нафтопродуктів, ПРК, газозаправний модуль.
Від даного об’єкта в атмосферу виділяються наступні забруднюючі речовини:вуглеводні граничні, вуглеводні ароматичні, вуглеводні неграничні, бензол, толуол, ксилол, сірководень, пропан, бутан.
Забруднюючі речовини, які потрапляють в атмосферне повітря від стаціонарних джерел БП АЗС № 3, не перевищують гранично допустимі концентрації.
Внести зауваження та отримати більш детальну інформацію можна в Петрівській районній державній адміністрації, за адресою: 28300, смт Петрове, вул. Святкова 20, телефон (05237) 9-63-01, 9-62-96 (крім суботи та неділі).

На виконання Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», відповідно до розпорядження голови Петрівської районної державної адміністрації від 30 листопада 2016 року №426-р «Про розроблення детального плану території земельної ділянки» розпочинається робота по розробленню детального плану території земельної ділянки, яка розташована за межами населеного пункту на території Іскрівської сільської ради Пет-рівського району Кіровоградської області під будівництво складу та інших будівель для розширення господарського двору Фермерського господарства «Катрич». За більш детальною інформацією можна звертатися до відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Петрівської районної державної адміністрації за адресою: смт Петрове, вулиця Святкова, 20 кабінет 106, телефон 9-63-01.

Відповідно до Порядку проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, затвердженого рішенням районної ради від 05 квітня 2012 року №227, районна державна адміністрація оголошує намір щодо передачі в оренду наступних об’єктів:

 

 

 № з/п  Назва вільного об’єкта  Характеристика об’єкта  Місце розташування об’єкта  Площа об’єкта 
 1.  Частина нежитлового приміщення будівлі Петрівської районної організації ветеранів України (кабінет №5)  цегляне  смт Петрове, вул. Центральна (Ілліча), 43 а  38,4

 

Дата і час проведення конкурсу – 16 грудня 2016 року о 14.00. Місце проведення конкурсу – сесійна зала районної ради. Кінцевий строк прийняття заяв про участь у конкурсі – 13 грудня 2016 року. Заяви про участь у конкурсі з переліком необхідних документів подаються до відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20, кабінет № 103. Довідки за тел. 9-62-62

Геннадій Горбанець, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації