хор районного Будинку культуриВідзначення Дня місцевого самоврядування, яке відбулося минулої середи в залі засідань районної ради, розпочалося з виступу хору районного Будинку культури, який дуже сподобався учасникам заходу. Голова районної ради Тамара Сакара назвала його святом повноліття, адже засноване воно 16 років тому.
Вітаючи гостей заходу, Тамара Вікторівна нагадала, що професія працівників органів місцевого самоврядування дуже відповідальна, потребує терпіння, уваги до людей.
В умовах децентралізації підвищується роль органів місцевого самоврядування, їхня відповідальність за успішну життєдіяльність територіальних громад.
Затим Т.Сакара висловила подяку керівникам і працівникам сільських, селищних рад, всьому депутатському корпусу району за плідну роботу, спрямовану на покращення життя людей. Вона також високо оцінила роботу працівників невеликого, але згуртованого і високопрофесійного апарату районної ради.

нагороди отримують В.Карпенко і А.Стожкова-У цій залі присутні представники районного парламенту дітей, які отримають свого часу естафету від нас, як і ми зараз переймаємо досвід і мудрість від ветеранів самоврядування, котрі також присутні на нашому святі, – повідомила голова районної ради. - Тож вітаю всіх і бажаю Божого благословення на всі ваші справи, щастя, здоров’я і благополуччя!
А потім до присутніх зі словами привітання звернувся також голова райдержадміністрації Сергій Завалій:
-Батьківщина починається з кожного з нас, з населених пунктів, в яких ми живемо і які ви, працівники органів місцевого самоврядування, намагаєтеся зробити кращими, впорядкованішими, по-ліпшити умови проживання і добробут людей, – сказав він. - Ви перебуваєте найближче до людей, завжди поряд з ними – і в радості, і в горі. Тому вас шанують і поважають ваші односельці.
Сергій Володимирович висловив подяку працівникам органів місцевого самоврядування за тісну командну співпрацю, побажав достатку, благополуччя і миру.
А.СтожковаЗі словом-відповіддю у віршованій формі виступила Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко, після чого очільники району вручили нагороди ряду працівників.
Зокрема, Грамотою Кіровоградської обласної ради нагороджено Людмилу Коломієць – Іванівського сільського голову.
Подякою обласної ради відзначено Миколу Платошина – Іскрівського сільського голову.
Почесною грамотою районної ради і райдержадміністрації нагороджено: Інну Беркун – Зеленського сільського голову, Любов Каблучко – спеціаліста-землевпорядника Іскрівської сільської ради, Віктора Карпенка – секретаря Новостародубської сільської ради, Наталію Лепську – Петрівського сільського голову, Юлію Суглобову – головного спеціаліста Йосипівської сільської ради.
Грамотою районної ради нагороджено: Сергія Доцяка – Богданівського сільського голову, Романа Штурмака – Луганського сільського голову.
почесні відзнаки «За відродження та розвиток ПетрівщиниГрамотою районної ради нагороджено Анну Стожкову – ученицю 11 класу Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ступенів, голову районного парламенту дітей.
Як зазначила Т.Сакара,так сталося, що на деяких попередніх заходах не всі змогли отримати нагороди, тож з нагоди Міжнародного дня волонтерів за активну громадську діяльність, патріотизм, організацію надання допомоги учасникам АТО Грамотою обласної державної адміністрації нагороджено Володимира Кузнєцова. А з нагоди Дня працівників сільського господарства Подякою обласної державної адміністрації відзначено Олену Кормільченко – керуючу молочно-товарною фермою ПСП «Зарічне».
Крім того, очільники Чечеліївської, Ганнівської та Йосипівської територіальних громад С.Дяченко, Н.Цапенко та І.Шульга отримали пам”ятні відзнаки «За відродження та розвиток Петрівщини».
ветерани місцевого самоврядування Лідія Затинацька, Тамара Самохвал ,Василь Глоба та Олена КатричНа цьому невелика офіційна частина заходу завершилася і розпочався його художній блок. Учасники художньої самодіяльності РБК вшанували своїми виступами сільських голів, працівників інших структур органів місцевого самоврядування. Глядачі вітали щирими оплесками самодіяльний народний колектив «Елегія», солістів Олену Шарутенко, Дмитра Суліму (він же – і ведучий концерту) та Юлію Білу, вокальний дует Наталії Подкопаєвої та Григорія Москальця.
Особливо сподобався глядачам гумористичний театралізований номер «Хрещений батько».
Та особливо бурхливі аплодисменти дісталися своєрідному театру естрадних мініатюр «Соцсфера», в якому взяли участь керівники установ та підрозділів со-ціальної сфери на чолі з заступником голови райдержадміністрації Тетяною Панетою. Переповідати зміст цього оригінального і веселого номеру не стану, зазначу тільки, що це було дуже цікаво і незвичайно.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

гумористична сценка у виконанні працівників РБК на сцені герої свята - працівники соціальної сфери

На знімках: хор районного Будинку культури; нагороди отримують В.Карпенко і А.Стожкова; почесні відзнаки «За відродження та розвиток Петрівщини; ветерани місцевого самоврядування Лідія Затинацька, Тамара Самохвал ,Василь Глоба та Олена Катрич; гумористична сценка у виконанні працівників РБК; на сцені герої свята - працівники соціальної сфери.