Тамара Лисенко отримує посмертну нагороду сина ОлексіяЗ часу проголошення незалежності України минуло вже 25 років та вона ще й досі перебуває на етапі становлення і розвитку. Тривають реформи у народному господарстві, економіці, освіті, медицині, правоохоронних структурах та в Збройних Силах, адже Україна взяла курс на євроінтеграцію. Але противники цього курсу розвитку заздалегідь почали підігрівати сепаратистські настрої всередині країни. Це протистояння, в кінцевому результаті, переросло в Революцію Гідності, а згодом - у воєнний конфлікт на сході держави за зухвалого військового втручання Росії. З’явилась загроза цілісності та суверенітету України. Тоді Збройні Сили та добровольчі батальйони утворили міцний щит проти агресора. Вже більше двох років триває АТО, і за підтримки держави та волонтерського руху наша армія стала краще оснащеною, зміцнілою, а завдяки патріотизму та любові до Батьківщини військовослужбовців - і сильнішою духом, тепер нею гордиться наш народ.

в залі захисники ВітчизниЗ нагоди знаменної події 25-річчя Збройних Сил України на початку цього тижня громадськість Петрівщини вшановувала своїх теперішніх захисників, воїнів-ветеранів та працівників райвійськкомату. У сесійній залі Петрівської районної ради, окрім військових, були присутні керівники нашого району, волонтери, керівники структурних підрозділів державної районної адміністрації, рідні учасників АТО.
Урочистості розпочалися з виконання Гімну України. Затим Голова РДА Сергій Завалій та голова райради Тамара Сакара звернулися до присутніх з вітальним словом. Вони зазначили, що ЗСУ України є основою безпеки незалежності держави, подякували військовим за її захист, за мужність і героїзм. Наше військо стало могутнішим не лише за рахунок озброєння, але й за рахунок патріотизму, стійкості та любові до Вітчизни. Сергій Володимирович і Тамара Вікторівна висловили впевненість, що військовослужбовці Петрівщини завжди будуть з честю виконувати свій священний обов’язок і гідно захищатимуть Батьківщину. Нещодавно у нас стало традицією на Свято Покрови Пресвятої Богородиці приймати юнаків, майбутніх воїнів, до лав козацтва. Побажали захисникам міцного здоров’я, надійного родинного тилу та миру на нашій землі.
до колег-військовослужбовців з вітальним словом звертається військовий комісар Петрівського РВК Олександр БратченкоВідзнакою Кіровоградської області «За мужність і відвагу» (посмертно) нагороджено лейтенанта, учасника антитерористичної операції на Сході України Олексія Лисенка та молодшого сержанта та учасника антитерористичної операції на Сході України Івана Міхна. Нагороди  та квіти отримали мами загиблих воїнів. Відзнакою Кіровоградської області «За мужність і відвагу» нагороджено Андрія Панасюка. З нагоди Дня Збройних Сил України відзначили спільними грамотами РДА і райради військовослужбовців Сергія Кіцелу,  Дмитра Назарова,  а Грамотою Петрівської райдержадміністрації  - Віталія Гаву та Ігоря Свірідова.
Військовий комісар Петрівського РВК Олександр Братченко також привітав військових  зі знаменною датою в історії нашої держави, подякував за героїзм, велику мужність, відвагу та професіоналізм, які Українське військо демонструє в цей доленосний для України час, та вручив заохочувальні відзнаки  начальника Генерального штабу Головнокомандувача Збройних Сил України - нагрудний знак «Учасник АТО» військовозобов’язаним запасу, які проходили військову службу в Збройних Силах України та брали участь в антитерористичній операції і отримали статус учасника бойових дій та перебувають на військовому обліку в на передньому плані Наталя Міхно з нагородою сина ІванаПетрівському РВК: молодшому  сержанту Ігорю Єфімову, старшому солдату Костянтину Барліту, старшому солдату Павлу Мар”янову, матросу Івану Байдіну. Заохочувальну відзнаку начальника Генерального штабу  - Головнокомандувача Збройних Сил України нагрудний знак «Учасник бойових дій» вручено учасникам бойових дій на території інших держав, котрі свого часу також отримали статус учасників бойових дій: Віталію Неклесі, Миколі Стрижаку, Миколі Зуєнку, Віктору Бакуну, Віктору  Зайцю.  Олександр Братченко вручив також Почесні грамоти Андрію  Шейку, Андрію Ящуку, Станіславу  Кривому, Дмитру Мар”янову, Сергію Поливку, Сергію Проценку.
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам”ять воїнів, загиблих у боротьбі за цілісність нашої держави.
Працівники районного Будинку культури Леонід Старов та Антон Антипенко  виконали для присутніх зворушливі пісні.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: Тамара Лисенко отримує посмертну нагороду сина Олексія; в залі захисники Вітчизни; до колег-військовослужбовців з вітальним словом звертається військовий комісар Петрівського РВК Олександр Братченко; на передньому плані Наталя Міхно з нагородою сина Івана.