проведення виїзних прийомів громадян керівництвом районної державної адміністрації на території сільських та селищних рад у жовтні 2015 року 

Керівник,

який проводить прийом

Назва населеного пунктуДата проведення

Голова районної

державної

адміністрації

ЗАВАЛІЙ

Сергій Володимирович

Балахівська селищна рада 14 жовтня
Червонокостянтинівська сільська рада 28 жовтня

Перший заступник голови

районної державної 

адміністрації

ЛУКАШОВ

Олекандр Сергійович

Іванівська сільська рада 05 жовтня
Іскрівська сільська рада 19 жовтня

Заступник голови районної 

дежавної адіністрації

ПАНЕТА

Тетяна Григорівна

Новостародубська сільська рада 13 жовтня
Ганівська сільська рада 27 жовтня

Керівник апарату районної

державної адміністрацї

СЕМЕХОВА

Ольга Олексіївна

 

Йосипівська сільська рада 15 жовтня
Зеленська сільська рада 01 жовтня

Ольга Кондратенко - новий керівник управління держказначейства в Петрівському районі  на нову посаду.Минулотижнева чергова оперативна нарада при голові райдержадміністрації розпочалася з приємної процедури. Сергій Завалій представив учасникам наради нового керівника управління Державної казначейської служби України в Петрівському районі Ольгу Кондратенко, привітав її з призначенням на посаду та побажав успіхів у роботі.

Також керівник району подякував усім учасникам першої районної спартакіади, приуроченої до Дня фізкультури і спорту, зазначивши, що проведення її стало значним і успішним кроком. Адже петрівчани з великим задоволенням узяли в ній участь: хто в якості учасника, а хто прийшов повболівати за свої команди, відпочити та поділитися власним спортивним досвідом. Тож панували лише позитивні емоції, а це найголовніше. Далі на оперативній нараді було обговорено багато актуальних проблем життєдіяльності району. Зокрема Петрівський селищний голова Ігор Педан доповів про проведену роботу із забезпечення жителів селища якісною питною водою, підготовку до опалювального сезону, ремонт доріг. Продовжуються роботи по ремонту покрівлі водоочисної станції, завершити їх планують до середини жовтня. Вже готові дозвільні документи щодо ремонту покрівлі багатоповерхового будинку по вул. Літвінова, 19. Сергій Володимирович акцентував увагу Петрівського селищного голови на продовженні будівництва водогону по вул. Леніна в Петровому. Цей проект фінансується з Фонду міжрегіонального розвитку та бюджету селищної ради, тож необхідно вчасно провести сесію, щоб виділити кошти.

переможецьУ тирі Петрівської гімназії відбулись змагання з кульової стрільби з пневматичного пістолета, присвячені Всеукраїнському Дню фізичної культури і спорту в рамках першої районної спартакіади.

У змаганнях взяли участь 23 вихованці ДЮСШ „Олімп”.

У старшій віковій групі перемогу здобув Дмитро Шуть, друге місце посів Руслан Бакун, а третє - Михайло Ковальов.

У молодшій віковій групі перемогу отримав Максим Ровний, друге місце посів Вадим Гарус, і третє - Максим Миронюк.

Цього ж дня відбулись змагання з міні-футболу серед трьох команд ДЮСШ „Олімп”.

Переможців змагань нагороджено Кубками, медалями і грамотами Петрівської райдержадміністрації.

Михайло Смілов, інструктор-методист ДЮСШ „Олімп”

Протягом січня-серпня 2015 року фахівці Держфінінспекції в Кіровоградській області забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 1 7 млн грн, що становить 52,7% від встановлених порушень.

За результатами контрольних заходів місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, керівники підприємств та установ прийняли 74 управлінських рішення.

За наслідками контрольно-ревізійної роботи правоохоронні органи розпочали 19 досудових розслідувань.

За допущені фінансові порушення 132 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 140 — до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, в т.ч. З особи звільнено із займаних посад.

Прес-служба Державної фінансової інспекції в Кіровоградській області.

Про спрощений порядок отримання субсидій!

1. По субсидію може звернутися один із членів сім’ї, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особові рахунки на оплату житлово-комунальних послуг, а також особи, які орендують житло на підставі письмового договору (за умови відкриття особових рахунків)

2. Документи, які потрібні на подання на субсидію - це тільки Заява і Декларація

3. Заповнені Заяву та Декларацію можна надіслати поштою або особисто звернутись до управління соціального захисту населення у сільській місцевості - через уповноважену особу сільської/ селищної ради.

4. Домогосподарствам, які одержували субсидію протягом опалювального сезону 2014-2015 років (крім тих, яким субсидія була призначена за рішенням комісії), та тим, які звернулись за її одержанням протягом квітня-серпня 2015 року , подавати документи (заяву та декларацію) не потрібно. Субсидія вам вже призначена.

5. Декларацію заповнює особа, на яку оформлено особові рахунки (на ім’я якої приходять платіжні документи).

6. Правильність вказаної у заяві та декларації інформації важлива для своєчасного та точного нарахування субсидій.

Валентина СИБІРА, начальник управління соціального захисту населення

учні Петрівського НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ступеня-гімназія» радо зустріла гостей.З метою ознайомлення з умовами, створеними для навчання і виховання дітей в школах райцентру, днями голова райдержадміністрації Сергій Завалій, разом із профільним заступником Тетяною Панетою, відвідали Петрівську ЗОШ І ступеня та Петрівський НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ступеня-гімназія». Школа, в якій навчаються учні початкової ланки, зустріла гостей привітними класними кімнатами та майже домашньою атмосферою. Сергій Завалій та Тетяна Панета поспілкувалися з педагогічним колективом школи, поцікавилися які проблеми хвилюють педагогів. В невимушеній обстановці відбувся обмін думками щодо матеріально-технічного забезпечення закладу, освітніх програм, досягнень колективу. Вчителі не обійшли увагою як і позитивні зміни, що відбулися в районі за останній час, так і ті проблеми, які ще потрібно вирішувати.

Петрівська сільська рада

 хлібороби радгоспу Анатолій Баранюк, Генадій Єфименко та Іван ПирігЯк значиться в історичній довідці, хутір пана Добровольського, який був заснований у 1923 році, згодом дістав назву село Петровське (Петрівське), і належало це село до Зеленського району Криворізького округу  Катеринославської губернії. До села почали приїздити та облаштовуватися на його родючих землях переселенці із сусідніх сіл. У кінці 20-х років тут було збудовано початкову школу, першим вчителем і директором якої став І.Г.Кожум’яка. Навесні 1929 року мешканці Петрівського та сусідніх сіл організували колгосп «Комунар», до складу якого входило три відділки. Головою колгоспу став Василь Суперека. А вже в 1930 році відбулась реорганізація колгоспу в радгосп імені Постишева. Першим його директором був призначений  М.О.Мойсеєнко. До першого відділку входили село Довге (Олександро-Мар’ївка) та хутір Петрівський, а до другого - села Ганнівка та Саври. У 1935 році радгосп було перейменовано в «П`ятихатський», оскільки на той час село Петровське адміністративно відносилося до П`ятихатського району Дніпропетровської області.

Виховуємо маленьких патріотів

Луганський дошкільний навчальний заклад «Сонечко»«Дитинство – найважливіший період людського життя, не підготовка до майбутнього життя, а справжнє, яскраве, самобутнє неповторне життя. І від того, яке було дитинство, хто вів дитину за руку в дитячі роки, що ввійшло в її розум і серце з навколишнього світу, від цього багато залежить, якою людиною стане сьогоднішній малюк».

Ці слова Василя Олександровича Сухомлинського припали до душі педагогам Луганського дошкільного навчального закладу «Сонечко». Тому кожного дня ми працюємо над тим, щоб створити в закладі атмосферу творчості, відповідальності, толерантності, поваги до особистості. Свій садочок ми називаємо «Країною дитинства», в якій разом живуть і працюють, пізнають і досліджують, мріють і фантазують, захоплюються та радіють дорослі і малюки. Педагоги дошкільного закладу реалізують вимоги Державного стандарту дошкільної освіти, тож і діяльність педагогічного колективу спрямована на всебічний гармонійний розвиток дітей. Заклад відповідає потребам населення, функціонує в ньому три групи, що дає можливість охопити всіх дітей дошкільною освітою.

Валентина Колісник, завідувач ДНЗ «Рудана».Осінь прекрасна не лише своїми барвами, а й чудовим професійним святом – Днем дошкільника. Ніхто не буде заперечувати той факт, що дошкілля – це фундамент майбутнього життя людини.

У дошкільній освіті працюють самовіддані добрі, творчі люди, які віддають дітям часточку свого серця.

Найдорогоцінніше, що є у людини, - це здоров’я. Одним з головних завдань дошкільного навчального закладу є зміцнення й збереження здоров’я дітей. Над цим працює інструктор з фізичної культури Наталія Володимирівна Швець.

Розпочала свою роботу із створення умов для ефективної фізкультурно-оздоровчої роботи. Багато зусиль доклала для обладнання сучасного спортивного залу. Для занять фізичної культури забезпечила необхідний спортивний інвентар та обладнання. Діти використовують обручі, скакалки, м’ячі різних розмірів, кільцекиди, гімнастичні палиці, кеглі, дуги для підлізання, куби для стрибків у глибину та ще багато-багато інших ігрових посібників.

Ранок в «Рудані» розпочинаються з обов’язкової ранкової гімнастики. Наталія Володимирівна продумує підбір вправ, розраховує навантаження на всі групи м’язів. Щоб дітям було цікаво, вправи виконуються з різноманітними предметами: хусточками, стрічками, воланчиками, брязкальцями, прапорцями, кубиками, маленькими м’ячиками. Діти одержують задоволення та позитивний емоційний заряд на увесь день.

Для учнів та вихованців проводяться бесіди, конкурси, валеологічні хвилинкиУсі ми знаємо, що немає в людини більшої цінності, ніж здоров’я. З давніх-давен відоме гасло: «Твоє здоров’я – в твоїх руках». Але для того, щоб навчитися берегти здоров’я, треба багато знати про самих себе, про стан свого організму. Слово «здоров’я» супроводжує дитину з часу її народження. Ще навіть не знаючи, що воно означає, будь-який малюк скаже: «Я здоровий, якщо не хворію». І почасти це вже є відповіддю.

Формування, збереження і зміцнення здоров’я дітей – одне з головних завдань, над яким працює педагогічний колектив Водянського навчально-виховного комплексу. Щоб дитина могла піклуватися про своє здоров’я та здоров’я інших, необхідно виховати в неї свідоме ставлення до життя, усвідомлення пріоритету здоров’я. Дуже важливо сформувати валеологічний світогляд і мотивацію до здорового способу життя. Це щоденна кропітка праця вихователя, вчителя, батьків.

Для учнів та вихованців проводяться бесіди, конкурси, валеологічні хвилинки спостереження ігри на теми «Наші ручки», «Режим дня», «Моє тіло», «Я – чистенький, я - гарненький», «Наші друзі – сонце, повітря і вода» та інші.

Піклуються про вихованців навчально-виховного комплексу і депутати та працівники Водянської сільської ради. До 1 вересня 2015 року були повністю замінені меблі в дошкільній групі, замінено вікна. Дякуємо всім, хто не байдужий до проходження навчально-виховного процесу наших дітей. Діти – майбутні громадяни нашої країни. Нехай наша держава буде міцною, процвітаючою, із здоровою нацією.

Лариса Воронцова, вчитель початкових класів Водянського НВК.

Виїзна перемога в Херсоні

Минулий тиждень для футбольних уболівальників Петрівщини був насичений різними подіями – як радісними, так і не дуже, однак, загалом, його можна вважати вдалим. І передусім – через упевнений і переконливий виступ нашої першої команди у виїзному поєдинку чемпіонату України серед команд другої ліги. Минулої п’ятниці «Інгулець» зустрівся в Херсоні зі старожилами ліги – командою «Кристал», яка сьогодні перебуває в середині турнірної таблиці, але, в разі успіху, мала непогані шанси наблизитися впритул до групи лідерів. Однак уже з самого початку гри футболісти «Інгульця», які, до речі, вперше виступили в новій, поки що незвичній для себе формі бордово-гранатових кольорів, своїми діями показали, що фактор власного поля цього дня для виявлення переможця визначальним не стане. Одразу після того, як пролунав суддівський свисток, що сповістив про початок гри, футболісти «Інгульця» захопили ініціативу, а вже на другій хвилині  після сольного проходу у воротах суперника міг відзначитися Юрій Перін, якому тренерський штаб довірив цього разу місце в стартовому складі. Вийшовши сам на сам з голкіпером, Перін, тим не менш, бити по воротах не став, а зробив поперечну передачу на Віталія Колєснікова, який, здавалося, мав трохи кращу позицію. Втім голкіпер господарів такий розвиток подій «прочитав», тож удар нашого нападника відбив. Водночас швидкий прорив Періна не змусив насторожитися лінію захисту «Кристала» і дарма, - бо за півтори хвилини ситуація повторилася майже один в один: знову швидкий прорив Періна, але цього разу Юрій ні з ким ділитися м’ячем не став, а точно і сильно пробив низом повз голкіпера. Таким чином вже на четвертій хвилині рахунок став 1:0 на користь нашої команди. Одразу по цьому господарі кинулися відігруватися, але їх атакувальний порив був дуже швидко зруйнований чіткими і впевненими діями нашої команди у захист та у відборі. Та й загалом усі атаки «Інгульця» цього дня мали більш осмислений, більш гострий характер. І ось одна з них, невдовзі після початку другого тайму, знову принесла успіх нашим землякам: націлений фланговий простріл замкнув головою Іван Отрок, встановивши цим самим остаточний результат 2:0. Слід зазначити, що в звітному турі перемоги отримали і конкуренти «Інгульця» в боротьбі за путівку до Першої ліги, так що навіть втішний для нас результат гри в Херсоні поки що розслабитися не дозволяє. Так завдяки двом забитим пенальті виїзну перемогу над одеською«Реал Фармою» здобули футболісти ковалівського «Колоса» з рахунком 2:1, ще більш переконливо – 3:0 – рівненський «Верес» на власному полі здолав сумську «Барсу». Водночас дещо пригальмували «Скала» та «Буковина», котрі в рідних стінах не змогли обі-грати, відповідно, крменчуцький «Кремінь» (1:1) та «Арсенал-Київ» (0:0).

Все виды порчи снимаются на свечах. Вышепчет кожные заболевания. Освобождает от всех видов порчи (даже сделанной на смерть), сглаза, колдовства, испуга, родового проклятья, венца безбрачия, одиночества. Старинными молитвами безошибочно вышепчет разные болезни. Желаете чтобы в вашем доме настали мир и покой? Мечтаете о материальном благосостоянии?

Если хотите избавиться от пьянства, приносите рубашку; от бесплодия - 3 сырых яйца и чистую пеленку; не ладится в хозяйстве, неурожай в огороде - соль и горсть земли со двора; нет мира в семье между мужем и женой, родителями и детьми - несите 3 свечи; страдаете от одиночества — принесите замок с ключом; детей с заиканием, энурезом, другими болезнями мочеполовой системы, нервным тиком, припадками черной болезни, следует приводить взрослым.

Людям, которые страдают от импотенции, простатита, аденомы предстательной железы и других болезней мочеполовой системы, следует принести пачку соли. Тем, кто страдает от заболеваний суставов, необходимо взять с собой 0,5 л воды.

Тысячи людей страдают от колдовства, и избавиться от этого поможет ИОАННА. Уникальный дар возвращать радость жизни. 

Стоимость индивидуального приема - 60 грн 

Запись по тел.: (063) 605-98-50, (050) 546-34-30 

Св. BOO № 364134 от 22.07.04 Лиц. АВ № 196806 от 3.06.13

В останні десятиріччя у світі спостерігається активне збільшення обсягу споживання енергетичних напоїв, в тому числі слабоалкогольних, які містять кофеїн, що, в свою чергу, призводить до зростання рівня занепокоєння небезпекою для здоров’я громадян. В Україні «енергетики» стають усе популярнішими. Школярі, студенти п’ють їх, щоб «зарядити мізки», спортсмени й любителі нічного життя - щоб бути бадьорими та сповненими енергії. Однак інколи все відбувається зовсім навпаки. Замість бажаних сил люди опиняються на лікарняному ліжку. І якщо проблема підліткового алкоголізму уряд хвилює, то питання пристрасті молоді до енергетичних напоїв залишається, поки що, на жаль, без належної уваги. 

хлібороби господарства на відпочинкуЯк відомо, на території Луганської сільської ради базовим господарством є СВК Агрофірма «Маріампольська». Правління та профспілковий комітет господарства зацікавлені, щоб люди в селах були працевлаштовані, тож після кількох етапів реформування у сільському господарстві окрім того, що успішно займаються рослинництвом, зберегли й тваринницьку галузь. Нині в агрофірмі у виробничому процесі задіяні близько 350 працівників, що серед сільгосппідприємств є показником з найбільшою кількістю трудовлаштованих громадян у районі, а, можливо, і у області. Господарство є сумлінним платником податків до місцевого та районних бюджетів, середньомісячна заробітна плата, яка тут становить 2320 грн., також є з числа найбільших. Головним документом співпраці правління СВК з її працівниками є Трудовий Колективний договір, що діє на основі взаємоузгоджених інтересів сторін - агрофірми та її працівників, яким надається ряд соціальних гарантій. Ця діюча угода є найдосконалішою серед усіх  підприємств  АПК Кіровоградщини. Відчуваючи опіку від роботодавця, маріампольці не хочуть змінювати колективну форму господарювання, не звертаючи увагу на всілякі перепони у їх діяльності, що пов’язані з земельними питаннями. Та фінансово-економічний стан міг би бути ще кращим, якби не було знехтуване право із агрофірми ще у 2012 році на продовження терміну договору оренди земель запасу, що знаходяться на території Луганської сільської ради, а це майже 500 га. За ці гектари громада села бореться вже кілька років поспіль. Не зважаючи на це, правління та профспілковий комітет продовжують виконувати усі пункти, прописані в угоді на задоволення потреб своїх трудівників, серед яких - надання зі скидкою вартості санаторно-курортних путівок та допомогою на транспортні затрати. А ще щороку робітникам, пенсіонерам і членам їх родин надається можливість відпочити на березі Чорного моря. Цього літа на власній базі господарства «Прибій» побувало більше сотні дітей та півтори сотні дорослих. Варто зазначити, що базою маріампольці користуються більше тридцяти років, тож тут  оздоровилося  вже не одне покоління. У господарстві безумовно виконуються всі положення Колективного договору, крім того, агрофірма всебічно сприяє розвитку соціальної сфери сіл Луганка та Братське, що і є основою збереження цілісності господарства. 

В Олександрії, вранці 5 вересня жителі міста біля найбільших супермаркетів та відділень російських банків могли споглядати написи «Бойкотуй російське », «Не годуй окупантів», «Геть путінський банк» Деякі установи відразу почали відмивати або зафарбовувати ці написи, зокрема біля філії страхової компанії «Провідна» написи «Геть російських страховиків» та «Не годуй окупанта» були зафарбовані вже наступного дня.

Активісти руху «Бойкот російських товарів» діють лише в рамках правових норм, і я повністю відкидаю нашу участь в нанесенні цих написів. Зараз в країні такий стан, що більшість громадян мають мотив нанести такі написи біля російських закладів, адже певну частину жителів міста обурює, що під час війни з Росією у нас в центрі міста спокійно працює Сбєрбанк Росії, – прокоментував ситуацію Олександр Давидов, координатор бойкоту в Олександрії.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року такі ж написи з’явились біля філій російських установ, торговельних мереж та просто на стінах будівель. Місяць потому - 19 грудня 2014 року банк ВТБ офіційно припинив свою роботу в Олександрії, представники філії Сбербанку Росії подали заяву в міліцію.

Руслан Данилюк, позаштатний кор.