В Олександрії, вранці 5 вересня жителі міста біля найбільших супермаркетів та відділень російських банків могли споглядати написи «Бойкотуй російське », «Не годуй окупантів», «Геть путінський банк» Деякі установи відразу почали відмивати або зафарбовувати ці написи, зокрема біля філії страхової компанії «Провідна» написи «Геть російських страховиків» та «Не годуй окупанта» були зафарбовані вже наступного дня.

Активісти руху «Бойкот російських товарів» діють лише в рамках правових норм, і я повністю відкидаю нашу участь в нанесенні цих написів. Зараз в країні такий стан, що більшість громадян мають мотив нанести такі написи біля російських закладів, адже певну частину жителів міста обурює, що під час війни з Росією у нас в центрі міста спокійно працює Сбєрбанк Росії, – прокоментував ситуацію Олександр Давидов, координатор бойкоту в Олександрії.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року такі ж написи з’явились біля філій російських установ, торговельних мереж та просто на стінах будівель. Місяць потому - 19 грудня 2014 року банк ВТБ офіційно припинив свою роботу в Олександрії, представники філії Сбербанку Росії подали заяву в міліцію.

Руслан Данилюк, позаштатний кор.