Виїзна перемога в Херсоні

Минулий тиждень для футбольних уболівальників Петрівщини був насичений різними подіями – як радісними, так і не дуже, однак, загалом, його можна вважати вдалим. І передусім – через упевнений і переконливий виступ нашої першої команди у виїзному поєдинку чемпіонату України серед команд другої ліги. Минулої п’ятниці «Інгулець» зустрівся в Херсоні зі старожилами ліги – командою «Кристал», яка сьогодні перебуває в середині турнірної таблиці, але, в разі успіху, мала непогані шанси наблизитися впритул до групи лідерів. Однак уже з самого початку гри футболісти «Інгульця», які, до речі, вперше виступили в новій, поки що незвичній для себе формі бордово-гранатових кольорів, своїми діями показали, що фактор власного поля цього дня для виявлення переможця визначальним не стане. Одразу після того, як пролунав суддівський свисток, що сповістив про початок гри, футболісти «Інгульця» захопили ініціативу, а вже на другій хвилині  після сольного проходу у воротах суперника міг відзначитися Юрій Перін, якому тренерський штаб довірив цього разу місце в стартовому складі. Вийшовши сам на сам з голкіпером, Перін, тим не менш, бити по воротах не став, а зробив поперечну передачу на Віталія Колєснікова, який, здавалося, мав трохи кращу позицію. Втім голкіпер господарів такий розвиток подій «прочитав», тож удар нашого нападника відбив. Водночас швидкий прорив Періна не змусив насторожитися лінію захисту «Кристала» і дарма, - бо за півтори хвилини ситуація повторилася майже один в один: знову швидкий прорив Періна, але цього разу Юрій ні з ким ділитися м’ячем не став, а точно і сильно пробив низом повз голкіпера. Таким чином вже на четвертій хвилині рахунок став 1:0 на користь нашої команди. Одразу по цьому господарі кинулися відігруватися, але їх атакувальний порив був дуже швидко зруйнований чіткими і впевненими діями нашої команди у захист та у відборі. Та й загалом усі атаки «Інгульця» цього дня мали більш осмислений, більш гострий характер. І ось одна з них, невдовзі після початку другого тайму, знову принесла успіх нашим землякам: націлений фланговий простріл замкнув головою Іван Отрок, встановивши цим самим остаточний результат 2:0. Слід зазначити, що в звітному турі перемоги отримали і конкуренти «Інгульця» в боротьбі за путівку до Першої ліги, так що навіть втішний для нас результат гри в Херсоні поки що розслабитися не дозволяє. Так завдяки двом забитим пенальті виїзну перемогу над одеською«Реал Фармою» здобули футболісти ковалівського «Колоса» з рахунком 2:1, ще більш переконливо – 3:0 – рівненський «Верес» на власному полі здолав сумську «Барсу». Водночас дещо пригальмували «Скала» та «Буковина», котрі в рідних стінах не змогли обі-грати, відповідно, крменчуцький «Кремінь» (1:1) та «Арсенал-Київ» (0:0).

У наступному, 10 турі, «Інгулець» на своєму полі прийматиме новокаховську «Енергію», а центральним поєдинком туру, певне, стане зустріч у Ковалівці між командами, що входять до лідируючої групи - «Колосом» та «Скалою».

І кілька слів про виступи нашої другої команди. На жаль, «Інгулець-2» припинив боротьбу за звання чемпіона України серед аматорів, поступившись у вирішальному матчі команді «Балкани» з рахунком 1:4. Тож у суботу, 27 вересня, звання чемпіона України серед аматорських команд виборюватимуть в очному поєдинку саме «Балкани» та «Рух» з Винників Львівської області. Натомість маємо і хорошу новину: на цьому тижні збірна Кіровоградської області, сформована якраз на основі «Інгульця-2», впевнено переграла в рамках змагань Кубку регіонів ФФУ збірну Херсонської області. Перший поєдинок між цими двома командами, який відбувся на полі навчально-тренувальної бази «Інгульця» у Володимирівці, завершився з рахунком 7:0 на користь нашої команди. Тож, схоже, матч-відповідь, який має відбутися на Херсонщині 27 вересня, для наших хлопців може перетворитися у звичайнісіньку формальність тренувального плану. У наступному колі розіграшу Кубку, якщо ми пройдемо збірну Херсонської області (в цьому, мабуть, вже ніхто не сумнівається) нашим суперником має стати збірна Черкащини.

Володимир Кіфенко.