Валентина Колісник, завідувач ДНЗ «Рудана».Осінь прекрасна не лише своїми барвами, а й чудовим професійним святом – Днем дошкільника. Ніхто не буде заперечувати той факт, що дошкілля – це фундамент майбутнього життя людини.

У дошкільній освіті працюють самовіддані добрі, творчі люди, які віддають дітям часточку свого серця.

Найдорогоцінніше, що є у людини, - це здоров’я. Одним з головних завдань дошкільного навчального закладу є зміцнення й збереження здоров’я дітей. Над цим працює інструктор з фізичної культури Наталія Володимирівна Швець.

Розпочала свою роботу із створення умов для ефективної фізкультурно-оздоровчої роботи. Багато зусиль доклала для обладнання сучасного спортивного залу. Для занять фізичної культури забезпечила необхідний спортивний інвентар та обладнання. Діти використовують обручі, скакалки, м’ячі різних розмірів, кільцекиди, гімнастичні палиці, кеглі, дуги для підлізання, куби для стрибків у глибину та ще багато-багато інших ігрових посібників.

Ранок в «Рудані» розпочинаються з обов’язкової ранкової гімнастики. Наталія Володимирівна продумує підбір вправ, розраховує навантаження на всі групи м’язів. Щоб дітям було цікаво, вправи виконуються з різноманітними предметами: хусточками, стрічками, воланчиками, брязкальцями, прапорцями, кубиками, маленькими м’ячиками. Діти одержують задоволення та позитивний емоційний заряд на увесь день.

Готуючись до щоденних занять фізичною культурою, інструктор турбується про те, щоб забезпечити належну загальну моторну щільність занять, щоб діти одержували правильне навантаження, щоб не заморилися і були веселими та енергійними.

За сучасною інноваційною методикою Миколи Єфименка обладнано «Ведмежий куточок», де діти будуть вправлятися в різноманітних видах ходьби, бігу, рівноваги, коригуватиметься постава дітей, виправлятиметься плоскостопість, зміцнюватимуться м’язи ніг.

А який чудовий спортивний майданчик в дитячому садку! Доцільно, ефективно розташоване різноманітне спортивне обладнання та інвентар. Діти мають змогу грати у волейбол, футбол, баскетбол, бадмінтон, стрибати у довжину, метати у вертикальну та горизонтальну ціль, підлізати, лазити по шведських стінках, ліанах. А все це – зміцнення здоров’я дітей.

ігрова кімната

Часто на подвір’ї дитячого садка весною, влітку та восени буває гамірно, весело, звучить бадьора дзвінка музика, розвіваються на вітрі різнокольорові прапори – це у «Рудані» спортивне свято. А які цікаві спортивні свята та розваги планує та проводить Наталія Володимирівна! На ці дійства сходяться багато глядачів, жителів мікрорайону та селища. Діти змагаються у спритності, витривалості, швидкості.

Фізкультурно-оздоровча робота в «Рудані» завжди була на високому рівні. А з приходом Наталії Володимирівні вона пожвавилася, стала більш цілеспрямованою, систематичною та цікавою. Вона прищеплює дітям любов до фізкультури і спорту, виховує майбутніх спортсменів. Тому є тверда впевненість, що в «Рудані» зростають майбутні олімпійські чемпіони.

Валентина Колісник, завідувач ДНЗ «Рудана».