учні Петрівського НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ступеня-гімназія» радо зустріла гостей.З метою ознайомлення з умовами, створеними для навчання і виховання дітей в школах райцентру, днями голова райдержадміністрації Сергій Завалій, разом із профільним заступником Тетяною Панетою, відвідали Петрівську ЗОШ І ступеня та Петрівський НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ступеня-гімназія». Школа, в якій навчаються учні початкової ланки, зустріла гостей привітними класними кімнатами та майже домашньою атмосферою. Сергій Завалій та Тетяна Панета поспілкувалися з педагогічним колективом школи, поцікавилися які проблеми хвилюють педагогів. В невимушеній обстановці відбувся обмін думками щодо матеріально-технічного забезпечення закладу, освітніх програм, досягнень колективу. Вчителі не обійшли увагою як і позитивні зміни, що відбулися в районі за останній час, так і ті проблеми, які ще потрібно вирішувати.

Отже, стосовно матеріально-технічного забезпечення, вони озвучили потребу ще в одному мультимедіа-проекторі, це дасть змогу проводити уроки чи інші заходи на більш сучасному рівні. Також в закладі поки що залишається проблемним питання заміни витяжки в шкільній їдальні. Сергій Завалій пообіцяв допомогти вирішити ці проблеми.

Голова райдержадміністрації зазначив, що розуміє і поважає педагогів, адже добре пам’ятає шкільні роки, своїх вчителів та й сам навчався у педагогічному вузі. Влада робить все від неї залежне, щоб освітяни почувалися захищеними в матеріальному плані. Для вчителів району винайдено можливість виплати надбавки за престижність праці та індексацію заробітної плати, про що в ці складні часи може похвалитись не кожен район в області. Спілкування завершилося на приємній ноті, адже педагоги запросили керівників району частіше їх відвідувати, тож домовилися про наступний візит. Далі директор школи Олександр Лівак, разом із заступником з навчально-виховної роботи Тетяною Огир, провели невеличку екскурсію закладом, показали класні та ігрові кімнати, кабінет психолога та шкільну їдальню. Наступним об’єктом уваги Сергія Завалія та Тетяни Панети став навчально-виховний комплекс «Петрівська ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів – гімназія».

Цей заклад є справжнім центром освіти в селищі, забезпечує умови для самореалізації творчих можливостей та потреб талановитих учнів, їх духовного потенціалу, щоб вони були спроможні у сучасному світі спиратися, перш за все, на власні сили, розум, загальнолюдські якості. Щороку учні гімназії займають призові місця в обласних та районних олімпіадах та конкурсах, заклад випускає в дорослий світ чимало золотих та срібних медалістів. Колектив навчального закладу чітко визначив місію НВК – «Навчити жити». Освітні проекти, мета кожного з яких орієнтована на запити сучасного суспільства, а дії, сплановані після глибокої оцінки всіх ресурсів, дозволяють сформувати саме життєві компетенції гімназистів. Директор НВК Алла Вєтрова разом із заступником з виховної роботи Світланою Калінчук зустріли гостей та провели до учительської кімнати, де відбулася зустріч з колективом.

Вчителі, користуючись нагодою, що очільник району завітав до них, активно порушували проблемні питання, якими переймаються. Відразу було помітно, що це небайдужі, з активною громадянською позицією люди, адже питання якості питної води, стану доріг, очистки річки Інгулець, благоустрою, контролю за правопорядком турбують більшість жителів Петрового. Сергій Завалій, відповідаючи на численні питання, зазначив, що живе безпосереднє спілкування з людьми завжди корисне і дає певні результати. Адже під час подібних зустрічей є можливість надати достовірну інформацію чи роз’яснити суть справи. А ще почути наболілі питання та знайти шляхи вирішення.

Продовжуючи візит, керівники району оглянули приміщення гімназії та відзначили, що завдяки участі в проекті «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» Українського фонду соціальних інвестицій, в цьому році замінено 34 віконних блоки на загальну суму майже мільйон гривень. Директор школи Алла Вєтрова показала спортзал, актовий зал та класні кімнати гімназії. Підсумовуючи побачене, Сергій Завалій висловив задоволенням станом підготовки закладів освіти райцентру до нового навчального року. Побажав педагогічним та учнівським колективам успіху, перемог та подальших звершень.

За матеріалами сайту Петрівської райдержадміністрації

На знімку: учні Петрівського НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ступеня-гімназія» радо зустріла гостей.