це лише незначна частина членів трудового колективу, завдяки невтомній праці яких ми маємо тепло і затишок в своїх оселях.У Петрівській дільниці Олександрійського управління з експлуатації газового господарства за штатним розписом працює 58 чоловік. Вони обслуговують зовнішні та внутрішні мережі у 14 населених пунктах району, а це 5,5 тисяч абонентів. Колектив газової дільниці вже виконав комплекс ремонтних робіт та інших заходів для роботи в осінньо-зимовий період, і вже можна відзначити, що господарство готове до опалювального сезону. Про високу професійність петрівських газовиків свідчить зайняте третє місце, серед 19 команд у обласному загальнокомандному огляді-конкурсі бригад аварійно-диспетчерських служб, де вони були нагороджені дипломом та спеціальним кубком. Команду петрівців представляли начальник газової дільниці О.В.Стулій, майстер В.І.Сердюк, слюсарі Ю.М.Назарчук, В.Г.Саєнко та водій С.Г.Холод. Нині головним завданням працівників, як і раніше залишається безперебійне забезпечення газопостачання та збереження існуючих мереж та обладнання. В кінці цього тижня, з нагоди професійного свята, відбулися урочистості, на яких було відзначено Почесними грамотами працівників Петрівської газової дільниці - водіїв Дмитра Мар’янова і Анатолія Кудрявцева, слюсарів Олександра Троценка, газозварювальника Володимира Павлова та виконроба Лідію Ельцову.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімку: це лише незначна частина членів трудового колективу, завдяки невтомній праці яких ми маємо тепло і затишок в своїх оселях.

Шановні працівники фізичної культури, вчителі, тренери, ветерани галузі, спортсмени, шанувальники і уболівальники спорту!

Щиро вітаю вас із Днем фізичної культури і спорту!

Тренування і заняття фізкультурою загартовують не тільки тіло, а й дух людини, розвивають такі якості, як сила волі, цілеспрямованість, наполегливість, працелюбність, почуття єдності з командою.

Упевнений: лише за здоровою нацією – майбутнє України. Саме тому робота в галузі фізичної культури і спорту дуже важлива сьогодні.

Вдячний вам за активну роботу з реалізації державної політики в галузі фізичної культури і спорту на Кіровоградщині, високу відповідальність, ентузіазм та наполегливу працю.

Бажаю вам, насамперед, миру, нескінченної енергії, спортивних перемог, незламної віри у велике майбутнє українського спорту.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають всіх працівників галузі фізичної культури і спорту - спортсменів, тренерів, ветеранів спорту, прихильників фізичної культури з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

Ваша праця сприяє активізації фізично-оздоровчої та спортивно-масової роботи в районі, залученню широких верств населення до систематичних занять спортом, до здорового способу життя, активного відпочинку, гартування молоді.

Бажаємо всім яскравих перемог та спортивного щастя. Міцного здоров’я вам, добра, щастя, злагоди, невичерпного оптимізму і непохитної впевненості у своїх силах.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні працівники газового господарства!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають вас з нагоди професійного свята – Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості.

Висловлюємо вам вдячність за вашу роботу по забезпеченню жителів району блакитним паливом, за стабільність та безперебійність роботи систем газопостачання.

Бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, доброго настрою, наснаги для плідних справ, щастя і благополуччя.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

НАКАЗ Військового комісара Петрівського районного військового комісаріату

07.09.2015 смт. Петрове № 4

Про організацію проведення призову громадян Петрівського району на строкову військову службу до ЗС України та інших військових формувань восени 2015 року

1. На підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та Указу Президента України від 17 лютого 2015 року № 88/2015 “Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році” (із змінами, внесеними Указом Президента України від 07 травня 2015 року №225) з 1 жовтня по 30 листопада 2015 року проводиться призов громадян на строкову військову службу.

2. Явці на призовну дільницю Петрівського району для призову на строкову військову службу підлягають всі громадяни 1997 року народження, яким в період чергового призову виповниться 18 років, а також громадяни, які народилися у 1988 – 1996 рр., у яких закінчилась відстрочка від призову, або не призвані раніше на строкову військову службу за різних обставин.

В День фізичної культури і спорту 12 вересня 2015 року в смт Петровому відбудеться перша спартакіада серед збірних команд підприємств, установ та організацій району.

До вашої уваги:

о 9.15 урочисте відкриття і представлення команд за участю керівництва району;

з 10.00 – 13.00 – змагання з дартсу та волейболу;

13.00 – 14.30 – змагання з перетягування канату та армрестлінгу;

Місце проведення: парк відпочинку

10.30 – 14.00 змагання з кульової стрільби та міні-футболу за участю вихованців ДЮСШ «Олімп» у тирі та на спортивному майданчику Петрівського НВК

о 14.30 в парку відпочинку підведення підсумків, нагородження переможців та закриття спартакіади.

За попередніми заявками вже сформовані збірні команди колективів освітян, Петрівського РВ УМВС, державних службовців району, РЕМ, Петрівського відділу МНС та підприємців.

Запрошуємо колективи дружно підтримати своїх колег і друзів та за активність у вболіванні отримати приз.

Чекаємо всіх небайдужих до спорту активно та змістовно провести вільний час разом з нами!

Під час проведення заходів працюватиме виїзна торгівля.

Оргкомітет

Розцінки вартості на розміщення політичної агітації і реклами в газеті «Трудова слава» та по районному радіомовленню на період виборчого процесу з чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року

Витяг з наказу № 206 від 10.09.2015 року по КП «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району»:

Відповідно до чинного законодавства вартість розміщення політичної агітації та реклами становить

1 кв.см газетної площі - 5.00 грн. на 2-4 сторінках, 7.00 грн. на 1 сторінці,

1 секунда ефірного часу - 1.00 грн.

Про підсумки шостої хвилі мобілізації та про організацію призову громадян Петрівського району на строкову військову службу до Збройних Сил України розповідає тимчасово виконуючий обов’язки Петрівського районного військового комісара, майор Олександр Братченко.

- Сьогодні вже ні для кого не секрет, що в Петровому знову створюється районний військовий комісаріат. Ще донедавна він був об’єднаний з Олександрійським районним військовим комісаріатом, після того, як у 2005 році відповідним рішенням Міністра оборони, начальника Генерального штабу та Президента України значно скоротилася кількість військових комісаріатів по всій країні.

Як показали події останніх років, такий крок виявився поспішним і непродуманим, тож тепер в Петровому знову створюється військовий комісаріат, а мене призначено тимчасово виконуючим обов’язки військового комісара.

Верховна РадаБезумовно, правильним буде висловлювання щодо того, що бійців Національної гвардії біля українського парламенту 31 серпня вбили осколки гранати, яку жбурнув член партії «Свобода» Ігор Гуменюк. Але не менш правдивим буде сказати, що три молодих життя було обірвано за допомогою брехні. Саме за допомогою цього примітивного, але дієвого інструменту представники певних політичних сил у роковий понеділок підтримували необхідний градус як у Верховній Раді, так і за її межами.

Ця брехня стосується змін до Конституції України, які Верховна Рада ухвалила в першому читанні 31 серпня. Зміни ще не набули чинності, але автори брехні кажуть про них як про доконаний факт.

З метою матеріальної підтримки громадян, які зайняті доглядом за особами, нездатними за станом здоров’я до самообслуговування, чинним законодавством передбачено декілька видів соціальних допомог, призначення яких перебуває в компетенції органів соціального захисту населення:

1. Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» та постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 р. N 558, фізичним особам, які надають соціальні послуги, призначається компенсація.

Соціальні послуги — це комплекс правових, економічних, психологічних, освітніх, медичних, реабілітаційних та інших заходів, спрямованих на окремі соціальні групи чи окремих громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, з метою поліпшення або відтворення їх життєдіяльності, соціальної адаптації та повернення до повноцінного життя.

У народі кажуть: любляча мати навіть уві сні посміхається своїм діткам. А для діток хіба є ще щось дорожче і миліше, ніж мамина усмішка?

Мамо, матусю, ненько, це тобі, найрідніша у світі людино, ми даруємо найщиріші свої почуття.

Отакою любов’ю і турботою своїх дітей обдарована прекрасна жінка, любляча мати п’ятьох дітей Віра Миколаївна Соломко. У цій родині любов і повага взаємні. Діти обожнюють свою матусю, турбуються про неї. А ось коли Віра Миколаївна заговорить про своїх дітей, то треба тільки бачити її очі. Вони світяться такою теплотою та ніжністю! Діти її виросли, кожний знайшов собі місце у житті, але мати зі своїми турботами завжди поряд з ними. А коли діти переступають поріг отчого дому (та ще як і всі разом) - ото свято на подвір’ї Соломків справжнісіньке! Отут вже Віра Миколаївна не скупиться на гостинність: і напече, і наварить – усе це вона вміє робити чудово. Вона пригощає смачненькими обідами діточок дитсадка «Казка», бо працює там кухарем. Та й по натурі вона добра і чуйна людина. Близькі та знайомі називають її «наше ясне сонечко». Віра Миколаївна днями святкуватиме свій ювілей. Я уявляю, скільки буде радощів на її подвір’ї! Адже з’їдуться і діти, і онуки. І обов’язково побувають на узліссі, отому своєрідному куточку відпочинку, який власноруч збудували її сини. Ось тільки чи буде на святі її старший син Віталій? (і тут промайнула журлинка на обличчі Віри Миколаївни). Її син Віталій повторно проходить службу у Збройних Силах України.

Добовий графік навантаження об’єднаної енергетичної системи України має значну нерівномірність. Він характеризується піком навантаження в години вечірнього максимуму, провалом навантаження в години нічної доби і майже рівномірним споживанням електричної потужності протягом годин ранкового та денного часу доби.

При цьому різниця між максимальним та мінімальним споживанням електричної потужності протягом доби у зимовий період складає понад 8000 МВт, а у літній - 5000 МВт. Як наслідок, отримуємо перевитрати палива та зростання вартості електричної енергії, яка виробляється.

Враховуючи нинішню напружену ситуацію як з видобутком, так і з постачанням вугілля на теплові електростанції, питання забезпечення сталого електропостачання споживачам у денні та вечірні години доби залишається пріоритетним.

Приймання заяв і повідомлень про злочини, що вчинені або готуються, незалежно від місця і часу їх вчинення, повноти отриманих даних, а також особистості заявника, здійснюється тим органом внутрішніх справ, до якого на-дійшло звернення чи повідомлення, цілодобово оперативним черговим органу внутрішніх справа. Оперативний черговий, прийнявши заяву чи повідомлення про злочин, зобов’язаний діяти згідно з Інструкцією з організації реагування ОВС на повідомлення про злочини, негайно направити на місце події слідчо-оперативну групу чи оперативну групу та вжити всіх можливих заходів, щоб запобігти злочинові або припинити його, організувати невідкладні дії з розкриття злочину у короткий термін.

Заяви або повідомлення представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадськості чи окремих громадян про злочини можуть бути усними або письмовими. Усні заяви заносяться до протоколу усної заяви (повідомлення) про злочин, який підписують заявник та посадова особа, що прийняла заяву. При цьому заявник попереджується про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, про що відмічається у протоколі. Письмова заява повинна бути підписана особою, від якої вона подається. Повідомлення підприємств, установ, організацій і посадових осіб повинні бути викладені в письмовій формі.

Ірина ЛуговаЧому на цій землі так зла багато,
І за чиї гріхи, земні і неземні,
У дитбудинках плачуть немовлята,
Безвинно-винні крихітки малі.
Тож будьмо милосердні, добрі люди!
Державні діти - то наш спільний біль.
Нехай і їх життя щасливим буде,
А їхні сльози - не чужі, - мої.

У день, коли на світ з’являється малюк, щасливі батьки сяють посмішками. Нові незвичні ролі - мама, тато… Вони відчувають себе іншими людьми - відповідальнішими, дорослішими, досвідченішими. Але є батьки, які стають мамами і татами не в момент народження малюка, а тоді, коли цей малюк трішечки підріс, набув свого життєвого досвіду, навіть, зневірився у тому, що на світі є добрі та люблячі дорослі люди, які прийшли до батьківства шляхом усиновлення, взяття дитини під опіку чи створення прийомної сім’ї. Усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про всі аспекти всиновлення дітей, щоб, можливо, в майбутньому вони стали чудовою підказкою багатьом людям, бажаючим стати мамою та татом, ми спілкуємося з начальником служби у справах дітей РДА Іриною Луговою.

Глушко Валентин ПетровичКонструктор Валентин Глушко дав людству можливість досягнути Марса й Венери, та це виявилося непотрібним. Валентин Глушко ще побачив старт «Бурана». Великий інженер і мрійник помер, заповівши розвіяти свій прах над Марсом. Проте цей заповіт, зі зрозумілих причин, так і залишився невиконаним.

Глушко Валентин Петрович (2 вересня 1908) – академік АН УРСР (1958) та АН СРСР, творець першого у світі електротермічного ракетного двигуна й багаторазового ракетно-космічного комплексу «Енергія» – «Буран». 1938 року засуджений до 8 років за «шкідництво». Його двигуни підіймали у повітря літаки (Як-3, Су-6, Су-7), космічні кораблі «Восток», ракетоносії «Протон». 1994 року його ім’я отримав кратер на видимому боці Місяця.

Ще наприкінці 1950-х років Сергій Корольов і Валентин Глушко почали проектувати ракетоносії та кораблі для пілотованих польотів до Місяця й Марса. Розрахунки засвідчили: людина може ступити на інші небесні тіла, але для цього потрібні нові, надзвичайно потужні ракетоносії. А ще треба дослідити, як людина переносить тривалий стан невагомості, знайти засоби компенсації негативного впливу цього стану, створити механізми антирадіаційного захисту, «навчити» міжпланетний корабель маневрувати, побудувати модуль для посадки на інші космічні тіла й старту з них, забезпечити безперебійний зв’язок із Землею. І все це – за умов постійної боротьби з радянською системою, в якій завжди знаходилися гроші на побудову десятків тисяч танків, сотень військових літаків і бойових ракет, але ніколи не вистачало коштів на мирний космос.

спільне фотоУпевненою перемогою наших футболістів з рахунком 4:1 завершився матч-відповідь однієї восьмої фіналу Кубку України серед аматорів, де, нагадаємо, вони зустрічалися з чемпіонами Херсонської області – ФК «Колос» (Хлібодарівка). Як ми уже повідомляли в одному з попередніх номерів, першу гру в Хлібодарівці спортсмени «Інгульця-2» також виграли - з рахунком 2:1, хоча й примудрилися першими пропустити, можливо, найшвидший м’яч за всю історію турніру.

Що ж до звітного матчу-відповіді, який відбувся у Володимирівці на чудовому полі навчально-тренувальної бази «Інгульця», то враження після нього залишилося неоднозначне. Відверто не сподобалася команда гостей – як футболісти, вони, можливо, й непогані, але як спортсмени… Чесно кажучи, склалося враження, що поняття спортивної честі і благородства для них просто не знайоме. Вже з самого початку зустрічі, яка, до речі, розпочалася із затримкою на 20 хвилин, оскільки гості запізнилися на визначений регламентом час, хлібодарівці, очевидно усвідомлюючи свою неспроможність обіграти суперника в чесній спортивній боротьбі, стали втілювати в дійсність певний тактичний план, який, схоже, мав вивести наших хлопців з рівноваги, змусити їх відповідати грубістю на грубість, а вже потім, можливо, як мовиться, «спробувати спіймати рибку в каламутній воді». Отож особливостями цього тактичного плану стали постійні, далеко не спортивні сутички на різних ділянках футбольного поля, безкінечні апеляції як до арбітра, так і до його лінійних асистентів, а ще – безкінечні симуляції важких травм, внаслідок чого ледь не половину ігрового часу на поле змушений був вибігати лікар, як потім виявлялося в більшості випадків - щоб просто поплескати симулянта по плечу, підбадьорюючи його. На жаль, одного разу арбітр таки повівся на провокацію одного з гравців «Колоса»: грубо штовхнувши під час позиційної боротьби нашого Олександра Ніколайчука, той одразу ж впав на поле і почав качатися по ньому, вдаючи ледь уже не передсмертні конвульсії. Арбітр спочатку відреагував так, як і мав би реагувати в цій ситуації, запропонувавши піднятися і продовжити гру, але в епізод втрутився четвертий арбітр, який нібито побачив відмашку ліктем саме від Ніколайчука. Отож суддівський присуд був миттєвим і безапеляційним - червона картка і вилучення Ніколайчука з поля. Втім такий розвиток подій гостям особливих дивідендів не приніс: уже за кілька хвилин вони грубо порушили правила у власному штрафному майданчику, отримавши пенальті у власні ворота. Удар бездоганно виконав Давид Акопян. Важко сказати, про що спілкувалися під час перерви у грі арбітри та інспектор матчу, принаймні помітно було, що вони, зібравшись на невеличку бліц-нараду в центрі поля щось активно один одному доводили, однак після початку другого тайму головний арбітр став уже більш адекватно реагувати на грубість, провокації та симуляцію гостей, внаслідок чого червону картку за фол останньої надії отримав і захисник хлібодарівців Віталій Куянов. Але, як виявилося, це вилучення в складі гостей було не останнім: після ігрового зіткнення у воротарському майданчику гостей їх голкіпер Ігор Шилов не придумав нічого кращого, як ударити лежачого на газоні опонента ногою. Після цього епізоду взагалі було незрозуміло, про що ще можна дискутувати з арбітром, який просто не мав права вчинити по іншому, аніж вилучити грубіяна з поля. Просто дивно було бачити як хлібодарівці начебто вперше чують, що таке футбольні правила, про щось іще намагаються сперечатися і доводити свою правоту. Тим більше, що в складі «Колоса» грали одразу семеро недавніх гравців першолігівського МФК «Миколаїв», які, безперечно, добре знають, що умисна грубість може взагалі каратися відлученням від футболу на тривалий термін.

26.08.2015 року до чергової частини Петрівського РВ УМВС по телефону надійшло повідомлення від директора Макіївського професійного училища соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка про те, що двоє неповнолітніх хлопців, раніше засуджених за вчинення злочинів, самовільно залишили територію Балахівської школи соціальної реабілітації, де тимчасово базується училище.

На місце пригоди негайно виїхало керівництво Петрівського районного відділу та слідчо-оперативна група. На пошуки втікачів було направлено майже весь особовий склад районного відділу.

Метою втікачів було дістатися до Кременчука. Втікали вони полем, засіяним кукурудзою, та в якому їм вдавалось залишатися непоміченими для працівників міліції, котрі розшукували їх всю ніч та півдня.

В ході розслідування кримінального провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого ст.310 КК України, та у ході проведення санкціонованого обшуку домоволодіння 48-річного жителя Петрівського району Кіровоградської області правоохоронці виявили та вилучили засоби, ззовні схожі на наркотичні.

Крім того, був виявлений та вилучений посуд, а саме: миски, різного роду ємності, а також м’ясорубка, які, як пояснив зловмисник, він використовував для виготовлення наркотичних засобів

Всі вилучені предмети були направлені на дослідження в науково-дослідницький експертно-криміналістичний центр м. Кіровограда. За результатами проведених експертиз було встановлено, що чоловік виготовляв та зберігав удома наркотичні засоби, а саме: макову соломку загальною масою 996,899 грам та концентрат опію, - повідомив начальник Петрівського РВ УМВС України в області Євген Чуйко.

Територіальний центр оголошує набір слухачів на новий навчальний рік в Університет третього віку на такі факультети:

- юридичний (навчитесь відстоювати свої права та завжди зможете захистити свої інтереси)

- історико-краєзнавчий (вивчите історію Петрівщини та побуваєте на екскурсіях по визначних місцях району)

Навчання проводиться безкоштовно.

Запрошуємо людей літнього віку до активного способу життя, навчання, спілкування та відпочинку.

Заяви приймаються до 25 вересня 2015 року за адресою: смт Петрове вул. Комінтерну, 5.

Довідки за тел. 9-64-32, 068 53 30 839