В ході розслідування кримінального провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого ст.310 КК України, та у ході проведення санкціонованого обшуку домоволодіння 48-річного жителя Петрівського району Кіровоградської області правоохоронці виявили та вилучили засоби, ззовні схожі на наркотичні.

Крім того, був виявлений та вилучений посуд, а саме: миски, різного роду ємності, а також м’ясорубка, які, як пояснив зловмисник, він використовував для виготовлення наркотичних засобів

Всі вилучені предмети були направлені на дослідження в науково-дослідницький експертно-криміналістичний центр м. Кіровограда. За результатами проведених експертиз було встановлено, що чоловік виготовляв та зберігав удома наркотичні засоби, а саме: макову соломку загальною масою 996,899 грам та концентрат опію, - повідомив начальник Петрівського РВ УМВС України в області Євген Чуйко.

За цим фактом триває розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.