26.08.2015 року до чергової частини Петрівського РВ УМВС по телефону надійшло повідомлення від директора Макіївського професійного училища соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка про те, що двоє неповнолітніх хлопців, раніше засуджених за вчинення злочинів, самовільно залишили територію Балахівської школи соціальної реабілітації, де тимчасово базується училище.

На місце пригоди негайно виїхало керівництво Петрівського районного відділу та слідчо-оперативна група. На пошуки втікачів було направлено майже весь особовий склад районного відділу.

Метою втікачів було дістатися до Кременчука. Втікали вони полем, засіяним кукурудзою, та в якому їм вдавалось залишатися непоміченими для працівників міліції, котрі розшукували їх всю ніч та півдня.

Пошуки тривали менше доби, працівники міліції весь час були поблизу, однак віднайти втікачів не вдавалось.

27.08.2015 року хлопці були помічені в Чечеліївці місцевими жителями, у яких вони попросили їжу. В село були спрямовані основні сили підрозділу. При зустрічі з працівниками міліції втікачі попросили води.

- Завдяки злагодженій взаємодії між працівниками міліції та громадськості, втікачів було оточено та затримано. В подальшому діти були передані керівництву училища, - розповів начальник районного відділу Євген Чуйко. - Хлопці свою втечу пояснили бажанням побути вдома, однак чому саме шляхом втечі, пояснити не змогли, адже в них є можливість побути вдома протягом п’яти діб з дозволу керівництва закладу.